Nyheder

Dagens nyheder 9. juni

Livebloggen opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

29-årig sigtet for at banke og voldtage mand på åben gade

En 29-årig mand er ved Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i 13 dage for at banke og voldtage en mand på åben gade på Sankt Hans Torv i København. Det oplyser vagthavende ved Særlig Efterforskning Øst ved Københavns Politi.

Russisk domstol stempler Navalnyj-ngo som ekstremistisk

En russisk domstol erklærer oppositionsleder Aleksej Navalnyjs fond til bekæmpelse af korruption for "ekstremistisk", meddeler hans advokater ifølge Reuters

Hval drevet i land ved Thorsminde

Hvalen kom ind med højvandet onsdag eftermiddag.

Onsdag eftermiddag er en mindre hval drevet ind på kysten syd for Thorsminde, skriver TV. Midtvest. Hvalen er en 4,75 meter lang vågehval, og vildtkonsulent i Naturstyrelsen Jens Henrik Jakobsen forventer, at den i morgen torsdag vil blive fjernet fra stranden.

Hver anden kvinde i ungdomspartier krænkes

Næsten hver anden adspurgte kvinde i danske ungdomspartier har været udsat for seksuel grænseoverskridende adfærd eller krænkelser inden for de seneste to år. Det viser en rapport, som er udarbejdet på initiativ fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Det skriver dagbladet Information.

47-årig mister livet efter fald fra kran

En 47-årig rumænsk mand mistede onsdag eftermiddag livet, efter at han faldt ned fra en kran ved Kattegatkajen, der ligger ved havnen i Grenaa. Det oplyser vagthavende ved Østjyllands Politi Flemming Lau.

Svenske IS-kvinder udvises fra Syrien

Et antal svenske kvinder med formodet tilknytning til Islamisk Stat (IS) vil inden for de næste måneder blive udvist fra det nordlige Syrien, hvor de i dag opholder sig i lejre. Det oplyser det kurdiske selvstyre i regionen til Sveriges Radio.

Prinsesse Dianas bil er sat til salg

Den afdøde britiske prinsesse Dianas bil, en sølvfarvet Ford Escort Ghia Saloon, som hun fik af prins Charles i forlovelsesgave, er sat til salg på auktion. Det skriver People. Indtil 1982 brugte prinsesse Diana selv bilen, hvorefter den blev solgt til en anden ejer.

Regionerne får 200 millioner mere om året

Regionerne indgår en aftale med regeringen om økonomien for næste år, som giver et lille løft på knap 200 millioner kroner, hvis man tager højde for et stigende antal ældre og børn. Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) efter forhandlinger onsdag aften.

OL i Tokyo vil overvåge atleter med GPS

Alle atleter og pressefolk til OL i Tokyo vil blive overvåget med gps under legene senere på sommeren. Det meddeler Toshiro Muto, der er administrerende direktør i organisationen, som står for planlægningen af OL, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Karrypulver tilbagekaldes - kan indeholde pesticider

Mega Food ApS tilbagekalder nu karrypulveret 'Kilic karry eksotisk', som blandt andet er blevet solgt i Meny-butikker i hele landet. Det skyldes en risiko for højt indhold af pesticidet ethylenoxid i produktet. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Alle spor igen åbne på Amagermotorvejen - forvent lang kø

Uheldet på Amagermotorvejen i retning mod Avedøre før Kalvebodbroerne er overstået, og alle spor er igen farbare. Der er dog stadig massive kødannelser på stedet, og bilister skal forvente cirka 20 minutters ekstra rejsetid, oplyser Vejdirektoratet. 

Biden omgør Trumps dekreter om TikTok

USA's præsident, Joe Biden, omgør en række beslutninger om TikTok, WeChat og andre apps, som Donald Trump, havde forsøgt at forbyde. Det oplyser Det Hvide Hus onsdag ifølge Reuters. Biden beder det amerikanske handelsministerium se på de sikkerhedsbekymringer, der kan være forbundet med de pågældende apps.

Kun ét spor åbent på Amagermotorvejen efter uheld

På grund af et uheld på E20 Amagermotorvejen fra Ørestad mod Avedøre er kun ét spor farbart mellem Kalvebodbroerne og Avedøre Holme. Det oplyser Vejdirektoratet. Politi og redningsmandskab er på stedet.

Regeringen vil oprette et nyt hjemmeværn

I et nyt udspil foreslår regeringen at bruge 500 millioner kroner fra forsvarsforligets cyberpulje til at styrke Danmarks cyberforsvar. Det skal blandt andet ske ved at oprette et indsatshold, der kan rykke ud ved store angreb, og et et nyt "cyberhjemmeværn."

Politi leder efter forsvundet 31-årig i mose

Syd- og Sønderjyllands politi leder sammen med Beredskabsstyrelsen efter den 31-årige Dennis Tingskov, der forsvandt sidst i maj. Eftersøgningen foregår omkring Tinglev Mose med blandt andet en helikopter, dykkere og hunde.

Kendisser anker dom i Se og Hør-sagen til landsretten

Line Baun Danielsen og Remee har valgt at anke byrettens afvisning af erstatning i Se og Hør-sagen til landsretten, fortæller deres advokat, Brian Larsen. 9. april fandt retten, at seks kendisser har været udsat for grove krænkelser af deres privatliv.

904 bekræftet smittet, og kontakttallet falder

Der er det seneste døgn registreret 904 nye smittede med coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut. Der er ikke registreret nogen døde, og antallet af indlagte falder med to. Samtidig er kontakttallet faldet til 0,8 fra 1,1. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. 

23-årig dømt for at betale med over 40.000 kroner i falske pengesedler

En 23-årig mand er blevet idømt to års fængsel for at have betalt med over 40.000 kroner i falske pengesedler i forbindelse med køb af mobiltelefoner og taxature, oplyser Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi. 

43-årig savnet mand fundet død af svensk fiskekutter

En 43-årig nordjysk mand, som siden 9. april 2021 har været forsvundet, er fundet afgået ved døden, oplyser politikommissær ved Nordjyllands Politi Morten Axelsen til TV 2. Liget blev fundet af en svenk fisekkutter mellem Skagen og Sverige 14. maj. Politiet formoder, at der er sket en ulykke.