Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkivfoto. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Livebloggen opdateres ikke længere.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirus fra Danmark og verden. Vi opdaterer hele dagen.

Du kan se de seneste coronatal her.

Portugal byder vaccinerede amerikanske turister velkommen

Portugal vil lade amerikanske turister, der er vaccinerede mod corona, rejse ind i landet fra næste uge, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det skyldes, at landet er i gang med at redde turistsæsonen, der har været slemt medtaget, siden coronakrisen gjorde sit indtog i begyndelsen af sidste år.

Turistsektoren stod inden pandemien for 15 procent af Portugals bruttonationalprodukt, skriver mediet.

Rejserestriktioner strammes til Storbritannien

Rejserestriktionerne til Storbritannien strammes, da der er øget smittestigning i forbindelse med spredning af den indiske variant B16172 i landet.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.  

Disse restriktioner indføres: 

  • For at stige om bord et fly fra Storbritannien til Danmark skal man have en PCR-test, der er maksimalt 48 timer gammel. 
  • Udlændinge bosat i Storbritannien skal have en maksimalt 48 timer gammel PCR-test, hvis man vil rejse ind i Danmark med fly eller krydser sø- eller landegrænser. 
  • Rejsevejledningen for visse områder i landet skærpes. Rejser til byområderne Bedford, Blackburn with Darwen, Bolton og Rossendale frarådes. Resten af Storbritannien er fortsat orange. 
  • Personer, der rejser til Danmark fra de områder, vil blive omfattet af restriktioner svarende til tilrejsende, der kommer fra røde lande. 

De nye restriktioner træder i kraft fra 11. juni og gælder for til 26. juni. 

Færdigvaccinerede personer fra Storbritannien er fortsat sidestillet med færdigvaccinerede fra andre EU- og Schengenlande, og kan rejse ind i Danmark, hvis de kan dokumentere, at de er vaccineret. 

Kommunalbestyrelse indkaldt til smittemøde

Kommunalbestyrelsen er indkaldt til ekstraordinært møde på torsdag, hvor det skal drøftes, hvad der skal til for at løfte de nuværende restriktioner, der er blevet indført på grund af for høj smitte i kommunen.

Det siger borgmesteren, Helle Barth, ifølge kommunens hjemmeside.

Dragør Kommune skriver desuden, at man fortsat er faretruende nær en automatisk nedlukning, da der kun skal få nykonstaterede tilfælde til.

USA fraråder ikke længere rejser til Danmark

USA har tirsdag ændret rejsevejledninger og fraråder ikke længere rejser til en lange række lande, blandt andet også til Danmark.

Det fremgår af det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside.

USA har nu kategoriseret i alt 61 lande som såkaldte niveau 3-lande i stedet for niveau 4, hvor rejser frarådes.

Meldingen fra den amerikanske regering var i slutningen af maj, at man endnu ikke har besluttet, om man vil åbne sine grænser for turister fra blandt andet EU. Det skrev Reuters 20. maj. 

Unge vil hellere pode end arbejde i restaurant

Mere traditionelle sommerjob bliver ikke besat denne sommer i lige så høj grad, som plejede at være tilfældet.

Det skriver TV Midtvest

To unge podere, som TV Midtvest har talt med, fortæller, at testcentrenes højere lønninger og attraktive arbejdstider er hård konkurrence. 

Det kan mærkes, fortæller direktøren på Hotel Fjordgården i Ringkøbing, der gerne vil ansætte mellem otte og ti ferieafløsere. 

- Vi kan tydeligt mærke, at podejobbet er attraktivt. Der er nogle rigtigt gode lønninger og arbejdstider. I servicebranchen skal vi arbejde, når andre holder fri, og uden helt at kende Falcks lønsats tror jeg ikke, at vi kan matche den, siger direktøren på Hotel Fjordgården i Ringkøbing, Brian Madsen til TV Midtvest.

Festival gennemfører

Tølløse Festival gennemfører festlighederne i år, selv om det bliver på nogle andre præmisser, end festivalen er vant til.

I år vil festivalen bestå af én, åben scene i midten af pladsen på Tølløse Fælled, mens to sektioner af 500 mennesker bliver fordelt rundt om den, skriver sn.dk.

Hver sektion får egne boder med mad og drikkevarer.

Storbritannien registrerer over 6000 smittetilfælde

Det seneste døgn er der blevet registreret mere en 6000 nye smittetilfælde i Storbritannien, skriver The Guardian.

Det er blot anden gang siden marts, det sker, fremgår det.

Landet har i den seneste periode været ramt af udbrud med en bestemt og mere smitsomt variant af coronavirusset.

Pfizer vil teste vaccine på børn

Pfizer vil begynde at teste sin coronavaccine på en større gruppe af børn under 12 år, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Studiet kommer til at inkludere 4500 børn, hvoraf nogle vil være helt ned til seks måneder gamle. Her vil selskabet dog benytte en meget begrænset mængde af vaccinen.

I slutningen af maj godkendte Det Europæiske Lægemiddelagentur brugen af selskabets vaccine til børn ned til 12 år

Mand idømt et års fængsel

En 21-årig mand er ved Københavns Byret blevet idømt ét års fængsel for kaste fire fakler mod politiet i forbindelse med en Men In Black-demonstration den 9. januar. 

Det oplyser anklager i sagen Marie-Louise Kruse ifølge Ritzau. 

Selv om forbrydelsen er sket til en demonstration mod regeringens coronarestriktioner, har retten ikke valgt at dømme den 21-årige efter straffelovens paragraf 81 d. Den handler om, hvorvidt forbrydelsen har relation til coronapandemien og kan udløse dobbeltstraf. 

Men det er ikke sket i dette tilfælde. 

Amerikansk delstat giver en joint, hvis man bliver vaccineret

For borgere i den amerikanske delstat Washington får vaccinerede fra nu af en usædvanlig sidegevinst, når de modtager en vaccine - nemlig en joint.

Programmet har fået navnet 'Joint for Jabs', der kan oversættes til 'en joint for et stik', og gælder alle personer over 21 år, der får en vaccine på et vaccinecenter i delstaten. 

Det skriver USA Today

Programmet er en del af en strategi for at få flere vaccinerede. For få dage siden nåede Washington målet om at 70 procent af den voksne befolkning skulle være vaccineret. Guvernøren har varslet, at når det mål var nået, kunne staten løfte de fleste restriktioner. 

Halvdelen af danskerne har fået et stik

Halvdelen af alle danskere over 16 år er blevet vaccineret mod coronavirus med minimum ét stik.

Det skriver Sundhedsstyrelsen på Twitter tirsdag.

Der er nu 1,39 millioner - svarende til 23,8 procent af den danske befolkning - der kan kalde sig færdigvaccinerede mod covid-19.

I alt 2,44 millioner har fået første stik. Det svarer til 41,8 procent af den danske befolkning.

Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

LA vil åbne natteliv og fjerne restriktioner

Liberal Alliance går til forhandlingsbordet i forbindelse med næste fase af genåbningen onsdag med tre krav. 

Partiet vil have fjernet krav om mundbind alle steder. Coronapas skal kun være nødvendigt i nattelivet. Nattelivet skal åbne helt. 

De tre punkter præsenterer partiet på Instagram. 

Pape foreslår færre tests – prisen er for høj

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Facebook, at der er grund til at overveje, om man i Danmark skal foretage 150.000 tests hver dag, som det er tilfældet i dag.

Han foreslår blandt andet, at man i stedet kunne lade en negativ coronatest gælde i længere tid eller slække på kravene for, hvornår man skal anvende coronapas.

Det er på tide, at vi stiller spørgsmålet: Hvor meget mere sundhed kunne vi få for de to milliarder kroner, vi bruger...

Posted by Søren Pape Poulsen on Tuesday, June 8, 2021

Laveste antal indlagte siden 24. oktober

Det samlede antal indlagte er i tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) faldet med 13 personer, således at 124 personer nu er indlagt med coronavirus.

Det er det laveste antal indlagte siden 24. oktober sidste år. Og ifølge ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet Åse Bengård Andersen er det, måske ikke overraskende, en god nyhed. 

- Det er sådan, at i min region (Region Hovedstaden, red.) er det efterhånden ved at være et par uger siden, vi har haft behov for at udligne med covid-19-patienter, fordi de godt kunne klare det på de normale hospitaler, siger hun.

Der er registreret 377 nye coronasmittede

Der er fundet 377 nye smittede med covid-19. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

SSI advarer om, at dagens tal er underestimeret. Antallet af indlagte falder med 13 til 124.

Musik i Lejet erstatter festival med koncerter

I stedet for den sædvanlige festival Musik i Lejet i Tisvildeleje i Nordsjælland har folkene bag besluttet at afvikle fire koncertdage. Det skriver TV 2 LORRY.

"Sommersol" hedder arrangementet, som afholdes i slutningen af juli. Her vil der til hver dag blive solgt 1500 billetter, og publikum inddeles i zoner, skriver mediet.

Zoo beder danskere om økonomisk hjælp

Zoologisk Have i København har i disse dage annoncer i flere landsdækkende aviser, hvor de beder om hjælp fra almindelige danskere til at lukke en del af hullet i deres økonomi.

– Vi er under pres rent økonomisk. Det er ikke en sund forretning, vi har, siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Københavns Zoo, til TV 2 LORRY.

Baggrunden for den pressede økonomi skal ifølge Jørgen Nielsen findes i coronakrisen, som har tilført færre turister og danske gæster og højere personaleomkostninger.

Halvdelen over 16 år har fået mindst et stik

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Twitter, at halvdelen af alle danskere fra 16 år og derover nu har fået mindst et stik med en vaccine mod coronavirus.

Det svarer til over 2,4 millioner stik, skriver ministeren.

Norsk regering giver melding om J&J-vaccine

Den norske regering holder onsdag klokken 14 pressemøde om vaccinen fra Johnson & Johnson.

Her vil regeringen formentlig præsentere en løsning for, hvordan Johnson & Johnson-vaccinen kan bruges uden for vaccinationsprogrammet i Norge. Det skriver det norske nyhedsbureau NRK.

Vaccinen er taget ud af det officielle vaccineprogram. Derfor har regeringen arbejdet på en løsning, der kan gøre vaccinen tilgængelig i en tilvalgsordning. Det har den norske sundhedsstyrelse dog frarådet.

Forsinkelser på testsvar og coronapas

Det er strømsvigt og netværksudfordringer, der er skyld i, at der mandag er problemer med at hente testsvar og coronapas. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

Ifølge SSI betyder det, at mange borgere ikke kan se deres testsvar på sundhed.dk, og at coronapas-appen derfor heller ikke viser alle negative testsvar.

Indtil systemerne er oppe at køre igen, kan man stadig modtage lyntestsvar fra private leverandører og se PCR-testsvar via appen Min Læge.