Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 2. juni

Livebloggen opdateres ikke længere.

Det seneste døgn er der registreret 954 nye smittede med coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Få overblikket over coronatallene her.

Dragør indfører ekstra restriktioner for at bremse smitten

Der indføres nu ekstra restriktioner i Dragør for at vende smitten. Det fortæller borgmester Helle Barth (V) onsdag aften efter et møde med kommunalbestyrelsen.

Blandt andet skal biblioteker lukke, kommunale medarbejdere sendes hjem, og forældre opfordres til at holde små børn hjemme.

- Jeg håber så sandelig, vi får bremset smitteudviklingen med de her tiltag, siger Helle Barth.

De sidste øl drikkes i Jomfru Ane Gade inden nedlukning

I Jomfru Ane Gade i Aalborg drikker festglade bargæster onsdag aften de sidste øl, inden festgaden torsdag lukker ned for at bremse smitten i byen.

En af dem, som har benyttet sig af lejligheden, er studerende Martin Harritz.

- Jeg er her lige præcis, fordi de lukker ned i morgen. Hvorfor ikke? Sådan havde vi det alle sammen sidste år da de lukkede ned, siger han til TV 2.

Han mener dog, det er fornuftigt, at Jomfru Ane Gade lukker ned. Og han forventer at holde sig til coronasikre privatfester, indtil gaden åbner igen. 

Frankrig vil tilbyde vacciner til store børn fra om to uger

Frankrig vil begynde at tilbyde coronavacciner til alle mellem 12 og 18 år fra 15. juni.

Det oplyser præsident Emmanuel Macron onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han siger desuden, at halvdelen af den voksne befolkning i Frankrig nu har fået mindst et vaccinestik. Det kalder han "et sandt vendepunkt".

Dragørs Borgmester: - Jeg tror, vi lukker

Dragør Kommune nærmer sig en automatisk nedlukning på grund af høje smittetal. Ifølge borgmester Helle Barth (V) har kommunen "ikke en entydig forklaring" på, hvorfor smittetallene er så høje.

Men lige nu forbereder hun sig på det værste. 

- Jeg tror, vi lukker, siger hun til TV2 Lorry.

Ifølge Helle Barth er der flest nysmittede i aldersgruppen 40-59. Samtidig er Dragør Skole ramt, og her er tre klasser blevet sendt hjem, siger hun til Berlingske.

Langt de fleste danskere vil stadig lade sig vaccinere

En undersøgelse viser, at langt de fleste i Danmark gerne vil lade sig vaccinere, hvis de får tilbud om en godkendt vaccine, som sundhedsmyndighederne anbefaler.

Blandt de 18-34–årige er villigheden 81 procent, og den er stigende med alder, så den er 87 procent blandt de 35-50–årige og 96 procent blandt de 51-65–årige.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en statusrapport.

Vaccine-alliance sikrer sig milliarder - men er stadig udfordret

Covax–alliancen, der arbejder på at sikre coronavacciner til mindre bemidlede lande, har sikret sig endnu 2,4 milliarder dollar – 14,7 milliarder kroner – fra donorer til arbejdet.

Det er dog stadig udfordrende at sikre nok doser til at hjælpe landene i kampen mod pandemien, skriver nyhedsbureauet AFP.

– Vi fortsætter med at være dybt bekymrede over de kortsigtede forstyrrelser, vi står over for, siger Seth Berkley, der er chef for udviklingslandenes vaccine–alliance Gavi.

Virksomheden Serum Institute of India har leveret størstedelen af vaccinerne til Covax–alliancen. Indien har dog indført et eksportforbud på grund af smitten i landet.

Smitten stiger i Syd- og Mellemamerika

Den pan-amerikanske sundhedsorganisation (PAHO) advarer om, at antallet af covid-19 smittetilfælde er stigende i Sydamerika og Mellemamerika, men ikke i Nordamerika. Det skriver Reuters.

- USA, Canada og Mexico melder om fald i antallet af covid-19 smittetilfælde. Men i Sydamerika og Mellemamerika er antallet af nye infektioner stigende, siger Carissa Etienne, som leder PAHO.

Colombia melder om det største antal af smittetilfælde i Sydamerika, hvor nye sygdomstilfælde næsten er tredoblet i nogle regioner. I Brasilien sker der også en stigning i antallet af smittetilfælde og af indlæggelser.

Knap 100 er testet positive efter guldfest i Brøndby

I alt 96 personer, som deltog i guldfesten, da Brøndby vandt mesterskabet i fodbold 24. maj, er testet positive for coronavirus. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på Twitter.

Styrelsen understreger dog samtidig, at der stadig kan blive registreret flere smittetilfælde i relation til festlighederne.

Coronavaccinerne beskytter også kræftpatienter

Coronavaccinerne beskytter også kræftpatienter. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse, efter at styrelsen sammen med en gruppe af eksperter har kigget på effekten blandt personer med nedsat immunforsvar.

 - Det er vores klare vurdering, at de fleste personer med nedsat immunforsvar vil være godt beskyttet mod et alvorligt forløb med covid-19, når de er færdigvaccineret, siger enhedschef Bolette Søborg i meddelelsen.
 

Corona-afsnit på hospitaler kan nu lukkes ned

På grund af et faldende antal indlagte med coronavaris kan landets sygehuse fremover håndtere patienter med covid-19 inden for deres normale sygehusdrift.

Derfor kan de danske regioner nu lukke de særlige corona-afsnit på landet sygehuse ned, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

- Antallet af vaccinerede vil stige i de kommende måneder, og da vaccinerne giver en god beskyttelse mod alvorligt sygdomsforløb og behov for indlæggelse, forventer vi, at antallet af indlæggelser vil falde yderligere, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen vil dog stadig følge udviklingen i smitten, og beredskabet kan genaktiveres, hvis der bliver behov for det.

Jomfru Ane Gade lukker ned

Den populære festgade Jomfru Ane Gade i Aalborg lukker fra torsdag og 14 dage frem for at bremse smitten i byen, oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) efter møde i Epidemiudvalget. Beslutningen er taget efter indstilling fra Epidemikommissionen, som rådgiver regeringen om coronahåndteringen.

Bornholm skruer op for tests efter udbrud af særlig variant

I forbindelse med et smitteudbrud på Bornholm skriver øens regionskommune på sin hjemmeside, at man kommer til at skrue op for antallet af PCR-prøver de kommende dage.

Det sker efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Regionskommunen understreger dog, at "der er fuldstændig styr på smitteudbruddet, og at det hurtigt blev inddæmmet".

Dragør nærmer sig nedlukning

Dragør Kommune på Amager nærmer sig en nedlukning. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Store dele af en kommune skal automatisk lukke, når den har 300 eller flere smittede per 100.000 indbyggere over 7 dage. Samtidig skal der være flere end 20 smittetilfælde i alt den seneste uge.

Dragør Kommune har onsdag 280 smittede per 100.000 indbyggere, når der er justeret for, hvor mange der er blevet testet. Kommunen har 54 smittede de seneste 7 dage.

Nyt coronapas er hentet en million gange

Efter at regeringen fredag præsenterede et nyt digitalt coronapas, har over en million brugere nu downloadet appen. Det oplyser Finansministeriet i en mail.

Coronapasset indeholder oplysninger om vaccinationsstatus, testsvar og tidligere smitte og kan bruges for at få adgang til blandt andet restaurantbesøg og kulturtilbud.

954 registreret smittet det seneste døgn

Der er det seneste døgn registreret 954 smittet med coronavirus. Der er ingen nye dødsfald, og antallet af indlagte stiger med to. Det viser tal fra Statens Serum Institut. 

Smitteudbrud på Bornholm med særlig variant af covid-19

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer bornholmerne til at lade sig teste, efter der er konstateret et smitteudbrud med en særlig variant af covid-19. Cirka 20 personer er testet positive, men smitten er inddæmmet, skriver styrelsen. TV 2 har uden held forsøgt at få fat i Styrelsen for Patientsikkerhed for at få svar på, hvilken variant der er tale om. 

Vaccinetilslutning ligger indtil nu på 94,9 procent, siger Heunicke

94,9 procent af dem, der er blevet tilbudt en vaccine mod coronavirus, har ladet sig vaccinere. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

- Det er meget imponerende, skriver ministeren.

Danske indrejseregler påvirker EM-tilskuere

Finland, Belgien og Rusland gæster Danmark under gruppespillet ved den kommende EM-slutrunde i fodbold. Og Parken i København lægger også græs til en ottendedelsfinale mellem to indtil nu ukendte hold.

Men de danske indrejseregler under coronapandemien kan få betydning for, hvor mange fans de tre lande kommer til at have siddende i Parken.

Vaccinetilslutning halter efter i bestemte sogne

Vaccinetilslutningen i Danmark er generelt høj, men på nuværende tidspunkt halter den efter i en række sogne på ydre Nørrebro og i den nordvestlige del af København. Det viser en ny opgørelse fra Sundhedsstyrelsen ifølge Berlingske. Flere af sognene er kendetegnet ved, at der bor en stor andel borgere af anden etnisk herkomst end dansk. 

Det sogn, hvor færrest har reageret på vaccineinvitationen, er Tingbjerg sogn, som tidligere har været ramt af en lokal nedlukning på grund af smitte. Professor i klinisk mikrobiologi Hans Jørn Kolmos advarer mod, at der kan opstå lommer uden flokimmunitet. 

- Det vil bestemt ikke være hensigtsmæssigt, for det vil betyde, at smitten vil have lettere ved at sprede sig, siger han til Berlingske. 

Pfizers udvidede vaccineproduktion får ikke betydning for Danmark

Det kommer ikke til at betyde flere eller hurtigere vaccineleveringer til Danmark, at Pfizer har fået grønt lys til at udvide sin vaccineproduktion. Udvidelsen har nemlig været planlagt og er derfor allerede indregnet i planerne for leverancer til Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i en mail til Ritzau.