Coronavirus

Overlæge overrasket over grove kommentarer til 16-årig

Speciallæge kalder kommentarerne urimelige, men frygter ikke for vaccinetilslutningen hos de unge.

- Ved at vise coronapasset kan jeg komme ind alle steder uden at skulle være sikker på at have en test, der ikke er mere end 72 timer gammel. Så det glæder jeg mig virkelig meget til.

Sådan lød det, da 16-årige Victoria Odgaard Mikkelsen lørdag kort blev interviewet til TV2 ØST i forbindelse med, at det nu var blevet hendes tur til at få en coronavaccine.

Men da TV2 ØST lagde klippet med Victoria Odgaard Mikkelsen på Facebook, væltede det ind med hadefulde beskeder.

- Svineri, hvorfor skal de unge belønnes med at komme foran i køen, når det er dem, der har skidt på reglerne og restriktionerne. Føj for satan, lød en af beskederne.

De mange negative kommentarer har overrasket både Victoria Odgaard Mikkelsen og hendes mor, Christina Jensen.

- Vi alle sammen skal vel vaccineres på et tidspunkt, så det er vel fair nok at starte med os. Jeg følger bare Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og så stoler jeg på dem, lyder fra fra Victoria Odgaard Mikkelsen i 'Go' aften LIVE'.

Kommentarerne på Facebook handlede ikke kun om, at unge, som Victoria Odgaard Mikkelsen, var blevet rykket frem i køen af sundhedsmyndighederne. Flere skrev også, at hun kunne få blodpropper eller blive infertil ved at tage imod vaccinen.

- Helt urimeligt

Ulrik Bak Dragsted, der er speciallæge i infektionssygdomme og daglig leder af eHospitalet, som faciliterer coronacallcentret, som dagligt modtager opkald fra borgere med spørgsmål og bekymringer omkring corona.

Han kender derfor alt til vaccineskepsisen i Danmark.

Alligevel blev han overrasket over den shitstorm, som Victoria Odgaard Mikkelsen endte i.

- Hun har gjort det rigtige. Hun har gjort det, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, og det er der så nogle, der føler sig kaldet til at udskamme hende for. Det, synes jeg, er helt urimeligt, forklarer han.

Må du få en blodprop

Kommentar til Camilla Søe

Ulrik Bak Dragsted tror alligevel ikke, at det vil påvirke den unge målgruppe i deres vaccinevalg.

Han tror derimod, at unge som Victoria Odgaard Mikkelsen kan påvirke andre unge til at tage en vaccine ved at stå frem.

- Jeg tror, det kan gøre noget ved vaccinetilliden, at Victoria er så modig, at hun stiller op og siger, at hun er glad for det valg, hun har truffet, lyder det.

- Må du få en blodprop

Victoria Odgaard Mikkelsen er ikke den eneste, som har fået hadefulde beskeder på sociale medier for at tage en vaccine.

Debattør, konsulent og tidligere aktiv i Venstre Camilla Søe valgte for nylig at skrive på Twitter, at hun havde valgt at tage en af de kasserede vacciner fra Johnson & Johnson.

Her skrev én bruger til hende:

- DU er helt væk, mens en anden skrev:

- Må du få en blodprop. Du gør det kun for at markere dig politisk eller af bekvemmelige hensyn.

Man må da stå ved sine holdninger, hvis man skal svine folk til på de sociale medier

Victoria Odgaard Mikkelsen, skoleelev

Camilla Søe kendte godt til vaccineskepsisen på sociale medier og de "kreative konspirationsteorier på vaccineområdet", som hun kalder dem, men hun forstår alligevel ikke, at nogen kan ønske, at hun får en blodprop, fordi hun vælger at tage en vaccine.

- For mig er det vigtigt at blive vaccineret, og det, at jeg har taget imod en af de "dårlige" vacciner gør jo, at der er nogle, der kan komme frem i køen, så vi kan komme tilbage til det liv, vi kender fra før corona, siger hun i 'Go' aften LIVE'.

Glad for sit valg

Victoria Odgaard Mikkelsen er glad for sit valg om vaccinen, selvom hun har fået så mange negative kommentarer.

Vaccinen betyder, at hun snart kan vende tilbage til et mere normalt liv uden ugentlige tests.

Hun har ikke valgt at gå ind i vaccinedebatten på Facebook, men ville gerne have mødt en af dem, der havde skrevet en kommentar til hende, ansigt til ansigt i 'Go' aften LIVE'.

Kvindens kommentar var ikke negativ, men hun trak sig dog fra programmet, da hun frygtede, hvad det ville medføre af kritik på netop de sociale medier.

Se interviewet med Victoria Odgaard Mikkelsen og Camilla Søe i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY.