Nyheder

Journalist fra Radio4 havde sex for åben mikrofon

Som en del af en nyhedsreportage om swingerklubber havde journalist Louise Fischer sex med et af klubbens medlemmer. Hør det hele nederst.

En journalist fra Radio4 satte mandag morgen røven i klaskehøjde. Bogstaveligt talt.

I forbindelse med radioens dækning af genåbningen blev der sendt et ti minutter langt indslag fra en swingerklub i Ishøj, hvor journalist Louise Fischer interviewede andre swingere, mens hun havde sex.

- Du må gerne lige fortælle, hvad du ser lige nu, lyder det fra Louise Fischer.

- Jeg ser en rålækker kvinde, svarer en mand, efterfulgt af høje klaske- og stønnelyde fra Louise Fischer og de andre omkring hende.

Ville have swingerne til at give slip

Louise Fischer forklarer, at hun er en meget frigjort kvinde, og at hun inden optagelserne havde gjort sig overvejelser om, hvorvidt hun skulle dyrke sex, imens hun var på besøg i swingerklubben Swingland i Ishøj.

Hun ville gøre det, hvis hun havde lyst, og det "gav mening”.

- Da vi møder gæsterne i swingerklubben, vil jeg gerne høre, hvad man laver, og så tilbyder de at vise, hvordan det er at være swinger, og så beslutter jeg at lave interviewet imens, siger hun til TV 2.

Hun forklarer også, at hun ikke tror, at de andre swingere havde givet ”lige så meget slip”, hvis hun bare havde interviewet dem i baren og kigget på.

- Jeg gjorde mig de overvejelser, at swingermiljøet er et meget lukket miljø, og jeg vidste også, inden jeg kom, at jeg ikke ville få det fulde indblik. Jeg skulle i hvert fald skabe en form for tillid og troværdighed mellem mig og dem, siger hun.

”Stor respekt” og ”modigt”

Forud optagelserne havde Louise Fischers chefer givet grønt lys, men understreget, at det var hendes beslutning.

- De synes, det var friskt, og de stolede fuldt ud på, at jeg kun gjorde, hvad jeg ville og selv kunne finde på, siger hun.

Hun fortæller, at hun stort set kun har fået positive tilkendegivelser for sin swinger-reportage.

- Almindelige mennesker har skrevet ting til mig som ”stor respekt”, ”modigt” og ”god journalistik” på Instagram og Facebook, fortæller hun.

Chef: Det udfordrer lytterne

Jyllands-Posten har talt med Radio4s programchef, Tina Kragelund, der mener, at det er en nytænkende og god måde at udfordre lytterne.

- Jeg synes, det er fedt, når vores reportere prøver at eksperimentere med at lave journalistik på en anden måde. Man kan altid give det, ens lyttere forventer, men vi vil gerne overraske dem og bringe nye vinkler og gøre det på nye måder, og det her kan være en del af det, siger hun.

Desuden mener hun, at det er en god vej ind i et miljø, der ellers er lukket, når Louise Fischer selv er en deltagende aktør.

Lyt til reportagen fra Radio4 nedenfor.