Nyheder

Dagens nyheder 27. maj

Livebloggen opdateres ikke længere.

Vi gav dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Assad vinder kritiseret valg i Syrien

Syriens præsident, Bashar al-Assad, er med 95,1 procent af stemmerne blevet genvalgt ved et valg torsdag , som både Vesten og oppositionen har kritiseret. Det oplyser det syriske parlaments formand ifølge nyhedsbureauet Reuters. Assad har haft posten siden 2000.

Politi søger vidner: Toyota påkørte næsten kvinde og barn

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner til hasarderet kørsel, hvor en hvid Toyota Yaris med høj fart kørte igennem Skærbæk by mellem omkring 19:10 og var ved at påkøre en kvinde og barn. Det skriver politiet på Twitter

Måtte aflive sin hund, da den blev afvist ved grænsen

En 47-årig mand fra Korsør forsøgte onsdag aften at smugle en hund ind over grænsen ved Rødbyhavn. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sin døgnrapport. Hunden havde hverken chip, sundhedsattest eller vaccination, og derfor fik manden valget, om hunden skulle afvises eller aflives. Han valgte at lade hunden aflive. 

USA vil ikke genindtræde i nedrustningsaftale

USA har meddelt Rusland, at det ikke genindtræder i nedrustningsaftalen, der kendes som Open Skies, rapporterer nyhedsbureauet AP. Den snart 30 år gamle traktat har sikret, at Rusland, USA og lande i Europa har kunnet foretage overflyvninger af hinandens lande for at verificere militære installationer og sikre gensidig forståelse.

Air France må aflyse ruter udenom Hviderusland

Air France har onsdag og torsdag måttet aflyse to planlagte flyafgange fra Paris til Moskva, fordi de russiske myndigheder siger nej til flyruter, der går uden om Hviderusland, oplyser en talsmand for selskabet ifølge Reuters.

Politiet advarer mod falske pengesedler

Politiet i Ribe har fået indleveret tre falske 1000-kronesedler, som er fundet på en P-plads. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. De er så vidt vides ikke blevet anvendt, men politiet opfordrer til at være opmærksom på falske kontanter. De fundne sedler har ikke vandmærke eller metalstribe.

Fem mænd sigtet i stor hvidvasksag

Tordag har Nordsjællands Politi i samarbejde med flere af landets politikredse anholdt og sigtet fem mænd i en stor sag om hvidvask af "et større millionbeløb." Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Rusland krævede at østrigsk fly skulle flyve via Hviderusland

Det østrigske luftfartsselskab Austrian Airlines oplyser, at Rusland ikke vil give dets fly med afgang fra Wien til Moska tilladelse til landing i den russiske hovedstad, medmindre flyet tager vejen gennem Hvideruslands luftrum. Det rapporterer AFP.

FN advarer Danmark mod at overføre asylansøgere til andre lande

FN's flygtningeorganisation, UNHCR, advarer Folketinget imod at vedtage et lovforslag, der skal gøre det muligt for Danmark at overføre asylansøgere til andre lande, mens deres sag behandles. Ifølge UNHCR's repræsentant i Norden og Baltikum, vil det være "i strid med de principper, som det internationale flygtningesamarbejde bygger på."

Tre mænd dømt for jihadist-angreb i Barcelona

En spansk domstol har torsdag eftermiddag idømt fængselsstraffe på mellem 8 og 53 år til tre mænd, som hjalp jihadister med at gennemføre angreb i Barcelona i 2017, der kostede 16 mennesker livet, skriver AFP.

Minister: Højere karakterkrav kan være på vej i store byer

Regeringen plan om at begrænse optaget på de videregående uddannelser i de fire største byer med op til 10 procent kan betyde, at de unge skal have endnu højere karakterer for at komme ind på drømmestudiet. Det siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Kærestepar tilstår at gemme et halvt kilo kokain i skov

Et kærestepar på 39 og 30 år tilstod torsdag at have gemt knap et halv kilo kokain i et skovområde i Bagsværd. Manden modtog en straksdom på tre år og tre måneders fængsel, mens kvinden blev idømt tre års fængsel. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Trussel mod Ryanair-fly sendt efter omdirigering

En mail med en påstået trussel mod et Ryanair-fly, som søndag blev tvunget til at lande i Hviderusland, blev først sendt efter omdirigeringen af flyet. Det siger mailudbyderen Proton Technologies torsdag, skriver Reuters. Efter landingen blev den hviderussiske regeringskritiker Roman Protasevitj straks fjernet fra flyet og anholdt.

1119 konstateret smittet det seneste døgn

1119 personer er blevet konstateret smittet med covid-19 det seneste døgn. Ingen er døde. 149 personer er nu indlagt herhjemme, det er en enkelt mere end onsdag. Det viser tal fra SSI.

EM i banecykling aflyst på grund af uro i Hviderusland

Uro i Hviderusland fører til aflysning af EM i banecykling. Det oplyser Den Europæiske Cykelunion (UEC) på sin hjemmeside.

Fire klimaaktivister sigtet for forstyrrelse af trafikken

Langebro i København er igen åbnet for trafik, efter at fire klimaaktivister torsdag spærrede broen i begge retninger, ved at spænde sig fast til broen. Politiet oplyser på Twitter, at de fire demonstranter er nede igen, og at de vil blive sigtet for forstyrrelse af trafikken.

Politi fjerner demonstranter fra Langebro

Politiet er igang med at fjerne de klimaaktivister, der torsdag har spærret Langebro i København for trafik, ved at spænde sig fast til broen. Demonstrationen har givet køer i begge retninger. 

Søren Holm fra Liss er død

Bandet Liss gav koncert på Jazzhouse i København torsdag den 21 januar 2016.

Søren Holm fra det danske band Liss er død. Det skriver bandet på sin Facebookside. Bandet oplyser, at forsangeren døde 25. maj. Det er ikke oplyst, hvad han døde af. Familien beder om ro og fred til at sørge.

EU: Færre bestøvere truer menneskehedens overlevelse

Nedgangen i mængden af bestøvere som blandt andet bier og sommerfugle er fortsat alvorlig i EU, viser en statusrapport fra EU-Kommissionen. "Den alarmerende tilbagegang er en risiko for fødevaresikkerheden og truer vores overlevelse", oplyser EU's miljøkommissær Virginijus Sinkevicius i en pressemeddelelse.

Politi efterlyser mand forsvundet på fisketur

Østjyllands Politi efterlyser den 50-årig Olegs, der forsvandt under en risketur ved Randers Fjord vest for Kare onsdag morgen. Politiet har ledt med både, helikoptere og hunde. Hvis du har set Olegs, skal du kontakte politiet på 114, skriver politiet på Twitter.