Coronavirus

Styrelse opfordrer alle fans til tests efter guldfest - smittet var på stadion

I selve Brøndby Kommune er smitten ikke så høj, at man er tæt på at lukke ned.

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer de mange Brøndby-fans, der mandag deltog i fejringen af klubbens mesterskab, til at blive testet for coronavirus.

Det skriver styrelsen på Twitter.

Og det er med god grund. Til TV 2 oplyser styrelsen tirsdag eftermiddag, at der er fundet smitte efter festlighederne.

Indtil videre er en person blevet testet positiv. En person, som har været inde på stadion.

- Vi har i dag fået det første smittetilfælde fra en tilskuer, som blev testet positiv hertil morgen, og det betyder, at personen var smitsom under kampen, siger Anette Lykke Petri, der er direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hun siger, at personer, der har været på stadion, bør "lade sig teste et par gange i løbet af ugen", og første gang skal være på torsdag eller fredag.

Fans, der har været til stede, bliver dog ikke opfordret til at lade sig isolere, indtil der kommer testsvar. Og hun håber, at man lader sig teste.

- Hvis ikke folk lader sig teste, vil vi have en masse ukendte smittekæder, og så vil vi komme på bagkant i forhold til smitteopsporing, siger Anette Lykke Petri.

Ekspert kalder det "bekymrende"

Billeder fra mandagens festlighederne i og omkring stadion viser, at det foregik i tætte flokke, og at langtfra alle bar mundbind.

Blandt andre epidemiforsker Viggo Andreasen kaldte det "bekymrende".

- Det er ikke så smart. Der er grund til, at vi skal prøve at forhindre, at epidemien løber for stærkt på nuværende tidspunkt, sagde han til TV 2 Lorry mandag.

- Det havde for det første pyntet med mundbind og lidt bedre afstand. Supersprederbegivenheder er tit, når man synger og råber højt. Så man kan sagtens være bekymret for, om der kommer et supersprederevent ud af det, sagde Viggo Andreasen.

Høje smittetal på Vestegnen

I selve Brøndby Kommune er smitten ikke så høj, at man er tæt på at lukke ned.

Brøndby har et testkorrigeret incidenstal på 146 smittede per 100.000 borgere. Dermed er kommunen stadig et stykke fra nedlukning, som kræver et incidenstal på 250.

Men i flere af de omkringliggende områder er incidenstallet på et kritisk niveau.

I nabokommunen Vallensbæk er incidenstallet eksempelvis på 289,9, mens det i Ishøj er på 275,6. Også Høje-Taastrup Kommune og Albertslund Kommune har et tal over 200.