Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Marjorie Taylor Greene.

Få de seneste nyheder om coronavirus i Danmark og i udlandet her. 

Se de seneste tal her.

Titusindvis vil have republikaner ud af kongressen efter Holocaust-udtalelse

Republikaneren Marjorie Taylor Greene har sammenlignet kravet om at bære mundbind med Holocaust, skriver Business Insider. Og det har fået 60.000 til at skrive under på, at hun skal fjernes fra sin post i kongressen.

Politikeren sammenligner mundbindene med, at jøderne under anden verdenskrig bar stjerner:

- De blev jo virkelig behandlet som andenrangsborgere. Og det i en sådan grad, at de blev puttet i tog og sendt til gaskampre i Nazi-Tyskland.

Knap en ud af to amerikanere har fået mindst et vaccinestik

Tirsdag har 49,5 procent af amerikanerne modtaget mindst et vaccinestik mod corona ifølge Centers for Disease Control and Prevention, skriver The Guardian.

Det svarer til 164.378.258 millioner amerikanere. Samtidig er halvdelen af alle voksne over 18 år – 131.078.608 millioner– færdigvaccineret vaccineret. 

Flere klasser hjemsendt på skoler i Odsherred

En 8. klasse og yderligere 25 elever fra 9. klasserne på Nykøbing Skole i Odsherred er hjemsendt, fordi de har været i nærkontakt med coronasmittede klassekammerater, skriver Sjællandske Medier.

På Højby Skole er også to niendeklasser mandag sendt hjem som nære kontakter. Og tirsdag er der hjemsendt yderligere to elever fra en 8. klasse.

Europæiske bloggere tilbudt penge for at sprede falske coronanyheder

Franske og tyske youtubere, influencere og bloggere er blevet tilbudt betaling af et angiveligt britisk-baseret PR-bureau med forbindelser til Rusland for at give falske informationer til deres mange følgere. De skulle fortælle, at vaccinen fra Pfizer/BioNTech er årsag til hundredevis af dødsfald, skriver The Guardian.

Hoteller mangler gæster trods genåbning

I flere uger har danskerne kunnet gå på restaurant og værtshus, hvis bare de kunne fremvise coronapas. Men på Hotel Vildbjerg i Vestjylland lader gæsterne vente på sig, skriver Herning Folkeblad. Det samme gælder Hotel Aalum i Østjylland.

Her siger hotelejeren, det skyldes, at mange gæster finder det for besværligt at tage en coronatest.

Ekspert fra WHO-hold: Opfølgende corona-tur vil være nyttig

En hollandsk virolog ved navn Marion Koopmans siger, det kan være nyttigt at lave en opfølgende tur for at blive klogere på coronavirussets oprindelse, skriver Reuters.

Han og flere andre eksperter blev af Verdenssundhedsorganisationen, WHO, sendt til Kina tidligere på året for at undersøge netop dette.

Koopmans udtalelse kommer, efter USA har opfordret internationale eksperter til at få tilladelse til at evaluere coronaens oprindelse i en anden fase af WHO's undersøgelse af virussets oprindelse.

Priserne stiger hos frisører efter nedlukning

Mange måneders coronanedlukning har ramt frisørernes økonomi hårdt. Derfor har flere af dem sat priserne op – også i Aabenraa. Det skriver JydskeVestkysten.

– Vi har mistet mange penge, og derfor har vi efter genåbningen valgt at sætte priserne op med 20 kroner på alle behandlinger, siger eksempelvis Maria B. Quist, der er indehaver af House of Fashion, som holder til i både Aabenraa og Haderslev.

Polske borgere lokkes med elbiler og pengepræmier for at lade sig vaccinere

223.000 euros – omtrent 1,65 millioner kroner. Så mange penge har polske borgere mulighed for at vinde, hvis de bliver vaccineret mod corona. Det skriver mediet dpa.

Regeringen planlægger nemlig et lotteri, som skal tilskynde folk til at blive vaccineret, og planlægger i alt at bruge 31 millioner euros – omkring 230,5 millioner kroner.

Lotteriet er sat til at være klar 1. juli. Hybridbiler vil også være en del af præmierne, ligesom en sum på 110 euros – 743 kroner – vil blive udbetalt til hver 2000 deltager, der bliver vaccineret.

Køge Festuge aflyses

Foreningen bag Køge Festuge har droppet planerne om at afholde festuge under nogenlunde normale forhold i uge 35, skriver Sjællandske Medier.

Det sker, efter et onlinemøde hvor flere små festivaler har talt med Kulturministeriet.

- Nu smider vi det berømte håndklæde i ringen, siger formand Per Henriksen og fortæller, at de på mødet fik oplyst "specifikke retningslinjer", som har gjort, at de ikke har kunnet få det til at hænge sammen.

Ifølge formanden er der lagt op til, at arrangørerne skal registrere alle deltagere med navn og cpr-nummer, og derudover skal der minimum være fire kvadratmeter per gæst.

26-årig slipper for ekstra hård straf efter forbrydelse til coronademonstration

Københavns Byret afviser at dømme 26-årig kvinde efter en særlig coronaparagraf for lovbrud ved demonstration arrangeret af Men In Black 9. januar. Ved demonstrationen kastede kvinden to gange en dåse mod betjente.

Byretten har indtil videre taget stilling til den særlige coronaparagraf 81d i forbindelse med netop denne demonstration otte gange. Det er den paragraf, der giver mulighed for at forhøje straffen til det dobbelte.

I alle otte sager har personerne fået forhøjet straffen for deres rolle. Dagens tilfælde med den 26-årige kvinde er dermed første gang, at byretten har valgt ikke at tage paragraffen i brug. Hun blev idømt seks måneders fængsel.

Moderna vil have godkendt vaccine til børn efter succesfulde studier

Coronavaccinen fra Moderna, der også bruges i Danmark, har vist sig også at være effektiv til børn fra 12 år. Derfor vil selskabet i juni ansøge om at få den godkendt i USA og globalt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ender den med at få grønt lys, bliver det den anden coronavaccine til børn i USA. Tidligere på måneden blev vaccinen fra Pfizer/BioNTech godkendt til aldersgruppen 12 til 15 år, og siden er den taget i brug i mange stater.

Ind til videre er der ikke godkendt en vaccine til børn i EU. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har dog blikket rettet mod vaccinen fra Pfizer/BioNTech, og en beslutning ventes taget inden for de kommende uger.

Første vaccinationscenter med droppede vacciner åbner torsdag

Torsdag åbner det første vaccinationscenter, hvor danskere kan blive vaccineret med en af de to vacciner, som er blevet droppet fra det officielle vaccinationsprogram.

Centret kommer til at ligge i DGI Byen i København, oplyser Practio, der står bag, i en pressemeddelelse.

Før man kan få en af vaccinerne fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson, skal man tale med en læge. Det har 18.000 personer ind til videre booket tid til.

– Vi ser en stor interesse for vaccinerne i tilvalgsordningen over hele landet og gør alt, hvad vi kan, for at rekruttere vaccinatører og læger så hurtigt som muligt, siger Jonas Nilsen, læge og medstifter og Practio, i meddelelsen.

Personer anholdt for at stjæle over 1000 vaccinedoser i Indonesien

Fire personer er i Indonesien blevet anholdt for at stjæle coronavacciner, som ellers var tiltænkt fængslerne, og solgt dem videre.

Det oplyser de indonesiske myndigheder tirsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

De anholdte er mistænkt for at have taget flere end 1000 vaccinedoser. Bliver de fire personer dømt, risikerer de at få en livstidsdom.

Alle elever på nær én hjemsendt fra skole

85 elever samt ansatte fra Firkløverskolen i Givskud er sendt hjem i isolation. Det skriver Vejle Amts Folkeblad

Det sker, efter tre medarbejdere og én elev er testet positive med corona. Tilbage sidder én elev, der ikke er hjemsendt, da eleven tidligere haft coronavirus og har dannet antistoffer. Isolation er derfor ikke nødvendig.

Skolen skal nu i fællesskab med kommunen og elevens forældre aftale, hvordan den specielle situation skal håndteres.

Mindst en person på Brøndby Stadion var smittet med corona

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til TV 2, at der var mindst én coronasmittet blandt de mange fans til gårsdagens guldfejring på Brøndby Stadion

Svindlere ville tjene halvanden million på hjælpepakker

Retten i Glostrup har tirsdag idømt tre mænd fængsel.

De tre var tiltalt for at have forsøgt at svindle sig til næsten halvanden million kroner ved at sende ansøgninger om penge fra hjælpepakkerne for to rengøringsfirmaer, der ikke var berettiget til støtten.

En 32-årig mand idømmes to et halvt års fængsel og to 31-årige mænd straffes med tre års fængsel.

Styrelse opfordrer Brøndby-fans til tests

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer de mange Brøndby-fans, der mandag deltog i fejringen af klubbens mesterskab, til at blive testet for coronavirus.

Det skriver styrelsen på Twitter.

794 nye smittetilfælde

Der er registreret 794 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn. Yderligere 1 person er død med coronavirus.

Det er fjerde dag i træk, at smittetallet er under 1000. Det samlede antal indlagte stiger med 5, så 148 personer nu er indlagt på et af landets hospitaler.

Kontakttallet er 1,1

Kontakttallet er opgjort til 1,1, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Det er fjerde uge i træk, at kontakttallet har været 1,1.

Kommissionsformand: EU har nået en ny milepæl med vacciner

Omkring 170 millioner EU-borgere – svarende til 46 procent af EU's befolkning – har fået mindst et stik mod coronavirus.

Det oplyser kommissionsformand Ursula von der Leyen på Twitter.

Formanden forudser, at hver anden EU-borger over 18 år har fået første vaccinestik inden ugens udgang.