GO'

Han har fulgt landsholdet i fem år - én ting ved Schmeichel imponerer ham

Kasper Steenbach har fulgt landsholdet både til pressemøder, slutrunder og træningslejre, men det er ikke der, at han er kommet tæt på spillerne.

For fem år siden indgik journalisten Kasper Steenbach en aftale med DBU og daværende landstræner Åge Hareide om at følge det danske herrelandshold i fodbold over en længere periode.

Kasper Steenbach har derfor rejst rundt med landsholdet til alle officielle begivenheder som kampe, træningslejre og pressemøder, og efter fem år er han nu kommet helt tæt på de danske stjerner.

- Jeg har med tiden fået den adgang, jeg har efterspurgt, og nogle gange har jeg ikke fået den adgang, jeg har efterspurgt, men det har været en proces, hvor jeg er kommet tættere og tættere på, fortæller han i ‘Go’ morgen Danmark’.

Fem års arbejde er nu blevet til bogen ‘Holdet’, hvor Kasper Steenbach gennem interviews med spillerne er blevet klogere på, hvem de er - både på og uden for grønsværen.

Derudover er bogen et portræt af opbygningen af et "nyt" landshold under Åge Hareide, som ifølge Kasper Steenbach har spillet en afgørende rolle for holdet og den holdånd, de har.

Nørderne og grubleren

Kasper Steenbach har som sportsjournalist tidligere interviewet mange af spillerne, som han har lavet længere interviews med i "mellemrummene", som han kalder perioderne mellem slutrunderne.

Det gælder blandt andet målmand Kasper Schmeichel, der har imponeret ham med sit nørderi med Youtube-videoer:

- Han nørdede den spanske målmandsskole. Så kunne han søge på Cañizares, og så kunne han zoome ind på en benstilling, når denne her målmand kastede sig og kom på benene igen, forklarer Kasper Steenbach.

I samme “nørdkategori” har Kasper Steenbach placeret den ti år yngre Robert Skov.

Som barn samlede han på fodbolde, som han slæbte rundt i et stort net, og det var med dem, at han allerede som 10-12-årig begyndte at øve sit karakteristiske frispark med.

Det, de bærende spiller siger, er, at han har skabt en holdånd

Kasper Steenbach, forfatter og journalist

- Det gjorde han enten med sin far, sin storebror og med sine venner, eller hvis han kunne finde en målmand, og hvis der ikke var nogen, og det regnede, så gjorde han det alene, fortæller Kasper Steenbach.

Blandt interviewene er også Viktor Fischer, som Kasper Steenbach betegner som en grubler.

Han fortæller om, hvordan han ofte har følt sig misforstået af trænere og har haft angstlignende reaktioner.

Interviewet med Viktor Fischer er blandt bogens første og fandt sted under en træningslejr i Japan. Allerede dengang tænkte den danske fodboldspiller meget over, hvor vigtigt det var at slå igennem hurtigt, forklarer Kasper Steenbach.

Åge har været hovedperson

Det var den forhenværende landsholdstræner Åge Hareide, der gav Kasper Steenbach lov til at lave bogen.

Åge Hareide stod ifølge Kasper Steenbach bag en kulturændring på landsholdet i sin tid som landstræner, og spørger man Kasper Steenbach, er resultatet et mere selvsikkert og roligt landshold i dag.

Og selvom han nu er blevet erstattet af Kasper Hjulmand på landstrænerposten, så har Åge Hareide stadig en hovedrolle i bogen og på landsholdet.

- Han har betydet meget, som man også kan høre på spillerne. Det, de bærende spiller siger, er, at han har skabt en holdånd, slutter Kasper Steenbach.

Se interviewet med Kasper Steenbach i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.