Nyheder

Seneste nyt om coronavirus 9. maj

Jennifer Lopez var blandt de optrædende ved Vax Live.

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Superstjerner indsamlede millioner til vacciner

Stjerner som Foo Fighters, Jennifer Lopez og Eddie Vedder optrådte natten til søndag dansk tid ved en tv-transmitteret koncert, der blev optaget foran 20.000 vaccinerede mennesker i Los Angeles 2. maj. 

Vax Live-koncerten indsamlede 54 millioner dollars (knap 333 millioner kroner) til vaccinesamarbejdet Covax, der blev dannet for at sikre coronavacciner til verdens lav- og mellemindkomstlande. Det skriver nyhedsbureuaet NTB.

Fauci: USA har flere coronadødsfald, end opgørelser viser

USA har "højst sandsynligt" flere dødsfald, der kan tilskrives coronavirus, end de officielle statistikker viser.

Det siger Det Hvide Hus' øverste coronarådgiver, Anthony Fauci, i programmet 'Meet The Press' på NBC News.

Officielt er over 581.000 personer døde med coronavirus i USA. Men tidligere på ugen lød vurderingen i en rapport fra University of Washington, at tallet snarere er over 900.000.

- Det er lidt mere, end jeg ville have troet, at underrapporteringen var, siger Anthony Fauci.

- Men jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at vi har underrapporteret og stadig gør det.

Restauranter har svært ved at finde ansatte

Restauranterne har svært ved at finde ansatte, fordi de ikke kan konkurrere med en timeløn på 187 kroner, som mange unge får for at arbejde i landets testcentre.

Det skriver Børsen.

Økonomiprofessor og tidligere overvismand Michael Svarer siger til avisen, at det er en "reel udfordring for restauranterne".

Første coronadødsfald i Laos

Det sydøstasiatiske land Laos har for første gang registreret et coronarelateret dødsfald. Det skriver det statslige medie Vientiane Times.

Afdøde er ifølge mediet en 53-årig vietnamesisk kvinde, der arbejdede på en karaokebar i Laos' hovedstad, Vientiane.

Mens landet med sine godt syv millioner indbyggere har været forskånet for dødsfald indtil nu, er antallet af nye smittetilfælde steget kraftigt den seneste tid.

Søndag blev der registreret 69 tilfælde, hvilket bringer det totale antal tilfælde i landet op på 1302.

Smitten stiger i flere jyske kommuner

I alt seks kommuner i det syd– og sønderjyske område oplever stigende smittetal.

Det gælder, Varde, Hedensted, Fanø, Tønder, Haderslev og Sønderborg Kommune, som alle har en stigning i incidenstallet – antallet af smittede per 100.000 borgere.

Det viser søndagens opgørelse fra Statens Serum Institut, skriver TV Syd.

En tredjedel af de voksne briter er vaccineret

17,67 millioner briter har nu fået to doser coronavaccine, viser den officielle opgørelse fra den britiske regering.

Det vil sige, at en tredjedel af de voksne briter er fuldt vaccineret mod coronavirus.

35,37 millioner briter har fået én dosis. Dermed har 67,2 procent af den voksne befolkning påbegyndt vaccination.

Holstebro nærmer sig coronanedlukning

Det går den forkerte vej med smitten i Holstebro Kommune, skriver Dagbladet Holstebro Struer. Søndag blev der målt et såkaldt incidenstal på 235,9 for kommunen, der dermed nærmer sig det kritiske tal på 250, hvor den står på nedlukning.

– Vi har brudt vores hoveder med, om der er mere, vi kan kan gøre. Men vi kan ikke se det. Men vi er bekymrede over udviklingen, siger kommunaldirektør Lars Møller.

Læge: Få indlagte viser at vacciner virker

De 874 nye smittede med covid-19, der er registreret det seneste døgn, kan sagtens håndteres. Det siger Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen og mangeårig anæstesilæge.

– De lave indlæggelsestal tyder på, at vaccinerne for alvor virker, for dem, som ville være blevet rigtig syge, er vaccinerede, og derfor er der færre, som skal indlægges, siger han. Der er 150 indlagte coronapatienter søndag, siger han til Ritzau.

874 nye smittetilfælde er fundet i Danmark

Der er fundet 874 nye smittede med coronavirus i Danmark det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Antallet af indlagte stiger med 7 til i alt 150.

Der er ingen nye dødsfald.

Se de seneste tal for coronavirus her.

Over 850.000 i Danmark er nu vaccineret

Der er blevet givet 40.323 doser coronavaccine i Danmark siden i går. Nu er 850.266 danskere fuldt vaccineret.

Emirates flyver nødhjælp til Indien

Luftfartsselskabet Emirates vil flyve medicinsk udstyr fra Dubai til ni byer i Indien gratis for at hjælpe landet med at bekæmpe den coronasmitte, der hærger landet. Det skriver Reuters.

Den første leverance på 12,6 ton multifunktionelle telte fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) sætter kurs mod New Delhi 13. maj. Tidligere på måneden fløj Qatar Airways 300 ton nødhjælp ind fra Doha.

Sociale medier bruges i sager mod coronademonstranter

Når anklagere i byretten i København skal tegne et billede af tiltalte demonstranter i de omdiskuterede coronasager efter Men In Black-demonstrationen 9. januar, har de i udstrakt grad brugt de anklagedes bevægelser på sociale medier som Facebook og Instagram. Det skriver Politiken.

Men bevisførelsen risikerer at sværte klienter, siger advokater og juraeksperter til avisen.

Sundhedschef er bekymret for smitte på Bornholm

Lørdag blev fem personer på Bornholm konstateret smittet med coronavirus, og det bekymrer Karina Nørby, sundhedschef i Bornholms Regionskommune.

- Der er grund til, at vi lige hejser flaget for bekymring omkring, at det går lidt for stærkt med antallet af smittede på øen i øjeblikket, siger hun til TV 2 BORNHOLM. Smittetallene giver bekymring for lokale nedlukninger, siger hun.

Spanien lemper restriktioner

Fra søndag har Spaniens indbyggere mulighed for at rejse frit mellem landets regioner. Det skyldes, at regeringen har lempet et natligt udgangsforbud, som blev indført i oktober sidste år.

Ifølge Reuters skabte det natten til søndag stor fest i gaderne, da forbuddet blev ophævet.

Viktor Axelsen er ude af isolation

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er ude af isolation, efter at han i forrige weekend afleverede en positiv coronaprøve og missede EM-finalen i Ukraines hovedstad.

Færdigvaccinerede tyskere får mere frihed

Folk, som er fuldt vaccinerede mod coronavirus, er fra søndag undtaget mange restriktioner i Tyskland. Det skriver AFP.

Udgangsforbud og begrænsninger for socialt samvær vil ikke længere gælde for dem, der har været syge med corona, eller for dem, der er færdigvaccinerede. Sidstnævnte dækker over syv millioner tyskere. De skal heller ikke vise en negativ coronatest, inden de for eksempel skal til frisøren.

Novo Nordisk Fonden støtter Indien med ti millioner

Indien er hårdt ramt af coronavirus, og hospitalerne har ikke kapacitet til at håndtere et stigende antal indlagte coronapatienter.

Novo Nordisk Fonden bevilliger derfor ti millioner kroner til at etablere fire nødhospitaler med 364 sengepladser, der kan behandle op mod 1300 coronapatienter om ugen med blandt andet ilt og respiratorer. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Koks med coronapas koster frisører indtjening

Coronapasset er ikke uden problemer for alle landets frisører, fordi nogle oplever, at de taber indtjening. Det skyldes, at folk ikke har styr på deres coronapas, skriver TV 2 LORRY.

- Det har resulteret i et indtjeningstab på 11.000 kroner, siden jeg åbnede igen. For en lille erhvervsdrivende som mig, så er det noget, som i sidste ende kan betyde, at jeg må dreje nøglen om, siger Sebastian Rimon Eskerod, indehaver af frisørsalonen Et sted på Nørrebro.

Normalt har han måske tre afbud om måneden, mens det er nu er langt over 20 – en direkte konsekvens af coronapasset, fortæller han.

Pakistan modtager første AstraZeneca-vacciner

Pakistan har modtaget den første leverance på 1,2 millioner vaccinedoser fra AstraZeneca. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

I alt har Pakistan sikret sig et løfte om 17 millioner doser.

Pakistan er lige nu midt i en tredje smittebølge, og der hersker stor frygt for, at landet skal komme i samme situation som nabolandet Indien, hvor sundhedssystemet er kollapset.