Nyheder

Dagens nyheder 7. maj

Denne liveblog opdateres ikke længere. 

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Mindst 59 såret efter efter sammenstød i Jerusalem

Mindst 53 palæstinensere og seks israelske politibetjente er blevet såret ved al-Aqsa-moskéen i Jerusalem efter sammenstød mellem unge palæstinensere og det israelske politi. Palæstinenserne havde deltaget i demonstrationer mod de løbende konfiskationer af palæstinensisk ejendom i Østjerusalem.

23-årig stukket med kniv i ansigtet

I Herning er en 23-årig mand blevet stukket i ansigtet med en kniv under et slagsmål, hvorefter to gerningsmænd løb fra stedet, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Carsten Henriksen til TV 2. Manden er umiddelbart udenfor livsfare, og efterforskningen "kører på fuld damp", siger vagtchefen.

Fire betjente dømt for Floyd-drab tiltales for yderligere forhold

Et føderalt nævningeting i USA har besluttet, at den tidligere politibetjent Derek Chauvin, der er kendt skyldig i drabet på George Floyd, samt tre andre tidligere betjente skal tiltales for yderligere forhold i sagen om drabet - blandt andet at have forbrudt sig mod Floyds borgerrettigheder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge NTB.

Skotsk Nationalparti kommer godt fra start i parlamentsvalg

42 mandater ud af det skotske parlaments 129 pladser er fordelt fredag aften, mens optællingen efter torsdagens valg er i fuld gang. Det Skotske Nationalparti, der går efter en ny folkeafstemning om løsrivelser fra Storbritannien, har foreløbig sikret sig 35 mandater, viser en opgørelse fra BBC. Det endelige resultat ventes først lørdag, og meget kan ske endnu.

Politi har tekniske problemer på telefon 114

På grund af driftsforstyrrelse kan der lige nu være udfald, når man ringer til Sydøstjyllands-, Østjyllands-, Fyns- og Nordsjællands Politi. Det bekræfter tre af kredsenes vagtchefer overfor TV 2, mens Østjyllands Politi skriver det på Twitter. Kan man ikke komme igennem, er det stadig muligt at ringe 112.

Kriminelt netværk solgte opblandet safran for 75 millioner

Europol har sammen med spanske myndigheder afsløret et kriminelt netværk i at hvidvaske millioner af kroner fra salg af opblandet safran, skriver Europol i en pressemeddelelse. Netværket har solgt safran blandet op med urter og kemikalier for en værdi i omegnen af 75 millioner kroner.

Fire politifolk tiltalt efter drab på George Floyd

En såkald Grand Jury i Minneapolis har besluttet, at der skal rejses tiltale mod fire politifolk for at have brudt George Floyds grundlovssikrede rettigheder ved en anholdelse i maj sidste år. Anholdelsen kostede George Floyd livet. Det skriver blandt andet det norske nyhedsbureau NTB:

To sigtet for røveri på Amager

To mænd sigtes for et røveri begået i april, hvor offeret blev sparket, slået og stukket med en skruetrækker. Det fandt sted på Amager. Mændene er ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København fredag blevet varetægtsfængslet i foreløbig 27 dage.

21-årig sigtet for forsøg på brandstiftelse

En 21-årig mand sigtes for forsøg på brandstiftelse og er blevet varetægtsfængslet i 27 dage ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København fredag.  Ifølge sigtelsen satte han ild til en forretning på Nørrebrogade i januar som led i den verserende bandekonflikt.

64-årig dømt for voldtægt

En 64-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års fængsel for voldtægt ved at have tiltvunget sig analt samleje med en 58-årig kvinde. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Kvinden og manden havde et seksuelt forhold, men kvinden havde flere gange sagt fra overfor analt samleje. 

Antal danske smittede med legionærsygdom slår rekord

 Der blev påvist 278 tilfælde med legionærsygdom, en type lungebetændelse, i Danmark i 2020. Heraf blev 263 smittet i Danmark. Det er det højeste antal nogensinde, oplyser Statens Serum Institut på sin hjemmeside. 39 af patienterne døde inden for 30 dage. Det giver en dødelighed på 14 procent.

USA skaber knap 750.000 færre jobs end ventet

Der blev skabt 266.000 job uden for landbruget i USA i april. Det var markant færre end den stigning en million, økonomerne havde ventet, oplyser nyhedsbureauet AFP. Til sammenligning blev der i marts skabt 800.000 job. Ledigheden stiger i perioden til 6,1 procent.

Tre slags sundhedsskadelig te tilbagekaldes

De tilbagekaldte produkter har varenumrene: 90055, 90290 og 9029.

KFT 1 ApS tilbagekalder tre typer te, da de anses for sundhedsskadelige på grund af højt indhold af sennes. Det skriver Fødevarestyrelsen. Produkterne hedder Fitné Herbal Infusion tea Original, Fitné Herbal Infusion tea Green tea flavored og Fitné Herbal Infusion tea Chrysanthemum flavored.

1023 nye tilfælde af coronavirus

Der er registreret 1023 nye tilfælde af coronavirus i Danmark det seneste døgn. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte er steget med 1 til 157.

Fire uheld på ni minutter

Mellem klokken 11.44 og klokken 11.53 fik Midt- og Vestjyllands Politi anmeldelser om fire trafikuheld på Midtjyske Motorvej og Herningmotorvejen. Det skriver TV Midtvest. Uheldene skyldtes dels akvaplaning og dels punkteringer på grund af vragrester fra det første uheld. 

Motorvej genåbnet

Herningmotorvejen er genåbnet efter et uheld. Det skriver Vejdirektoratet.

Herningmotorvejen spærret efter uheld

Herningmotorvejen er spærret mellem Hammerum og motorvejskryds Herning efter et uheld. Det skriver Vejdirektoratet.

Sportstøjfirma får bøde på 500.000 kroner

Sportstøjfirmaet Fusion ApS får en bøde på 500.000 kroner for at overtræde konkurrenceloven. Derudover får en ledende medarbejder en bøde på 50.000 kroner. Det har Retten i Aalborg afgjort. Firmaet var tiltalt for at have forlangt, at dets vejledende udsalgspriser skulle være mindstepris, når tøjet skulle sælges til forbrugerne. Det er et brud på konkurrenceloven.

Enighed om reduktion af drivhusgasser

Regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale om at fastsætte målet for reduktion af drivhusgasser til 50-54 procent i 2025 i forhold til 1990. Det er i tråd med Klimarådets anbefaling.