Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Den kinesiske vaccine er her i Uruguay.

TV2.DK giver dig her seneste om coronavirussen fra Danmark og verden.

Se de seneste coronatal her.

Massekremeringer under voldsom smittebølge i Indien

Frivillige hjælper med at tænde begravelsesbål i Indien.

Indiske borgere er stadig nødt til at holde massekremeringer af borgere, der har mistet livet med covid–19.

Indien gennemgår i øjeblikket en kraftig smittebølge af coronavirus, der har overvældet landets sygevæsen, som for længst er løbet tør for plads på hospitalerne.

Mette Frederiksen klar til at se pĂĄ vaccinepatenter

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger torsdag til DR, at den amerikanske præsidents, Joe Bidens, forslag om at droppe patenter for vacciner mod covid–19 er "en utrolig spændende melding".

– Vi har kun Ă©n interesse allesammen, og det er, at hele verdens befolkning bliver vaccineret sĂĄ hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre.

Hvis patentbeskyttelsen ophæves, er det et potentielt gennembrud for produktionen af flere vacciner globalt. Reglerne, som de er nu, forhindrer udviklingslande i selv at producere vaccinerne.

Sydamerikanske lande vaccinerer fodboldspillere før Copa America

Paraguay og Uruguay er begyndt at vaccinere deres landsholdsspillere, inden det går løs til Copa America, der er den sydamerikanske kontinentale turnering for landshold.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Professor: Danske vaccinebeslutninger kan puste til skepsis i udlandet

Det er ikke kun den danske vaccineindsats, der kan blive pĂĄvirket af, at coronavaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson er blevet skrottet fra Danmarks vaccinationsprogram.

For det kan mindske villigheden til at blive vaccineret i de lande, der fortsat benytter vaccinerne.

Det vurderer Michael Bang Petersen, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet og leder af Hope-projektet, der undersøger borgeres adfærd under pandemien i flere forskellige lande.

- Det, et land gør, bliver dækket i mange andre lande. De er i samme båd ude i verden. Så det, et land gør, har konsekvenser i andre lande, siger han til Ritzau.

WHO advarer om ny smittebølge i Afrika

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarede torsdag om, at der kan være en ny smittebølge med coronavirus på vej i Afrika.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

WHO tilskrev bekymringen forsinkede vaccineleverancer, langsom udrulning og faren ved nye varianter af coronavirus.

Fem superligaspillere i karantæne efter smitte i Sønderjyske

Fodboldklubben Sønderjyske må undvære fem coronaisolerede spillere, når holdet søndag møder Vejle i Superligaen.

De fem unavngivne spillere - samt en ansat i staben - har været i nærkontakt med en ansat i superligaklubbens stab, der er blevet konstateret smittet med coronavirus.

Det skriver Sønderjyske på sin hjemmeside uden at nævne navne på hverken de isolerede eller den coronasmittede.

Elever fra 9. klasse i Aalborg strejker for afgangsfest

Eleverne fra 9. klasse på Aalborg Friskole kræver en afgangsfest.

Derfor strejker de fra skole fra fredag morgen, skriver TV 2 Nord.

- Det sker for at gøre politikerne opmærksomme på, skoleeleverne vil have lempelser i corona-reglerne, så de får mulighed for at holde deres afgangsfest på den traditionelle måde, fortæller en repræsentant for eleverne til TV2 Nord.

Undervisningsministeriet oplyser, at man endnu ikke har taget beslutning om skoleårets afslutning, men det gør ikke elevernes lyst til at markere deres ønsker mindre, lyder det fra talspersonen.

- Jo tidligere, der bliver fokus pĂĄ elevernes ønsker, jo bedre, lyder det. MĂĄske kan det fĂĄ myndighederne til at reagere hurtigere, lyder det fra eleverne fra Aalborg.

2.846 nye smittede i Mexico

Mexico melder om 2.846 nye tilfælde af smitte ved coronavirus, skriver The Guardian, der citerer det mexicanske sundhedsministerium.

I alt har 2.358.831 personer nu været smittet.

166 personer er døde med covid-19 i Mexico i det seneste døgn, og det bringer det samlede dødstal i landet op på 218.173.

Prins Harry og Meghan beder om coronadonationer til søns fødselsdag

Storbritanniens prins Harry og hans kone Meghan har bedt fans om at donere penge til, at verdens fattigste lande også kan få adgang til covid–19–vacciner, hvis de gerne vil fejre parrets søn, Archies, to års–fødselsdag.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Antallet af intensivpatienter falder i Frankrig

Antallet af personer, der er indlagt på intensivafdeling med coronavirus i Frankrig, faldt torsdag med det største antal i et år.

Det viser tal fra det franske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er således 171 færre patienter på intensivafdeling siden onsdag. I alt 5231 personer er indlagt på intensivafdeling med coronavirus i landet.

Verdenshandelschef hilser forslag om patent-afgivelse velkommen

USA meddelte onsdag, at det støtter en plan om midlertidigt at ophæve patenter på coronavacciner under pandemien.

Generaldirektør for Verdenshandelsorganisationen (WTO) Ngozi Okonjo-Iweala hilser forslaget velkomment.

Coronavaccinerede får særrettigheder i Tyskland

Nu er vaccinerede og personer, der har overstået en coronainfektion, i Tyskland et skridt tættere på mere frihed i hverdagen.

Et stort flertal i forbundsdagen har torsdag godkendt et direktiv, der vil betyde lempede regler for personer, der er færdigvaccineret eller allerede har været smittet med coronavirus.

Det skriver Flensborg Avis.

Hvis Forbundsrådet godkender reglerne fredag, kan lempelserne træde i kraft allerede i weekenden. Forbundsrådet er det tyske parlaments førstekammer, der repræsenterer delstaterne, som skal godkende al lovgivning.

Rekordmange nysmittede i Indien

Indien, der i øjeblikket er ekstremt hĂĄrdt ramt af coronavirus, har endnu en gang sat en kedelig rekord. De har pĂĄ Ă©t døgn registreret 412.262 smittede med coronavirus, og det er det højeste antal smittede pĂĄ et døgn, skriver CNN.

Under pandemien har der samlet været over 21 millioner registreret smittede i Indien.

Pfizer gĂĄr i rette med Joe Biden over vaccinepatenter

Administrerende direktør for Pfizer Albert Boula kritiserer nu USA's præsidents, Joe Bidens, forslag om at midlertidigt fjerne patenter på vacciner mod covid–19.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Afkaldet på patenterne skal gøre det lovligt at producere vacciner i hele verden. Men Albert Boula mener ikke, at det overhovedet er muligt.

– Problemet er, at der ikke er nogen faciliteter i verden, ud over dem, som vi selv kan bygge, der kan producere mRNA–vacciner, siger han.

Heunicke glæder sig over vacciner til danske OL-atleter

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er glad for, at Pfizer/BioNTech har tilbudt vacciner til OL-atleter, blandt dem de danske.

Det siger Heunicke i et mailsvar til TV 2.

- Det er glædeligt, at vi får ekstra, særligt dedikerede vacciner fra Pfizer/BioNTech til vores danske ol-atleter. Det garanterer vores atleter en vaccine inden afgang til Tokyo uden, at det får betydning for det danske vaccinationsprogram.

- Jeg har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund, og nu skal de danske sundhedsmyndigheder finde en praktisk løsning på, hvordan atleterne kan få vaccinationerne.”

Tyskland vil bruge AstraZeneca-vaccine igen

Den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Tyskland vil tage AstraZeneca–vaccinen i brug igen for alle aldersgrupper.

Brugen af vaccinen var blevet sat i bero, fordi at den kunne medføre bivirkninger i form af nogle sjældne, men alvorlige blodpropper.

Borgmester: Test af spildevand nøglen til at knække corona-kurve i Ishøj

En af nøglerne til, at coronaramte Ishøj Kommune har fået knækket kurven og nedbragt smitte med coronavirus, er test af spildevandet.

Borgmester Ole Bjørstorp, Ishøjlisten, fortæller, at de ugentlige test af spildevandet har muliggjort en mere målrettet smitteopsporing og testindsats.

- Det kan gøres mere målrettet, fordi du så har analyseresultater, du kan bruge. Det kan du ikke, hvis du går ud bredt og banker på døre og deler flyers ud, siger han.

Britisk professor: Vacciner er ogsĂĄ effektive mod virusvarianter

– Nogle har forudsagt, at der kan komme en virusvariant, der er resistent over for coronavaccinerne, men det har vi endnu ikke set nogen antydning af.

Det er vurderingen fra professor i folkesundhed og mikrobiologi ved Cambridge University Sharon Peacock i Storbritannien.

Det skriver Ritzau.

Over 2600 nye smittede i Storbritannien

2.613 personer er i løbet af det seneste døgn blevet smittet med coronavirus i Storbritannien, skriver Sky News.

13 personer er døde med covid-19 i Storbritannien i samme periode.

Holland træner bier i smitteopsporing

Man behøves ikke at være faglært for at få et job i det danske smitteopsporingssystem – det har blandt andet gjort, at mange har fået job med at opspore smitte og teste mennesker for covid–19.

I Holland gĂĄr de skridtet videre.

Ved Wageningen Universitet nær byen Arnhem træner et hold af forskere bier i at identificere positive coronavirusprøver. Bier har en usædvanligt følsom lugtesans, der ifølge forskerne kan bruges til at skære i ventetiden på et testresultat.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.