LIGE NU.

Person d√łd ved arbejdsulykke

En person er d√łd i en arbejdsulykke ved en metrobyggeplads ved K√łbenhavn. Det fort√¶ller Michael Andersen, der er vagtchef ved K√łbenhavns Politi, til B.T. Arbejdstilsynet er blevet tilkaldt for at unders√łge n√¶rmere, hvad der er sket. Desuden er krisehj√¶lp p√• vej til de personer, som var ved ulykkesstedet.

Uenighed om Trump eksklusion fra Facebook

Onsdag eftermiddag tr√¶ffer Oversight Board, der er Facebooks uafh√¶ngige tilsynsr√•d, en beslutning i sagen om forhenv√¶rende pr√¶sident Donald Trumps udelukkelse fra Facebook. Donald Trump blev suspenderet fra Facebook, da han 6. januar lagde en video op under opt√łjerne ved Kongresbygningen.

Demokrater vil g√łre USA's busser eldrevne

To demokratiske senatorer foresl√•r at udskifte samtlige 70.000 busser i USA's offentlige transportsystem med elektriske k√łret√łjer. If√łlge de to senatorer vil det koste 73 milliarder dollar at skifte til udelukkende elektriske busser.

Kronprinsen markerer Befrielsen ved lysfest i Haderslev

Tirsdag aften holder kronprins Frederik tale ved den √•rlige lysfest p√• Haderslev Kaserne. Lysfesten markerer Danmarks befrielse 4. maj 1945 og er blevet afholdt hvert √•r siden 1950 og gennemf√łres i √•r fra klokken 22 til 22.30 - dog uden publikum p√• grund af coronapandemien.

Vanvidsk√łrsel i √ėsthimmerland koster konfiskation af bil

En 33-√•rig mand fra Kongerslev fik tirsdag konfiskeret sin bil, da han efter at v√¶re flygtet fra politiet med mellem 120 og 130 km/t p√• str√¶kninger med 40 km/t som gr√¶nse. Biljagten endte med, den 33-√•rige k√łrte i gr√łften. Han blev anholdt af politiet, der konfiskerede hans bil p√• stedet.

Kirsten Stallknecht er d√łd

Kirsten Stallknecht, mange√•rig formand for Dansk Sygeplejer√•d i perioden 1968-1996, er d√łd efter l√¶ngere tids sygdom. Hun blev 83 √•r, oplyser J√łrgen Nystrup, der er overl√¶ge og n√¶r ven af Kirsten Stallknecht gennem mange √•r.

Mexicanske myndigheder vil unders√łge togulykke

Pr√¶sident Andres Manuel Lopez Obrador har lovet en tilbundsg√•ende og transparent unders√łgelse af den voldsomme ulykke i Mexicos hovedstad.

De mexicanske myndigheder har bebudet en unders√łgelse for at finde √•rsagen til den togulykke, der mandag kostede 23 mennesker livet. Det skete da et af Mexico Citys orange metrotog faldt gennem en vejbro og ramte k√łrebanen nedenunder.

Rock Under Broen udskyder til 2022

Der bliver ingen Rock Under Broen i 2021. Efter i f√łrste omgang at have udskudt √•rets festival til august, har Rock Under Broen i Middelfart nu valgt helt at aflyse 2021 udgaven og vende tilbage i 2022. Det bekr√¶fter festivalens √łverste ansvarlige, Bent Frandsen, overfor TV 2 Fyn. 

Chelsea inviterer fans til bestyrelsens m√łder

Premier League-klubben Chelsea har besluttet, at fans i fremtiden f√•r lov at tage del i bestyrelsens m√łder. Det skriver klubben p√• sin hjemmeside. Det sker efter et par uger, hvor engelske fans har v√¶ret p√• gaden i protest mod udbryderligaen The Super League, som Chelsea og 11 andre klubber stod bag.

Fors√łgte at angribe Paludan med kniv - 53-√•rig slipper for udvisning

En 53-√•rig mand skal alligevel ikke udvises, efter at han sidste √•r fors√łgte at angribe partistifter Rasmus Paludan med en kniv. Det har Vestre Landsret afgjort i en dom tirsdag. Sagen i landsretten handlede kun om, hvorvidt den 53-√•rige skulle udvises eller ej. I byretten blev han d√łmt til psykiatrisk behandling p√• ubestemt tid for fors√łg p√• grov vold. Byretten valgte ogs√• at udvise, men landsretten har i stedet givet ham en advarsel om udvisning.

Frankrig godkender klimalov

Frankrigs parlament har tirsdag godkendt en ny, vidtg√•ende klimalov. Klimaloven vil forhindre udvidelser af lufthavne, forbyde udend√łrs varmelamper og mindske affald fra emballager. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Copenhagen Jazz Festival holder fast i festival og udvider

Ikke nok med at Copenhagen Jazz Festival p√• trods af restriktioner afholder den ber√łmte festival i 2021, udvider arrang√łrerne ogs√• festivalen til at vare 24 dage i stedet for 10 dage.

Det skriver arrang√łrerne i en pressemeddelelse.

H√łjhus ramt af gigantisk vandskade: 14 etager ramt

Her ses vand p√• gangen p√• 15. etage. L√¶g m√¶rke til vandet, der l√łber ned ad v√¶ggene.

Flere hundrede beboere i Danmarks h√łjeste beboelsesejendom, Domus Vista p√• Frederiksberg, er direkte ramt af en stor vandskade i h√łjhuset. Indtil videre er der konstateret skader i omkring 75 lejem√•l. Elevatorerne i h√łjhuset har i omkring et d√łgn v√¶ret sat ud af drift p√• grund af vand i de elektriske installationer.

14 og 16 √•rs f√¶ngsel til fire tiltalte for drabsfors√łg

Retten i Roskilde har id√łmt tre tiltalte 14 √•rs f√¶ngsel i en sag om drabsfors√łg, mens en fjerde straffes med 16 √•rs f√¶ngsel. Det fremg√•r af dommen, der er lagt ud p√• rettens hjemmeside. Den ene f√•r 16 √•rs f√¶ngsel, da han har en retsstraf fra en tidligere dom.

Stort s√łnderjysk dyrskue er aflyst

P√• papiret skulle det faktisk kunne lade sig g√łre at afvikle Det S√łnderjyske F√¶llesdyrskue i Aabenraa i √•r. Men man har valgt at aflyse. Risikoen for alligevel at skulle aflyse er for stor. 

Det fort√¶ller formanden for Det S√łnderjyske F√¶llesdyrskue, J√łrgen Popp Petersen, til JydskeVestkysten

Kvinde i Norge id√łmt over tre √•rs f√¶ngsel for at st√łtte IS

En 30-√•rig norsk-pakistansk kvinde er ved en domstol i Oslo kendt skyldig i at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat (IS) i Syrien. Hun id√łmmes tre et halvt √•rs f√¶ngsel, skriver NRK. Kvinden blev hentet hjem til Norge fra al-Hol-lejren i Syrien 18. januar i √•r, da hendes s√łn var syg.

Anker dom for 800 kriminelle forhold

Statsadvokaten i K√łbenhavn anker dommen mod to EU-borgere i sag om knap 800 kriminelle forhold. I byrettens dom blev de to udl√¶ndinge tildelt en advarsel om udvisning. Sagen handler blandt andet om voldt√¶gt af en 14-√•rig pige, r√łveri, grov vold og bedragerier.

Musikfestival i Silkeborg bliver aflyst

Musikfestivalen Hede Rytmer, der skulle v√¶re afholdt i Silkeborg fra 27. til 29. maj, bliver aflyst. Det fort√¶ller festivalleder Oliver Z√§hringer til Midtjyllands Avis

Marine Le Pen frikendt for at opildne til had

Marine Le Pen, der st√•r i spidsen for h√łjrefl√łjspartiet National Samling, blev tirsdag frikendt i en retssag, hvor hun var blevet beskyldt for i 2015 at opildne til had ved at dele billeder p√• Twitter af drab udf√łrt af den militante gruppe Islamisk Stat. Det skriver Reuters.

Motorring 3 spærret

E47 Motorring 3 fra Lyngby mod Aved√łre Kongens Lyngby er sp√¶rret efter uheld. Politi og redningsmandskab er p√• stedet, og vejen forventes tidligst gen√•bnet klokken 14.30. Det oplyser Vejdirektoratet.