Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Biden vil hæve flygtningeloft

Joe Biden har genoplivet en plan om at h√¶ve loftet for antallet af flygtninge, som hvert √•r f√•r lov til at komme ind i USA, til 62.500. Udmeldingen kommer, efter at Joe Biden har f√•et skarp kritik fra flere af sine demokratiske partif√¶ller i Kongressen, fordi han stik imod et tidligere l√łfte valgte at fastholde USA's √•rlige flygtningekvote p√• 15.000.

Bill Gates skal skilles

Efter 27 √•rs √¶gteskab skal Bill Gates og Melinda Gates skilles. Det oplyser Microsoft-milliard√¶ren p√• Twitter. Grundl√¶ggeren af Microsoft oplyser, at han og hustruen Melinda stadig vil arbejde sammen i deres velg√łrenhedsorganisation.

Civile dræbt efter angreb i Burkina Faso

Omkring 30 mennesker er dr√¶bt ved et angreb i det √łstlige Burkina Faso. Det oplyser fire sikkerhedskilder if√łlge Reuters. Guvern√łren i den p√•g√¶ldende provins meddeler, at ti civile er dr√¶bt. Angrebet var rettet mod en landsby t√¶t ved gr√¶nsen til Niger.

Danmarks eneste heks er d√łd

den danske heks Dannie Druehyld fotograferet i 1998 i sin elskede Rold Skov.

Danmark har mistet sin eneste officielt registrerede heks. Dannie Druehyld d√łde mandag, 74 √•r gammel. Hun efterlader sig en datter og et barnebarn. Dannie Druehyld boede i mere end 30 √•r i Rold Skov og og hun l√¶rte fra sig til b√•de b√łrn og voksne om skovens magi, folketro og gammel visdom gennem sit v√¶rksted i Rebildcentret.

Saudi-Arabien stopper frugtimport efter narkofangst

Saudi-Arabien har forbudt al import af frugt og gr√łnt fra Libanon. Det er sket, efter at saudisk politi sidst i april i havnebyen Jeddah beslaglagde 2.000 granat√¶bler ud af en sending p√• 80.000, fordi de var fyldt med i alt 5 millioner piller med stoffet captagon, som blandt andet bruges af soldater og militsfolk. Det skriver Politiken.

Guvern√łr: New York p√• vej mod gen√•bning

New York er godt p√• vej ind i en ny fase af coronapandemien, der betyder, at store dele af den amerikanske storby snart kan gen√•bne.Det siger guvern√łr Andrew Cuomo mandag. Fra 19. maj f√•r restauranter, teatre, museer, detailforretninger og andre virksomheder lov til at gen√•bne p√• fuld kapacitet.

Opr√łrsgruppe i Myanmar nedskyder milit√¶rhelikopter

En opr√łrsgruppe i Myanmar siger, at den har skudt en af milit√¶rets helikoptere ned mandag. Det er angiveligt sket i den nordlige Kachin-delstat, som er et af de omr√•der, der i stigende grad er pr√¶get af kampe mellem opr√łrere og milit√¶r. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pandora opjusterer forventninger

Smykkekoncernen Pandora opjusterer forventningerne til 2021. Det skriver B√łrsen. If√łlge avisen sker det blandt andet p√• baggrund af, at selskabet ser lysere tider for mange af butikkerne, der under coronakrisen har v√¶ret lukkede.

18-årig kvinde dræbt efter færdselsulykke i Vojens

En 18-√•rig kvinde er mandag afg√•et ved d√łden efter en f√¶rdelsulykke i Vojens, hvor hendes bil blev ramt af en lastbil. En 18-√•rig medpassager er i kritisk tilstand. De p√•r√łrende er underrettet. F√łreren af lastbilen er uskadt, men chokeret efter ulykken. √Örsagen til ulykken er under efterforskning.

D√łde og tilskadekomne efter protester i Colombia

Mindst 17 mennesker er d√łde og over 800 kommet til skade i forbindelse med protester i Colombia i de seneste dage. Det oplyser Colombias ombudsmand if√łlge nyhedsbureauet AFP. Et lovforslag om h√łjere skatter havde f√•et titusindvis af mennesker til at g√• p√• for at vise deres modstand. Pr√¶sident Iv√°n Duque siger mandag, at han vil skrotte forslaget.

Danskerne har rekordmange penge i banken

Danskerne har rekordmange penge st√•ende i bankerne, viser en opg√łrelse fra Nationalbanken. Det er til trods for negative renter p√• indl√•n. I marts 2021 havde de danske husholdninger 1023 milliarder kroner st√•ende i banken. Det er en stigning p√• 59 milliarder kroner fra marts sidste √•r, hvor tallet l√• p√• 964 milliarder kroner.

Rigsdaler solgt for 170.000 kroner

1-rigsdaler fra 1713

Auktionshuset Bruun Rasmussen har mandag solgt et eksemplar af en 1-rigsdaler - Danmarks f√łrste pengeseddel - for 170.000 kroner. Pengesedlen var forud for auktionen vurderet til 60-80.000 kr.

Kvinde og mand sigtet for drab i Aalborg i weekenden

En 21-√•rig kvinde og en 35-√•rig mand, der er sigtet for drab p√• en 45-√•rig mand i Aalborg, er blevet varet√¶gtsf√¶ngslet i fire uger efter et grundlovsforh√łr. Det skriver Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi p√• Twitter.

Biden i Virginia med fire milliarder dollar som uddannelseshjælp

Pr√¶sident Joe Biden rejser mandag til deltaten Virgina sammen med sin kone Jill, der er uddannet l√¶rer. Rejsen er en del af Bidens "Kom Amerika tilbage p√• sporet" -turn√© for at st√łtte en infrastruktur-  og familiehj√¶lpsplan med et samlet budget p√• fire milliarder dollar.

Skimmel i √łkologisk aioli

Scandic Food A/S tilbagekalder et parti Svans√ł √ėkologisk Aioli, da der er risiko for skimmel i produktet. Skimlen g√łr det uegnet som f√łdevare. F√łdevarestyrelsen r√•der forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er k√łbt, eller at kassere det.

59-√•rig kvinde d√łmt for 9 kilo amfetamin

En 59-√•rig kvinde fra Viborgomr√•det er ved retten i Viborg blevet id√łmt 7 √•rs f√¶ngsel for at have v√¶ret i besiddet af lidt mere end 9 kilo amfetamin. St√łrstedel var nedgravet i et h√łjbed i kvindens have. Dommen er modtaget, og kvinden er fortsat f√¶ngslet.

Ung værnepligtig kendt skyldig

En ung v√¶rnepligtig soldat, der forlod skyde- og √łvelsesterr√¶net i Oksb√łl med en M95-riffel i november 2019, er blevet kendt skyldig i overtr√¶delse af v√•benloven og udeblivelse. Han id√łmmes fire m√•neders betinget f√¶ngsel med vilk√•r om samfundstjeneste ved Retten i Esbjerg. Det oplyser milit√¶r anklagerfuldm√¶gtig S√łren Rasmussen fra Audit√łrkorpset. 

Fransk anklagemyndighed: Har ikke medansvar

Den franske anklagemyndighed siger mandag, at den ikke finder anledning til at stævne den franske stat for sit medansvar under folkedrabet i Rwanda i 1994, skriver Reuters. Rwanda offentliggjorde i sidste måned en rapport, hvor det fremgår, at Frankrig var bekendt med planerne om et folkedrab, inden myrderierne startede.

Stadsarkivet offentligg√łr bes√¶ttelsesberetninger

Tirsdag f√•r danskerne muligheden for at s√¶tte sig ind i, hvordan hverdagen under Anden Verdenskrig. Det sker, n√•r K√łbenhavns Stadsarkiv i forbindelse med √•rsdagen for Danmarks befrielse 5. maj offentligg√łr en samling af 800 personlige fort√¶llinger, hvor k√łbenhavnere prim√¶rt fort√¶ller om livet under bes√¶ttelsen.

28-årig anholdt for afpresning og vidnetrusler

En 28-√•rig mand fra Esbjerg-omr√•det er blevet anholdt mandag for afpresning og vidnetrusler. Han fremstilles i grundlovsforh√łr mandag eftermiddag, og Anklagemyndigheden vil beg√¶re lukkede d√łre. Det skriver Sydjyllands Politi p√• Twitter. Han har v√¶ret efters√łgt siden marts.