Coronavirus

Senest nyt om coronavirus 2. maj

Briter til koncert med Blossoms i Liverpool.

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Djøf vil have offentligt ansatte med i genåbningsplan

Fagforeningen Djøf vil have skrevet offentligt ansatte ind i regeringens genåbningsplan. Det skriver Djøf i et åbent brev til flere af regeringens ministre ifølge Ritzau.

De offentligt ansatte, hvoraf flere end 29.000 er medlemmer hos Djøf, er kun delvist nævnt i regeringens rammeaftale for genåbningen af Danmark.

Ifølge aftalen skal sundhedsmyndighederne overveje, om der den 6. maj kan lempes på anbefalingerne om hjemmearbejde.

- Vi opfordrer til, at der i den forbindelse lægges en klar plan for, hvordan og hvornår de offentligt ansatte, der er sendt hjem fra arbejdspladserne, forventes at kunne vende tilbage, skriver fagforeningen.

5000 til koncert i Storbritannien

Briter til koncert med Blossoms i Liverpool.

Tæt på 5000 briter har søndag været til endagsfestival i en park i den engelske by Liverpool uden mundbind og uden at tænke på social afstand.

For at deltage i festivalen og opleve hovednavnet Blossoms, måtte gæsterne vise en negativ coronatest og udfyld et spørgskema. Desuden opfordres de til at tage en PCR-test søndag og igen fredag, skriver BBC.

Festivalen er en del af en undersøgelse af smittespredning ved større begivenheder kaldet Events Research Programme. Fredag og lørdag gav det i alt 6000 briter mulighed for at feste på en natklub i Liverpool og i sidste weekend 8000 fodboldfans mulighed for at se fodbold på Wembley.  

Første doser af Pfizer til Sydafrika

Klokken 23.45 søndag aften lander de første 325.260 doser af coronavaccinen fra Pfizer efter planen i Sydafrika.

Derefter forventer Sydafrika at modtage cirka samme antal doser ugentligt - i alt over 1,3 millioner - resten af maj, og i slutningen af juni forventer landet at have modtaget næsten 4,5 millioner doser. Det skriver sundhedsminister Zweli Mkhize på Twitter.

Der er hårdt brug for vacciner i Sydafrika, som er det værstramte land på det afrikanske kontinent, skriver Bloomberg.

Ifølge Johns Hopkins University har landet i alt registreret over 1,5 millioner smittetilfælde og 54.406 dødsfald.

Svenske fodboldfans i alternativ protest

Den svenske fodboldklub AIK vandt søndag 1-0 over IF Elfsborg i den bedste svenske fodboldrække, Allsvenkan, foran - og hold nu fast - otte tilskuere.

AIK har hjemmebane i Stockholm på Friends Arena, der har en maksimumkapacitet på 50.000 tilskuere til fodboldkampe. Men på grund af de svenske coronarestriktioner, måtte klubben blot lukke otte personer ind.

Det er svært at forstå for nogle fodboldfans, når der samtidig må være flere mennesker samlet i for eksempel indkøbscentre.

Så søndag samlede en gruppe AIK-fans sig under parolen "Nationalsporten fortjener mere end otte personer" med flag og bannere i storcentret Mall of Scandinavia . Det skriver Fotbollskanalen, og det kan også ses i videoen herunder.

Fra 17. maj må de svenske klubber lukke op til 500 tilskuere ind til kampe, hvis smitteudviklingen tillader det.

Skole i Billund lukker efter påbud

Billund er nu er den kommune i Danmark, hvor coronasmitten er størst, og smitten er især koncentreret om byen Grindsted. Det skriver JyskeVestkysten.

Her skal epicentret findes på Lynghedeskolen Søndre, hvor der alene den seneste uge er bekræftet 37 smittetilfælde blandt lærere og elever fordelt over flere klassetrin.

Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed givet Billund Kommune et påbud om at lukke skolen i hele næste uge.

Storbritannien sender 1000 respiratorer til Indien

Storbritannien sender yderligere 1000 respiratorer til Indien, der er voldsomt ramt af en ny coronabølge. Det skriver Sky News.

- Storbritannien vil altid være der for Indien i nødens stund, siger premierminister Boris Johnson.

Indien registrerede lørdag rekordhøje 401.993 tilfælde af coronavirus på ét døgn. Det seneste døgn er yderligere 392.488 bekræftet smittet.

Det danske udenrigsministerium meddelte søndag, at Danmark sender 53 respiratorer til Indien.

Sogn lukker for anden gang

Jerne Sogn i Esbjerg er for anden gang på halvanden måned lukket ned på grund af højt smittetryk. Det skriver TV Syd.

Ligesom i marts lukker blandt andet skoler og idrætstilbud nu, da sognet med godt 10.000 indbyggere har et incidenstal på 545 og 55 nye smittede de seneste syv dage.

Gennem smitteopsporingen har Esbjerg Kommune konstateret, at smitten især har spredt dels i forbindelse med en større begravelse og dels igennem en befolkningsgruppe med sprogvanskeligheder. Desuden er der sket et større udbrud på en skole i nabosognet.

Danmark sender hjælp til Indien

Danmark sender 53 respiratorer til Indien til behandling af coronapatienter og donerer en million euro (7,4 millioner kroner) til Røde Kors' arbejde med at bekæmpe coronaudbruddet i Indien.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Indien er inde i en voldsom bølge af smittetilfælde, der lørdag bragte et dagligt smittetal på over 400.000 med sig.

Billund har nu landets højeste smittetal

Billund er nu kommunen med det højeste smittetal i Danmark i forhold til indbyggertal. Det viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Søndag har Billund et incidenstal – altså smittetilfælde per 100.000 indbyggere de seneste 7 dage – på 278,5.

Den sydjyske kommune har dermed overhalet den sjællandske kommune Høje-Taastrup, der har et incidenstal på 225,2.

867 nye smittede med coronavirus

Det seneste døgn er 867 registreret smittet med coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Antallet af indlæggelser stiger med 5 personer til 179. 37 af dem er indlagt på intensivafdelinger, og blandt dem er 22 lagt i respirator.

K-ordfører: Alle børn skal tilbage i skole nu

Ungdomsuddannelsesordføreren for De Konservative, Katarina Ammitzbøll, ønsker, at alle børn skal tilbage til den fysiske undervisning med det samme.

Det skriver hun på sin Facebookprofil.

Katarina Ammitzbøll argumenterer for sit synspunkt ved at henvise til Sundhedsstyrelsen, der i denne uge har meddelt, at epidemien er under kontrol.

- På trods af den opmuntrende situation, så sidder rigtig mange børn og unge stadig på værelset foran computeren i stedet for at være i skole. Det er ikke i orden, lyder det fra Katarina Ammitzbøll.

Få nu åbnet vores skoler for børn og unge! Hvem kan huske, da børnenes selvudnævnte statsminister lovede, at alle børn...

Posted by Katarina Ammitzbøll on Sunday, May 2, 2021

Frankrig, Storbritannien og Tyskland sender respiratorer til Indien

Coronapatienter på et hospital i New Dehli, Indien.

Indien kæmper med rekordhøje smittetal og et presset sundhedsvæsen, og det har fået blandt andet Frankrig, Storbritannien og Tyskland til at sende hjælp til landet. Tyskland har eksempelvis sendt 120 respiratorer, der ankom lørdag aften. Det skriver France24.

18 på varmestue i Holstebro smittet med coronavirus

22. april begyndte et smitteudbrud med coronavirus på en varmestue drevet af Kirkens Korshær i Holstebro, og i alt er 18 personer siden bekræftet smittet.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Der er både ansatte og brugere blandt de smittede. To af brugerne blev lørdag indlagt på hospitalet, hvor de blandt andet får ilt på grund af vejrtrækningsproblemer. 

Brugerne kan blive testet for coronavirus på varmestuens matrikel.

Politi får flere anmeldelser om musikstøj efter genåbning

Det kan mærkes hos politiet, at der er genåbnet mere for samfundet. Det fortæller Ole Aamann, vagtchef i Syd– og Sønderjyllands Politi.

- Vi får flere anmeldelser om musik til ulemper og flere om fulde folk, der råber og skriger, siger han.

Vagtchefens oplevelse er, at der har været relativt stille i politikredsen det seneste halve år, men at det begynder at vende.

Erhvervslivet kræver klarhed om større arrangementer inden EM

En stor del af EM i fodbold ud over kampene er, at danskerne kan komme ud og være en del af festlighederne. Derfor har arrangørerne brug for afklaring nu, siger Lene Kryger, der er direktør for EM i Danmark.

- Vi kan ikke vente længere på svar, fordi vi står over for at skulle i gang med at bygge op i de forskellige fanzoner.

- Vi er nødt til at vide nu, om vi kan fortsætte med vores planlægning, eller om vi må trækker stikket, hvilket vi selvfølgelig ikke håber, siger hun.

Heunicke indkalder partierne til møde om vacciner og vaccinationskalender

Sundhedsminister Magnus Heunicke skal mandag mødes med Folketingets partier for at diskutere vacciner og Danmarks vaccinationskalender. Det skriver han på Twitter søndag morgen.

Sundhedsmyndighederne har endnu ikke meldt ud, om vaccinen fra Johnson & Johnson skal tages i brug i Danmark, og den beslutning kan få betydning for vaccinationskalenderen og tempoet i den fortsatte genåbning.

Højeste antal døde med coronavirus i Indien på et døgn

Krematorier i blandt andet New Dehli har svært ved at følge med i øjeblikket, efter at coronasmitten er eksploderet i flere delstater i landet.

3689 indere er registreret døde med coronavirus det seneste døgn. Det oplyser landets sundhedsministerium søndag ifølge CNN. Det er det højeste antal registrerede dødsfald på en enkelt dag i landet.

Mindst 215.542 er i alt døde som følge af coronvirus i landet, oplyser sundhedsministeriet.

Der er registreret 392.488 nye smittetilfælde søndag. Dermed er det 11. dag i træk med mere end 300.000 smittede.

Viktor Axelsen er ude af EM, bekræfter endnu en coronatest

Lørdag aften blev det meldt ud, at badmintonspiller Viktor Axelsen er testet positiv for coronavirus. Søndag morgen bekræfter endnu en coronatest, at det er tilfældet. Viktor Axelsen er derfor ude af EM og misser finaleopgøret mod landsmanden Anders Antonsen.

Australsk millionby risikerer endnu en lynnedlukning efter tre smittetilfælde

Borgerne i Australiens fjerdestørste by, Perth, risikerer, at byen bliver lukket ned igen for anden gang på bare to uger.

Det skriver Reuters.

Årsagen er, at en sikkerhedsvagt på et af byens karantænehoteller og to af hans bofæller er blevet testet positive for coronavirus.

Delstatsleder Mark McGowan siger, at han endnu ikke har besluttet sig for, hvorvidt han vil indføre en lynnedlukning for at få kontrol over situationen, som da Perth i sidste uge lukkede ned i tre dage.