Coronavirus

Nu opfordres børn ned til to år at blive testet i Gentofte

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

De seneste syv dage er der registreret 11 smittede i alderen 0-9 år.

På en uge har Gentofte Kommune hastigt sagt farvel til en ellers nogenlunde dydig placering som nummer 38 i statistikken over kommuner med mest smitte. Nu er kommunen på en syvendeplads.

Kommunen tager derfor et nyt værktøj i brug og opfordrer børn ned til to år at blive testet.

Det siger Bente Frimodt-Møller (K), der er formand for sundhedsudvalget i Gentofte Kommune. Hun fortæller, at kommunen er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Rådet derfra er, at vi skal opfordre borgerne til at lade sig teste hyppigt, og også at børn under 12 år skal lade sig teste, siger hun til TV 2 LORRY.

Højere smittetal end Ishøj

Gentoftes testjusterede incidenstal er fredag 116 smittede personer per 100.000 indbyggere, hvilket næsten er en fordobling siden 14. april. Tallet er noget højere end i Ishøj, der ellers har haft store problemer med høj smitte. Her er det testjusterede incidenstal på 84.

Helene Rasmussen er direktør for social og sundhed i Gentofte Kommune. Hun fortæller, at der har været stigning i smitte i alle aldersgrupper.

Eksempelvis er der de seneste syv dage blevet registreret 11 smittede i alderen 0-9 år. I aldersgruppen 10-19 er tallet 27.

Kommunen ønsker derfor, at alle borgerne bliver testet regelmæssigt.

- Vi opfordrer til, at man tager sit barn under armen, når man alligevel selv går ned og bliver testet, siger Helene Rasmussen til TV 2 LORRY.

Hun fortæller, at børn under seks år skal PCR-testes.

- Og vi ved, at regionen er meget opmærksom på, hvordan man tester helt små børn, forsikrer hun.

Ifølge hende er alle forældre blevet underrettet på Aula om, at deres børn bør blive testet. Hun håber, at opfordringen vil betyde, at man finder flere coronasmittede uden symptomer.