GO'

Som 17-årig indledte hun et forhold til fængslede Peter Madsen – nu advarer hun andre

Dansk Folkeparti vil gøre det ulovligt for livstidsdømte at date fra fængslet.

Da Cammilla Kürstein var 17 år, skrev hun sit første brev til livstidsdømte Peter Madsen.

Dengang var han varetægtsfængslet og endnu ikke dømt for mordet på Kim Wall.

- Jeg ville vide, hvad der foregik oppe i mandens hoved. Jeg havde fulgt med i sagen ligesom resten af Danmark, og jeg var lige så chokeret som alle andre, men jeg gik så skridtet videre, fortæller hun i 'Go' aften LIVE'.

Cammilla Kürstein havde ikke forventet at få et brev retur fra Peter Madsen, men det gjorde hun.

Hvad der først var formelle breve udviklede sig til en kærlighedsrelation mellem de to.

Gennem to år udvekslede de breve, havde lange telefonsamtaler med hinanden, og Cammilla Kürstein fik sågar en tatovering med hans navn og en rumraket.

Jeg havde kun en psykopat

Cammilla Kürstein, HF-studerende

- Jeg følte, at jeg blev glad, og at han ville mig det godt.

Nu håber hun, at hun med sin historie kan være med til at advare andre unge kvinder mod at gøre det samme.

Grænsesøgende som barn

Cammilla Kürstein fortæller, at hun fra barnsben har været meget grænsesøgende, men også nysgerrig.

Hun har haft mange problemer og ofte følt sig misforstået.

- Jeg fulgte meget med i retssagen, og jeg blev også forarget over det, men på en eller anden måde, så faldt jeg stadig i hans spind. Jeg har aldrig før været den type, der opsøgte noget, der var potentielt farligt, forklarer hun.

I brevene spurgte Peter Madsen ind til, hvordan hun havde det, men også til hverdagsting, såsom hendes hund.

- Han var en type, der lod som om, han lyttede til mig, og jeg kunne lukke alt ud af frustrationer, problemer og jeg ved ikke hvad, så automatisk følte jeg, at der var en, der tog mig seriøst, en der kunne se, hvem jeg var, forklarer hun.

På dette tidspunkt havde hendes omgangskreds vendt hende ryggen, fordi hun skrev med Peter Madsen, og hun blev mere og mere isoleret.

Hendes forældre var også imod relationen, og hun måtte ikke snakke i telefon med Peter Madsen inden for i huset for hendes far, fortæller hun.

DF vil forbyde dating for livstidsdømte

Dansk Folkeparti vil i et nyt forslag forbyde livstidsdømte at date fra de danske fængsler.

Ifølge formand Kristian Thulesen Dahl er det samfundets ansvar at sørge for, at unge piger som Cammilla Kürstein ikke ender i et forhold med en livstidsdømt som Peter Madsen.

- Vi har det grundlæggende sådan, at hvis man har begået en forbrydelse, der er så voldsom, at man får en livstidsstraf i Danmark, så skal man, i så høj grad det overhovedet kan lade sig gøre, afskærmes for det omkringliggende samfund, lyder det.

Men spørger man formand i Fængselsforbundet Bo Yde Sørensen, så er det en dårlig idé at isolere livstidsindsatte fra omverdenen, som Dansk Folkeparti foreslår.

Jeg må sige, at det krænker virkelig min retsfølelse

Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti

- Jeg forstår til fulde synspunktet, og det er også derfor, jeg understreger, at man ikke skal gøre det for den indsattes skyld. Der er ikke noget, der er synd, eller "at han ikke skal tage sin straf", overhovedet ikke. Det her er for eventuelle fremtidige ofre, lyder det.

Han har ofte undret sig over de unge kvinder, der indleder forhold til livstidsfanger, men han påpeger samtidig, at alle fanger, også livstidsfanger, løslades på et tidspunkt og skal ud og være nogens nabo i samfundet. Derfor mener han ikke, at isolation er en god idé.

Bo Yde Sørensen understreger dog, at det var ulovligt, da Cammilla Kürstein fik telefonisk kontakt til Peter Madsen.

Men for Kristian Thulesen Dahl skal hensynet tages til de unge kvinder, som fanges i disse relationer.

- Jeg må sige, at det krænker virkelig min retsfølelse, at man skal tage det hensyn, at man lader livstidsfanger bygge nye relationer op. Vi taler jo ikke om familien og dem, man i forvejen har haft med at gøre.

Skammer sig over forholdet

Det var Peter Madsen, der endte med at slutte forholdet til Cammilla Kürstein.

Selvom hun dengang var knust, er hun i dag glad for, at det endte.

- Da han stoppede kontakten til mig, brød min verden fuldstændigt sammen. Jeg var inde i en boble, og jeg kunne ikke se virkeligheden. Jeg havde trukket mig væk fra alle mine venner, lyder det.

Når hun i dag ser tilbage, har hun svært ved at forstå, hvordan det kunne gå så galt, og hun skammer sig over hele situationen.

- Jeg vidste ikke, hvordan en person kunne fucke med min hjerne. Jeg troede jo på mig selv, og at jeg ikke kunne manipuleres med, forklarer hun.

Hun støtter Dansk Folkepartis forslag og håber, at det kan forhindre, at unge kvinder som hende kommer i kontakt med livstidsindsatte.

Se interviewet med Cammilla Kürstein samt debatten mellem Kristian Thulesen Dahl og Bo Yde Sørensen på TV 2 PLAY.