Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden. Vi opdaterer hele dagen.

Du kan læse de seneste coronatal her.

Europa runder milepæl - Flere end 50 millioner smittede med corona

Over 50 millioner europæere har været smittet med coronavirus siden pandemien startede. Helt præcis er der registreret 50.021.615 i de 52 lande, der udgør Europa ifølge nyhedsbureauet AFPs opgørelse. AFP har medtaget lande som Rusland og Aserbajdsjan.

To ud af tre takkede ja til vaccination i Sydgrønland

66 procent af de borgere, der har fået tilbudt vaccine mod covid–19 har sagt ja og dermed fået det første stik, da vaccination blev tilbudt i Sydgrønland i sidste og forrige uge. Landslæge Henrik L. Hansen er ikke tilfreds, siger han til Sermitsiaq.AG.

– Det er utilfredsstillende lavt. Vi vil jo gerne have andelen så højt som muligt under alle omstændigheder, da vi kun kan vaccinere den voksne befolkning, lyder det.

Partiledere mødes torsdag middag til møde om genåbning

Partilederne er indkaldt til møde med justitsministeren og sundhedsministeren i morgen kl 12 for at drøfte næste genåbningsfase, der efter planen træder i kraft 6. maj. Det fremgår af en mail sendt til partilederne, som TV 2 har set. 

Forventningen er ikke, at der på torsdagens møde træffes beslutning om, hvor stor den næste genåbningsfase bliver. Det skyldes, at myndighederne stadig ikke er klar med deres beslutning om, hvad der skal ske med Johnson&Johnson-vaccinen. Og dén beslutning kan få betydning for den videre genåbning. 

Indien slår ny daglig smitterekord

Pårørende samlet foran et hospital i Indien.

Indien har slået en trist daglig smitterekord med 379,164 nye tilfælde det seneste døgn. Ligeledes er der blevet registreret 3,646 nye døde i Indien - hvilket også er daglig rekord. Det skriver BNO News.

De små grænseovergange i Sønderjylland genåbner

Ophævelsen sker store bededag Fredag ophæves den skærpede grænsekontrol, som blev indført den 20. februar 2021. Det betyder, at de mindre grænseovergange, som blev lukket den 20. februar, nu genåbnes. Ændringen vedrører ikke indrejserestriktionerne, test- og isolationsbestemmelserne, der fortsætter i samme form som gælder i dag.

Antallet af nysmittede daler i Frankrig

I Frankrig daler antallet af nye coronasmittede fortsat. Det er nu under 30.000 nysmittede i landet - et niveau som landet senest lå på i begyndelsen af april. Antallet af patienter på intensiv er også faldet det seneste døgn.

EU: Kina og Rusland misinformerer om europæiske vacciner

EU har onsdag offentliggjort en rapport, der konkluderer, at Kina og Rusland aktivt forsøger at misinformere om vestlige vacciner mod covid–19. Det skriver Reuters. EU beskylder landene for at bruge statskontrollerede medier og sociale medier til fake news, og i meddelelsen fremviser EU 100 eksempler fra Rusland i år.

Rejserestriktioner til Indien strammes

Natten til torsdag strammer de danske myndigheder rejserestriktionerne for Indien.

Det sker efter den seneste tids voldsomme smittestigning i Indien, der blandt andet er hårdt belastet af den nye coronavariant B.1.617.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Som følge af stramningen bliver alle rejser fra Danmark til Indien frarådet. Det gælder også erhvervsrejser.

Tyrkiet køber 50 millioner doser af russisk vaccine mod covid-19

Den tyrkiske sundhedsminister, Fahrettin Koca, oplyser onsdag, at Tyrkiet har lavet en aftale med Rusland om indkøb af 50 millioner doser af den russiske vaccine mod covid–19 Sputnik V. Det skriver The Guardian.

Corona får Canada til at aflyse Formel 1-grandprix

Canadas Formel 1-grandprix 13. juni er blevet aflyst på grund af coronapandemien. I stedet skal Formel 1-feltet køre i Tyrkiet i den weekend. Det skriver Formel 1 på Twitter.

Regeringen gør klar til at finde en kommerciel partner til vaccineproduktion

Regeringens plan er at skabe en vaccineproduktion i Danmark, og onsdag igangsætter regeringen derfor officielt en såkaldt markedsundersøgelse. Den skal give klarhed over hvilke virksomheder, der kunne være interesserede i at byde ind på opgaven, og hvilke krav, staten kan stille til virksomhederne. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. Det beskrives som det første skridt hen imod et udbud.

751 er testet positive for coronavirus siden tirsdag

Siden tirsdag er der i offentlige PCR-test fundet 751 nye tilfælde med coronasmitte, viser tal fra SSI, skriver Ritzau. Antal indlagte stiger med ni til 181. To mere er døde. Grundet tekniske problemer er coronatal-oversigten hos både SSI og TV 2 endnu ikke opdateret.

Kenya suspenderer fly til og fra Indien

Det østafrikanske land Kenya har onsdag valgt at stoppe al flyvning til og fra l Indien fra lørdag aften, oplyser det indiske sundhedsministerium ifølge The Guardian. Indien er hårdt ramt af coronavirusset.

Rusland vil levere nødpakke til Indien under coronakrisen

En mand bærer på træbriketter, der skal bruges til at brænde lig af.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har onsdag fortalt Indiens premierminister, Narendra Modi, at man vil levere nødhjælp til landet, der i øjeblikket er hårdt ramt af coronavirusset og blandt andet har mangel på ilt og sengepladser på hospitalerne.

Rusland vil blandt andet levere ilt–udstyr, respiratorer og medicin. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

27.000 borgere skrevet op til 25 overskudsdoser i Region Hovedstaden

I Region Hovedstaden har der onsdag været en overvældende interesse for at skrive sig på en venteliste til overskudsvacciner. Cirka 27.000 borgere har skrevet sig på ventelisten. Det er langt over de op til 25 vaccinedoser, der dagligt er tilovers i regionen. Det siger Helene Bliddal Døssing, konstitueret vicedirektør i Akutberedskabet i Region Hovedstaden til Ritzau.

Flere må nu være smittede, inden et sogn lukkes automatisk

Fremover skal et sogn lukkes, hvis smitten overskrider mere end 500 smittede per 100.000 indbyggere og en positivprocent over 2,5. Det bekræfter Stinus Lindgreen (RV), der er formand for Epidemiudvalget.

I dag bliver et sogn lukket ned, hvis smitten overskrider tre nøgletal. Det sker, hvis der over en uge er flere end 20 smittetilfælde, mere end 400 smittede per 100.000 indbyggere og en positivprocent over 2.

Statens Serum Institut advarer mod falsk sms-besked

Statens Serum Institut advarer om, at der er falske sms'er i omløb. I de falske sms’er skriver ukendte afsendere, at Statens Serum Institut har sendt ny post, som modtageren skal logge på en hjemmeside for at læse. Målet er at narre folk til at klikke på linket i sms’en og på ulovlig vis få fat i personlige oplysninger, for eksempel folks log-in til NemID.

Atleter skal testes dagligt i Tokyo

Deltagerne ved OL i Tokyo til sommer kan se frem til stram kontrol for at undgå smitteudbrud af coronavirus.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har således offentliggjort en opdatering af reglementet.

Et af de nye tiltag er, at atleterne ved OL skal testes for coronavirus hver eneste dag.

Dagens coronatal er forsinkede

Dagens coronatal er forsinkede. Det oplyser Statens Serum Institut. 

Årsagen er tekniske problem. 

Sundhedsstyrelsen inviterer til Webinar om vaccinebivirkninger

Sundhedsstyrelsen inviterer til et internationalt webinar, hvor Vitt vil blive diskuteret. Vitt er den bivirkning ved AstraZeneca–vaccinen, hvor folk får multiple blodpropper sammen med et lavt antal blodplader.