Nyheder

Dagens nyheder 28. april

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Apple fordobler omsætning

Apples salg og indtjening har i det forgangne kvartal overgået alle forventninger. Det viser selskabets halvårsregnskab onsdag. Årsagen er blandt andet stærkt salg i Kina, mens kunder samtidig er fortsat med at købe nye laptops og opgradere til 5G-iPhones. I andet kvartal af Apples regnskabsår, der sluttede 27. marts, voksede selskabets indtjening således til 23,6 milliarder dollar. Det svarer til knap 145 milliarder kroner og er mere end en fordobling af resultatet i samme periode sidste år.

FN's sikkerhedsråd afviser på forhånd præsidentvalg i Syrien

Syriens præsident Bashar al-Assad skal - officielt i hvert fald - på valg 26. maj, men det internationale samfund anerkender ikke valghandlingen.

Vestlige medlemmer af FN's Sikkerhedsråd - anført af USA, Storbritannien og Frankrig - har på forhånd afvist udfaldet af det kommende præsidentvalg i Syrien. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Valget skal afholdes 26. maj midt i en borgerkrig, der indtil videre har varet i ti år, og den nuværende præsident, Bashar al-Assad er storfavorit.

Sjælden fugl stopper konstruktion af olieledning

Annas Kolibri.

En sjælden fugleart, Annas kolibri, standser nu konstruktionen af en olierørledning foreløbigt frem til 21. august. Det har den canadiske miljømyndighed afgjort. Rørledningen går igennem den sydlige del af British Colombia, og her er det blevet dokumenteret, at rørledningen ikke kan bygges færdigt for nuværende uden at fælde træer, der er afgørende for kolibriartens overlevelse.

Moldovas præsident udskriver valg

Demonstranter samlet foran forfatningsdomstolen i hovedstaden i Chisinau.

Moldovas præsident Maia Sandu har onsdag opløst parlamentet og udskrevet valg til 11. juli. Moldova er blandt Europas fattigste lande, og har været tæt på økonomisk sammenbrud de seneste år.

Krematorier er overfyldte i Indien

Onsdag satte Indien ny daglig smitte– og dødsrekord under coronapandemien, og krematorier i storbyen Delhi er nu overfyldte med coronadøde, skriver The Guardian. Flere steder er man tvunget til at lave midlertidige ligbål uden for. Indien registrerede onsdag 360.960 nye smittede og 3293 døde med covid–19.

Danmark og Rwanda indgår to samarbejdsaftaler

Danmark og Rwanda er blevet enige om at indgå to samarbejdsaftaler, som udtrykker gensidig interesse i et tættere asyl- og migrationssamarbejde og om øgede politiske konsultationer om udviklingssamarbejde. Der er ikke tale om forpligtende aftaler, men de udgør en fælles ramme for det fremtidige samarbejde, skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Polen vil lukke alle kulminer i 2049

Kulminen Boleslaw Smialy Coal i Laziska Gorne, Polen.

Den polske regering og landets fagforeninger er blevet enige om et udkast til en aftale, der lukker alle kulminer i 2049 og sikrer fratrædelsesordninger til 120.000 medarbejdere, som påvirkes af lukningerne. Det oplyser regeringen i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP. 70 procent af landets energiforbrug stammer i dag fra kul.

USA's centralbank fastholder lav rente

Den amerikanske økonomi er i bedring. Derfor er der ikke behov for at røre ved den i forvejen lempelige pengepolitik i USA. Sådan lyder det fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag efter et to dage langt rentemøde. Dermed holder centralbanken blandt andet fast i det rekordlave renteniveau, der for den toneangivende rente er på 0,0 til 0,25 procent.

Syv tidligere medlemmer af De Røde Brigader anholdt i Frankrig

Fransk politi har arresteret syv tidligere medlemmer af den venstrekstreme gruppe De Røde Brigader, der hærgede i 1970'erne til 1980'erne. De syv efterforskes for terror. De Røde Brigader mener, at have omkring 50 liv på samvittigheden.

Fødevarestyrelsen tilbagekalder te

Det er denne Fitné Herbal Infusion Senna Tea, der tilbagekaldes.

Te med sennes fra Ali Food ApS tilbagekaldes, da produktet anses for sundhedsskadeligt i de på pakken anbefalede mængder. En konkret risikovurdering foretaget af DTU har konkluderet, at der er en sundhedsmæssig risiko forbundet med dagligt at indtage sennes (blade og –frugt) som te i de anbefalede mængder.

Politi har ransaget Donald Trumps tidligere rådgivers hjem

Rudy Giuliani er tidligere borgmester i New York City.

Amerikansk politi har ransaget den tidligere præsident Donald Trumps advokat Rudy Giulianis hjem i New York. Giuliani efterforskes for sine forretninger, økonomi og ukrainske forretningsforbindelser.

Astronauten Michael Collins er død

Fra venstre til højre: Neil Armstrong, Michael Collins og Buzz Aldrin.

Astronauten Michael Collins fra den verdenskendte Apollo 11-mission, der lykkedes med verdens første bemandende månelanding, er død. Han blev 90 år gammel. 

Svensk milliardær vil give "overbevisende" bud på Premier League-klub

Spotify-grundlæggeren Daniel Ek mener det alvorligt, når han siger, at han vil købe fodboldklubben Arsenal. Det understreger den svenske milliardær i et interview med med tv-kanalen CNBC ifølge det svenske nyhedsbureau TT. Daniel Ek siger, at han har sikret sig pengene til købet, og at han har planer om at komme med et "overbevisende" bud til ejerne af Arsenal.

Sparekassen Kronjylland sænker grænsen for negativ rente

Sparekassen Kronjylland følger nu en række andre danske banker og sænker grænsen for negative renter på indlån fra 250.000 til 100.000 kroner.

Skuespiller Steen Springborg er død - 67 år

Skuespiller Steen Springborg.

Skuespiller og instruktør Steen Springborg er død, han blev 67 år. Steen Springborg har haft en række roller i store danske film og tv-serier som 'Nikolaj og Julie', 'Rejseholdet', 'Edderkoppen' og 'Drengene fra Sankt Petri'.

Nordirlands førsteminister stopper

Nordirlands førsteminister Arlene Foster stopper.

Nordirlands førsteminister Arlene Foster siger til Sky News, at hun stopper som Nordirlands førsteminister og leder af det nordirlandske konservative probritiske parti, DUP, efter at hendes lederskab er blevet udfordret internt i partiet.

44-årig mand idømt 10 måneders fængsel for opbevaring af amfetamin

En 44-årig mand fra Skagen er ved Retten i Hjørring idømt 10 måneders ubetinget fængsel for at have opbevaret ca. 440 gram amfetamin, som politiet fandt i hans fryser. 

Niklas Landin kåret som årets håndboldspiller i 2020

Landsholdsmålmanden Niklas Landin er kåret som årets håndboldspiller i 2020. Det er kollegerne i Håndbold Spiller Foreningen, der har stemt på Landin, som på klubniveau tørner ud for THW Kiel i den tyske Bundesliga.

Otte døde i brand på hostel i Letland

Brandmænd arbejder ved hostellet i Riga.

Otte personer, herunder flere udlændinge, er døde onsdag i en brand på et hostel i Letlands hovedstad, Riga. Mindst seks personer blev derudover indlagt med røgskader, og 24 flere evakueret.

Hongkong vedtager ny immigrationslov

Hongkong har onsdag vedtaget en ny immigrationslov. Den giver myndigheder beføjelse til at hindre folk i at rejse ind eller ud af byen. Det rejser bekymring for udrejseforbud i stil med dem, der ses i Kina. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Her bliver de såkaldte udrejseforbud ofte brugt mod aktivister, som støder sammen med autoriteter.