Nyheder

Dagens nyheder 27. april

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Politiet unders√łger mist√¶nkelig genstand i k√łret√łj nord for Haderslev

Syd- og S√łnderjyllands Politi har i forbindelse med efterforskning af uorden i Haderslev anholdt en 25-√•rig mand p√• Bjerning Hovedvej. I mandens k√łret√łj har politiet fundet en ukendt, mist√¶nkelig genstand, og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste er tilkaldt. Omr√•det er sp√¶rret nogle timer endnu.

Mere hjemmearbejde giver Microsoft medvind i regnskab

Microsoft sl√•r analytikernes forventninger i det kvartalsregnskab, som it-giganten fremlagde tirsdag. Det er is√¶r den st√łrre eftersp√łrgsel p√• cloud-baserede l√łsninger, der giver softwaregiganten medvind. 

St√łrre risiko for hjernerystelser blandt fodboldspillende piger end drenge

Teenagepiger har næsten dobbelt så stor risiko for at få hjernerystelse af at spille fodbold, hvis man sammenligner med de jævnaldrende drenge. Det viser et nyt studie, skriver The Guardian.

Fem mænd varetægtsfængslet i terrorsag

Tirsdag aften er fem m√¶nd blevet varet√¶gtsf√¶ngslet i fire uger i en sag om finansiering og st√łtte til terrororganisationen Islamisk Stat (IS), oplyser √ėstjyllands Politi p√• Twitter. De er blevet fremstillet i grundlovsforh√łr i Aarhus.

USA trækker diplomater ud af uroligt Kabul

USA trækker en del af sine ansatte på ambassaden i den afghanske hovedstad, Kabul, ud af byen. Det sker på grund af den forværrede sikkerhedssituation i Kabul.

PET har advaret dansk forsker mod at tage til Kina

Kina fors√łger at ramme europ√¶iske forskere med intimidering, sanktioner og indrejseforbud for at blokere kritiske stemmer, skriver Dagbladet Information. Dansk forsker er blevet advaret af PET mod at n√¶rme sig Kina.

Leonardo DiCaprio skal h√łjst sandsynligt spille Mads Mikkelsens rolle i amerikansk Druk-version

Skuespiller Leonardo DiCaprios produktionsselskab Appian Way har k√łbt rettighederne til at lave en amerikansk version af den Oscar-vindende film Druk. Og if√łlge Zentropa, der st√•r bag filmen, tyder det p√•, at der er helt s√¶rlige planer med Mads Mikkelsens rolle. Det skriver DR.

- Vi har f√•et deres ord for, at Leonardo DiCaprio skal spille Mads Mikkelsens rolle, siger Zentropas administrerende direkt√łr Anders Kj√¶rhauge.

Statskassen betaler sag mod staten om at hente b√łrn i Syrien

Advokat Knud Foldschack har f√•et fri proces til at f√łre en retssag mod staten, og dermed bliver det statskassen, der skal betale udgifterne for at f√łre sagen. Det har Civilstyrelsen meddelt Knud Foldschack, skriver Berlingske.

Sagen handler om, hvorvidt den danske stat er forpligtet til at hente en dansk kvinde og hendes to b√łrn hjem fra en fangelejr i det nordlige Syrien.

58-årig mistænkt for at starte brand i nordjysk værested

Værestedet Syrenen i den nordjyske by Brovst er tirsdag morgen brændt ned til grunden efter en voldsom brand. Det skriver TV 2 Nord. Nu oplyser Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi på Twitter, at en 58-årig mand er anholdt og mistænkt for at have sat ild til værestedet.

Myanmars militær kræver stabilitet inden stop for vold

Milit√¶rstyret i Myanmar vil f√łlge andre asiatiske landes opfordringer til at stoppe volden, men f√łrst n√•r landet "er stabilt igen". Det meddeler styret tirsdag. Imens er der udbrudt nye sammenst√łd mellem milit√¶ret og en af Myanmars store opr√łrsgrupper i den √łstlige del af landet.

Bekræftet: To spanske journalister dræbt i Burkina Faso

Tidligere tirsdag sagde den spanske udenrigsminister Arancha Gonzalez Laya, at det endnu ikke var bekr√¶ftet, om to fundne lig i Burkina Faso var de to spanske journalister, der mandag blev bortf√łrt, da de optog en dokumentarfilm i det vestafrikanske land. 

Men den spanske premierminister, Pedro Sanchéz, bekræfter nu, at ligene var de to journalister,

Græsk EU-parlamentariker anholdt i Bruxelles

Ioannis Lagos.

Den gr√¶ske politiker Ioannis Lagos fra det ultranationalistiske parti Gyldent Daggry er tirsdag blevet anholdt i Belgien, kort efter at EU-Parlamentet oph√¶vede hans immunitet. Som EU-parlamentariker har man indtil da ikke kunnet anholde ham p√• grund af immuniteten. I oktober 2020 blev han id√łmt 13 √•rs f√¶ngsel i Gr√¶kenland for at have ledet en kriminel gruppe. 

30-√•rig sigtet for omkring 40 forhold - herunder narkok√łrsel, vold mod politi og vanvidsk√łrsel

En 30-√•rig mand er tirsdag blandt andet sigtet for vanvidsk√łrsel, narkok√łrsel, k√łrsel uden k√łrekort, at have sat andres liv i fare og vold mod politiet ved p√•k√łrsel af patruljevogne - i alt omkring 40 forhold. Det oplyser Syd- og S√łnderjyllands Politi i pressemeddelelse. Onsdag fremstilles han i grundlovsforh√łr i retten i S√łnderborg.

Anklager kræver voldtægtsdom til mand, der narrede sig til sex

En 19-√•rig mand blev 15. april d√łmt for at snige sig til sex med en j√¶vnaldrende kvinde, fordi han narrede hende til at v√¶re en del af et partnerbytte, som hun tidligere havde sagt nej tak til.

Tirsdag har anklagemyndigheden ved √ėstjyllands Politi anket sagen til Vestre Landsret. Anklageren kr√¶ver, at manden bliver d√łmt for voldt√¶gt. Det skriver Statsadvokaten i Viborg p√• Twitter.

Beboere i Fredens Havn kan blive hjeml√łse

Fredens Havn mellem Refshalevej og Christiansholm vest for Christiania i K√łbenhavn.

Tirsdag har √ėstre Landsret taget hul p√• ankesag om, hvorvidt beboerne i Fredens Havn i K√łbenhavn skal fjerne b√•de. If√łlge Kystdirektoratet m√• de ikke holde til i omr√•det uden tilladelse, n√•r b√•dene reelt fungerer som husb√•de. Beboerne selv argumenterer for, at de ikke har andre steder at bo. Sagen forts√¶tter onsdag, og dommen ventes afsagt om cirka to uger.

Norge f√łlger i h√¶lene p√• DBU og sender VM-brev til Fifa

Det norske fodboldforbund NFF har tirsdag sendt et brev til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) for at f√• svar p√• en r√¶kke sp√łrgsm√•l om menneskerettigheder i forbindelse med VM i Qatar i 2022. Det skriver NFF p√• sin hjemmeside. Dermed √łnsker b√•de det danske, norske og svenske fodboldforbund svar fra Fifa om forholdene i Qatar.

Folketinget giver gr√łnt lys til, at Morten Messerschmidt bliver tiltalt i Meld- og Feld-sagen

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Under en afstemning i Folketingssalen tirsdag eftermiddag har et flertal givet samtykke til, at 'der rejses tiltale mod medlem af Folketinget Morten Messerschmidt for overtr√¶delse af straffeloven'. Det skriver Ekstra Bladet. 96 stemte for, mens ingen stemte imod.

Det betyder, at hans immunitet er ophævet, og at han kan komme for retten. Læs mere om Meld- og Feld-sagen her.

To spanske journalister frygtes dræbt i Burkina Faso

To lig er blevet fundet i Burkina Faso, og det er efter alt at d√łmme to spanske journalister, som blev bortf√łrt, da de optog en dokumentarfilm i det vestafrikanske land. Det oplyser den spanske udenrigsminister Arancha Gonzalez Laya p√• et pressem√łde. Han tilf√łjer, at informationerne ikke er endeligt bekr√¶ftede.

Mette Frederiksen: Et udrejsecenter vil altid give problemer

Statsminister Mette Frederiksen.

Under statsministerens sp√łrgetime i Folketingssalen vil b√•de Jakob Ellemann-Jensen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF) h√łre, hvad statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen vil g√łre ved problemerne omkring udrejsecenteret K√¶rshovedg√•rd uden for Bording i Midtjylland.

Hun svarer blandt andet, at det ikke vil l√łse problemerne blot at flytte et udrejsecenter. 

- Ligegyldig hvor et udrejsecenter kommer til at ligge, kommer de mennesker givet til at give lokalsamfundet problemer. Det bliver vi n√łdt til at v√¶re √•bne og √¶rlige omkring, siger Mette Frederiksen.