GO'

16-årig overtog Vinterbergs datters rolle i 'Druk': - Det gik meget hurtigt

Thomas Vinterbergs datter Ida skulle have spillet Mads Mikkelsens datter.

Det var ikke kun stort for Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen, da 'Druk' i nat vandt en Oscar for bedste udenlandske film.

Magnus Sjørup og Silas Cornelius Van, der i filmen spiller Mads Mikkelsens to teenagesønner, er også begejstrede for anerkendelsen.

- Jeg tror ikke, det er gået op for mig, hvor stort det er. Min mor og andre har prøvet at fortælle mig det. Det er vildt. Det skal lige ind i kroppen, forklarer Silas Cornelius Van i 'Go’ morgen Danmark', og Magnus Sjørup supplerer:

- Jeg havde håbet på det, og jeg havde set, at vi var favoritter, men med sådan nogle ting kan man bare aldrig vide det, så jeg var bare glad. Det er jo ikke mange, der kan sige, at de har været med i en film, der har vundet en Oscar, lyder det.

Hej, du må være Magnus, min nye søn

Mads Mikkelsen til Magnus Sjørup

Bare det at være med i filmen har været stort for 19-årige Magnus Sjørup og 16-årige Silas Cornelius Van.

- Vi har alle sammen set de legendariske film med Mads Mikkelsen, så for mig var det stort pludselig at stå ved siden af en af Danmarks største stjerner, fortæller Silas Cornelius Van.

Overtog datters rolle

Magnus Sjørup fik rollen som sønnen Jonas efter to castings på Zentropa.

Derefter blev han kaldt til endnu en casting, hvor han skulle danse, som Mads Mikkelsen gør i filmen, så casterne kunne se, om der var nogle ligheder mellem de to.

- Så kommer Mads gående hen mod mig, og så siger han: "Hej, du må være Magnus, min nye søn". Så var jeg sådan lidt: "Wow, ja, det er jeg da, håber jeg, hvis jeg får rollen", fortæller han.

Herefter spillede Mads Mikkelsen og Magnus Sjørup en scene sammen, og han fik rollen på stedet.

Anderledes gik det for Silas Cornelius Van.

Under en casting til et andet projekt blev han pludselig taget til side for at komme til casting på 'Druk'.

Det skyldes, at rollen som barn af karakteren Martin, der spilles af Mads Mikkelsen, oprindeligt var tiltænkt Thomas Vinterbergs datter, Ida. Men da hun døde i en trafikulykke fire dage inde i optagelserne, var der brug for en ny til at overtage rollen.

- Det gik meget hurtigt, og jeg forstod ikke helt situationen. Så mødtes jeg med Magnus, og så fik jeg at vide, at jeg skulle til Sverige. Så det hele gik meget hurtigt, og jeg tror heller ikke, jeg helt nåede at opfatte, hvad der skete, fortæller Silas Cornelius Van.

Har oplevet opmærksomheden

Der er nu gået to år, siden Magnus Sjørup og Silas Cornelius Van spiste morgenmad og diskuterede fodbold med Mads Mikkelsen under optagelserne i Sverige.

Dengang havde de to unge skuespillere ikke regnet med, at filmen ville blive så stor, som den er blevet.

Da Magnus Sjørup havde været til gallapremiere, tænkte han, at det har været en god oplevelse at spille med i filmen, men han tænkte også, at "det var det".

Siden har 'Druk' vundet flere priser, og Magnus Sjørup og Silas Cornelius Van har begge oplevet stor opmærksomhed på sociale medier, fordi de har været med i 'Druk'.

- Når filmen vinder en ny pris, eller da den blev nomineret til Oscars, skrev folk til mig: "Kæmpe tillykke", og folk taggede mig i alle de opslag, der kom på Facebook og Instagram, lyder det fra Magnus Sjørup.

For Magnus Sjørups vedkommende er planen nu at søge ind på uddannelsen i skuespil, når han til sommer bliver student, mens Silas Cornelius Van er ved at færdiggøre niende klasse og ser frem til et år på efterskole efter sommerferien.

Se interviewet med Magnus Sjørup og Silas Cornelius Van i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY