Nyheder

Alaska tilbyder vacciner til turister

Flere steder i verden gør turistområder meget for at tiltrække turisterne, der ikke har været mange af siden coronapandemiens udbrud.

Turister, der afholder deres sommerferie i den amerikanske delstat Alaska, vil få lidt mere end flot natur.

I et forsøg på at sætte gang i turismen efter mange måneder med pandemi tilbyder delstaten nu, at alle turister, der ankommer efter 1. juni, vil modtage en coronavaccine.

Det skriver The Independent.

Det gælder turister, der ankommer til en af fire lufthavne i enten Anchorage, Juneau, Ketchikan eller Fairbank.

Vaccinen er gratis og er enten fra Moderna eller Pfizer, lyder det. Bliver man i staten i enten 21 eller 28 dage, får man også andet stik.

Ifølge delstatens sundhedsansvarlige, Heidi Hedberg, er der rigeligt med vacciner til både folk fra Alaska og turister.

De tre V'er

Alaska er ikke den eneste destination, der gør sit for at tiltrække turister.

Også på ferieøerne Maldiverne i Det Indiske Ocean har man en plan for at få turisterne tilbage, annoncerede landets sundhedsminister, Abdulla Mausoom, i sidste uge.

Planen hedder '3V turisme', skriver CNN. De tre V’er står for "Visit, Vaccine, Vacation" – altså besøg, vaccine, ferie.

Har nok vacciner

Ifølge Mausoom planlægger man at tilbyde begge stik til turisterne. Det betyder, at de skal blive i landet i flere uger.

Men de turister, der er interesseret i en såkaldt ’vaxication’, skal vente lidt endnu. Først skal alle Maldivernes 550.000 indbyggere være vaccinerede.

Ministeren tror ikke, at det bliver et problem at skaffe nok vacciner til turister. Han siger nemlig ifølge CNN, at landet har fået doneret vacciner af Indien og Kina og er en del af COVAX-programmet, der er et globalt vaccineinitiativ, som skal sørge for, at en vaccine bliver ligeligt fordelt mellem verdens lande.

Singapore er også på vej med en donation, lyder det.

Sicilien hjælper til

På Sicilien i Italien tilbyder man ikke vacciner, men til gengæld betaler det regionale styre en tredjedel af hotelopholdet og en tredjedel af prisen for at besøge turistattraktioner.

Det blev meldt ud i september sidste år.

Planen er, at det er et tiltag, der gælder helt indtil udgangen af dette år.

Også i Danmark

Også herhjemme er der et projekt, der skal lokke flere turister til. Det er søsat af SydKystDanmark, der sender fire familier på gratis sommerferie med alt, hvad det indebærer af madoplevelser, attraktioner og sågar lommepenge.

Ferien vil være på det sydlige Sjællandsområde og går blandt andet forbi Michelin-restauranten Frederiksminde i Præstø, Rødvig Kro & Badehotel, BonBon-Land, Skovtårnet og Klintholm Gods Lake Apartments. Den samlede værdi af en ferie ville løbe op i omkring 30.000 kroner, hvis familierne selv skulle punge ud for oplevelserne.

Det eneste, familierne skal yde for at få deres ferie, er at dele billeder fra den på Instagram.

De fire familier er ikke blevet valgt endnu, men man regner med, at der kommer mange ansøgninger.