Nyheder

Dagens nyheder 22. april

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Raketangreb nær Bagdad International Airport

Mindste tre raketter har ramt n√¶r lufthavnen i Bagdad. Det skriver Reuters, som citerer Irakiske sikkerhedsstyrker. Angrebet fandt sted t√¶t p√• en amerikansk milit√¶rbase, men der er ikke sket nogen dr√¶bte eller tilskadekomne. 

Fagforbund foreslår forkortede ferier for studerende

Fagforbundet 3F foresl√•r, at sommerferien for studerende p√• videreg√•ende uddannelser skal forkortes. Det skriver Berlingske if√łlge Ritzau. Tiltaget skal f√• de studerende ud p√• arbejdsmarkedet. Chef√łkonom Frederik I. Pedersen kalder de lange sommerferier et levn fra fortiden.

Bay City Rollers forsanger d√łd

Bay City Rollers, den skotskternede teenagesensation. Les McKeown ses siddende bagest. Familien oplyser, at han d√łde uden forudg√•ende sygdom.

Den skotskf√łdte sanger Les McKeown er d√łd, 65 √•r gammel. MCKeown var frontfigur i Bay City Roller, der i midten af 1970erne opn√•ede stor succes som d√©n tids boy band. Bandet havde hits som 'Bye, Bye, Baby' og 'Give a Little Love' og solgte 20 millioner albums.

HBO vinder millioner af kunder under nedlukning

Streamingtjenesten HBO fik 2,7 millioner nye kunder i f√łrste kvartal, hvilket bringer det samlede antal kunder op p√• 64 millioner p√• verdensplan. 

Det viser regnskabet fra telegiganten AT&T, der ejer HBO. Netflix har omkring 207 millioner kunder, mens Disney+ har passeret 100 millioner. 

Thunberg holder brandtale for USA's kongres

Klimaaktivisten Greta Thunberg har torsdag advaret medlemmerne af USA's kongres om, at historien vil d√łmme dem skyldige i klimakatastrofer, hvis ikke de i tide h√łrer op med at give √łkonomisk st√łtte til kul- og olieindustrien. Thunberg har torsdag deltaget virtuelt i en h√łring i et udvalg i Repr√¶sentanternes Hus.

Alvorligt f√¶rdselsuheld sp√¶rrer vej i K√łge

Politi og redning er tilstede ved krydset K√łbenhavnsvej og N√łrre Boulevard i K√łge i anledning af et alvorligt f√¶rdselsuheld, hvor en cyklist er blevet p√•k√łrt af en lastbil. Krydset er i √łjeblikket sp√¶rret i nordg√•ende retning og trafikanter bedes finde alternativ vej, der politi og bilinspekt√łr arbejder med udredning.

Premier League omsætning tog et dyk i seneste regnskabsår

Premier Leagues omsætning dykkede med ni procent i regnskabsåret, som sluttede ved udgangen af juli sidste år og dermed ikke har hele coronakrisen indregnet. Den engelske fodboldliga omsatte for 2,9 milliarder pund svarende til knap 25 milliarder kroner.

Et flertal stemmer for at g√łre Washington D.C. til en stat

Et flertal i Repr√¶sentanters Hus har torsdag stemt for at g√łre Washington D.C. til den 51. stat i USA, rapporterer avisen Washington Post. Vedtagelsen i Repr√¶sentanternes Hus skete med 216 stemmer mod 208. Demokraterne har flertal i forsamlingen.

Slovakiet udviser russiske diplomater

Slovakiet udviser tre russiske diplomater i solidaritet med Tjekkiet, siger premierminister Eduard Heger if√łlge Reuters. Rusland svarer igen og udviser tre slovakiske diplomater, skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

EU-kommissionen dementerer retssag mod AstraZeneca

EU-Kommissionen dementerer if√łlge nyhedsbureauet Reuters, at retssag mod AstraZeneca er anlagt. Den beslutning er ikke truffet endnu. Irlands sundhedsminister sagde tidligere torsdag i det irske parlament, at EU-Kommissionen havde anlagt en sag.

I fængsel for at filme samleje med prostitueret

En 38-√•rig mand fra Dronninglund filmede samleje med en prostitueret og delte det p√• internettet. Nu er han id√łmt 60 dages ubetinget f√¶ngsel og skal betale en tortgodtg√łrelse - erstatning - p√• 40.000 kroner til den forurettede. Det skriver Nordjyske anklagere p√• Twitter.

Venstre st√łtter rigsret mod statsministeren

Venstre st√łtter et borgerforslag om at indlede en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S) "nu". Gruppeformand Karsten Lauritzen (V) understreger, at forslaget ikke er juridisk bindende og at han ikke regner med, at det vil f√łre til en rigsret nu.

Gammel granat fisket op af Ribe √Ö

.

En magnetfisker har fisket en gammel granat op af Ribe √Ö ved Skibbroen, skriver Sydjyllands Politi. Den er ikke farlig, hvis den h√•ndteres korrekt. Assistance fra forsvaret er tilkaldt for afhentning af granaten, som tydeligvis har ligget meget l√¶nge i vandet.

Bidens klimaplan √łger v√¶rdi af Vestas-aktier

Joe Bidens klimaplan √łger v√¶rdien af Vestas og √ėrsted med milliarder, da begge selskaber kan f√• gavn af et √łget politisk fokus p√• gr√łn energi. Vestas-aktien stiger 9,5 procent til 1319 kroner, mens √ėrsted stiger 6,7 procent til 981,40 kroner.

Tjekkiet beder russiske diplomater om at rejse

Tjekkiet har anmodet Rusland om en "skarp" reducering i antallet af diplomater p√• landets ambassade i Prag. Det sagde udenrigsminister Jakub Kulhanek torsdag. Tjekkiet vil have, at Rusland afstemmer antallet af diplomater i Prag med Tjekkiets i Moskva.

Fængslet for drab i forbindelse med knivstik

En 26-√•rig mand er varet√¶gtsf√¶ngslet i fire uger. Han er mist√¶nkt for drab p√• en nabo i Albertslund onsdag aften. K√łbenhavns Vestegns Politi anholdt den 26-√•rige mand umiddelbart efter, at en 33-√•rig mand var blevet stukket. Senere onsdag aften blev knivofferet erkl√¶ret d√łd p√• hospitalet.

Biden lover at halvere udslip af drivhusgasser

Præsident Joe Biden lover at halvere USA's udslip af drivhusgasser inden 2030.
Det siger han ved √•bningen af et virtuelt klimatopm√łde. Det skal ske m√•lt efter USA's 2005 niveau. Ordene er faldet ved torsdagens virtuelle klimatopm√łde.

Kina vil nedfase kulforbrug - om fem år

Kinas pr√¶sident, Xi Jinping, lover i sine indledende bem√¶rkninger ved et virtuelt klimatopm√łde, at hans land meget stringent vil kontrollere forbruget af kul i de kommende fem √•r og nedfase kulforbruget fra 2026 til 2030.

Fredag afsluttes milit√¶r man√łvre

En russisk minister siger, at russiske styrker afslutter en milit√¶r man√łvre n√¶r Ukraine fredag. Det skriver AFP.  I begyndelsen af ugen var der meldinger om, at der stod 150.000 russiske soldater ved gr√¶nsen til Ukraine. 

Mand l√łsladt i terrorsag fra Holb√¶k

Politiet l√łslader torsdag en mand, der er sigtet i terrorsag fra Holb√¶k med tr√•de til udlandet. Det oplyser mandens forsvarsadvokat Peter Secher.