Dagens overblik: Fans jubler og fodboldchefer fortryder - udskældt liga er droppet igen

16x9
Chelsea-fans synger smædekampagner mod den europæiske Super League. Foto: Matthew Childs / Ritzau Scanpix

Minister vil kigge på udskældt booking-regel, Putin rasler med sablen og så er Biden lettet over dom i George Floyd-sag.

Der en vis sandsynlighed for, at du sidder midt i en tre-retters eller netop har bestilt en runde √łl mere p√• den lokale bodega, n√•r du l√¶ser disse linjer.

Over 215.000 danskere har nemlig booket bord, siden onsdagens genåbning af restauranterne blev meldt ud i fredags, viser tal fra Dinnerbooking, der anvendes af 850 restauranter.

Skål, god læselyst og velkommen til dagens overblik.

Minister parat til at fjerne udskældt booking-regel

Der er igen g√¶ster p√• restaurant Puk p√• Vandkunsten i K√łbenhavn onsdag den 21. april 2021.
Der er igen g√¶ster p√• restaurant Puk p√• Vandkunsten i K√łbenhavn onsdag den 21. april 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Sidder du lige nu p√• restaurant eller bar, eller har du planer om det, skal du dog huske at bestille bord mindst 30 minutter f√łr ankomst.

Formålet med reglen er at undgå, at gæster flokkes ved indgange og tomme borde for at få tilkæmpet sig en sideplads, men har siden den blev præsenteret været kritiseret af restaurationsbranche og politikere.

Nu erklærer erhvervsminister Simon Kollerup (S) sig klar til at se på muligheden for at fjerne kravet, hvis der kan findes en anden model.

Erhvervsministeren understreger, at en ny l√łsning ogs√• skal sikre, at g√¶ster ikke klumper sammen, men han kommer ikke selv med bud p√•, hvad det kan v√¶re.

Det g√łr Katia K. √ėstergaard, direkt√łr i hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation Horesta, til geng√¶ld.

Hun forestiller sig en l√łsning, hvor eksempelvis barer og McDonalds-restauranter har en medarbejder st√•ende i d√łren for at henvise g√¶ster til ledige borde, s√• de ikke selv g√•r rundt mellem hinanden. Det vil if√łlge hende g√łre reglen om bordbestilling minimum 30 minutter f√łr ankomst overfl√łdig.

- De, der truer vores interesser, vil fortryde det, siger Putin

I sin tale advarede Putin blandt andet Ruslands modstandere og mindede om landets ‚ÄĚformidable v√•benarsenal‚ÄĚ.
I sin tale advarede Putin blandt andet Ruslands modstandere og mindede om landets ‚ÄĚformidable v√•benarsenal‚ÄĚ. Foto: Evgenia Novozhenina / Ritzau Scanpix

Ruslands præsident, Vladimir Putin, holdt onsdag sin årlige tale til nationen.

Det skete samtidig med nogle af de st√łrste demonstrationer i landets nyere historie.

Hele 500.000 russere over hele landet havde tilmeldt sig demonstrationer for at vise utilfredshed med et sammensurium af ting.

Alt fra levestandarden og f√łdevarepriserne til f√¶ngslingen af Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj og generel utilfredshed med det russiske styres magt, fik russerne p√• gaden.

Putin fokuserede dog hverken p√• demonstrationer eller systemkritiske Navalnyj, men i stedet blandt andet p√• konflikten i √ėstukraine, hvor 100.000 russiske soldater er sendt til den ukrainske gr√¶nse den seneste uge. Det har f√•et det internationale samfund til at frygte yderligere sammenst√łd.

Putin n√łjedes med at st√łbe et par verbale kanonkugler, da han advarede modstandere af Rusland og mindede om landets "formidable v√•benarsenal".

Europe Super League bliver ikke til noget

Chelsea-fans samlede sig til demonstration mod den europæiske Super League inden tirsdagens kamp mod Brighton.
Chelsea-fans samlede sig til demonstration mod den europæiske Super League inden tirsdagens kamp mod Brighton. Foto: Frank Augstein / Pool / Ritzau Scanpix

Pyha!

Fodboldfans verden over kan ånde lettet op - den hårdt kritiserede europæiske Super League er droppet igen.

Det erkender n√¶stformand i Super League, og Juventus-ejer, Andrea Agnelli, s√łlle 58 timer efter turneringen blev lanceret.

Aflysningen sker efter de seks medstiftende klubber fra Premier League trak sig sent tirsdag aften ovenpå et massivt internationalt pres, hvor FIFA, UEFA, premierministre, præsidenter og vores egen kulturminister alle blandede sig i det nye format, som de over en bred kam kaldte for en rigtig dårlig idé.

Blandt klubbernes direkt√łrer er der k√ł ved h√•ndvasken.

Liverpool-ejer John Henry har eksempelvis undskyldt til fans, spillere og trænere i en video, hvor han tager ansvaret ene mand og erkender, at han har svigtet.

Projektet blev præsenteret som "et kapitel i europæisk fodboldhistorie" - vi ved nu, at det blev et meget lille et af slagsen.

Flertal klar til ophæve Messerschmidts immunitet

Morten Messerschmidt har bedyret sin uskyld i sagen, hvor han er tiltalt for misbrug af godt 100.000 kroner.
Morten Messerschmidt har bedyret sin uskyld i sagen, hvor han er tiltalt for misbrug af godt 100.000 kroner. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Alle Folketingets partier er klar til at ophæve Morten Messerschmidts (DF) parlamentariske immunitet.

Det er konklusionen efter et m√łde i Folketingets Udvalg for Forretningsorden onsdag formiddag.

Konkret st√•r Morten Messerschmidt til at blive tiltalt for misbrug af godt 100.000 kroner i forbindelse med et sommergruppem√łde i Dansk Folkeparti i Skagen i 2015 samt dokumentfalsk.

Morten Messerschmidt afviser pure anklagerne, men risikerer en fængselsdom, hvis han kendes skyldig.

Biden lettet over dom i George Floyd-sag

Den hvide betjent Derek Chauvin risikerer 40 års fængsel, når strafudmålingen finder sted om cirka to måneder.
Den hvide betjent Derek Chauvin risikerer 40 års fængsel, når strafudmålingen finder sted om cirka to måneder. Foto: Pool / Ritzau Scanpix

Sent torsdag aften faldt der dom i USA's måske mest omtalte retssag det seneste år.

Den tidligere betjent Derek Chauvin blev kendt skyldig i at have dræbt den sorte amerikaner George Floyd under en anholdelse i Minneapolis 25. maj sidste år.

Chauvin risikerer op til 40 års fængsel, når strafudmålingen vil finde sted om cirka to måneder.

USA's præsident, Joe Biden, ringede umiddelbart efter dommen til George Floyds familie og fortalte dem, at han er "utrolig lettet".

***

Har du et par minutter ekstra, kan du l√¶se om Bl√•vand Zoo, der har f√•et kl√łerne i en sj√¶lden ung hvid hunl√łve, som skal sikre bestanden af hvide l√łver, der blot er 300-400 af tilbage i verden.

Held og l√łve med det projekt!