Samfund

Dagens nyheder 19. april

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

FN sikrer mad til skoleelever i Venezuela

FN's Fødevareprogram (WFP) har indgået aftale om at forsyne skoler i Venezuela med fødevarer, skriver nyhedsbureauet Reuters. Venezuela har i længere tid befundet sig i en økonomisk og politisk krise, der er blevet forværret af tårnhøj inflation og mangel på basisvarer som fødevarer og medicin. 

Rusland har dræbt 200 militante i Syrien

Russiske luftstyrker har ifølge Ruslands forsvarsministerium dræbt op mod 200 militante i et angreb i Syrien. Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Politiet leder efter 59-årig mand

Opdateret 22.30 - Søren Hartmann Nicolaisen er fundet i god behold. Tidligere på aftenen bad Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi  om hjælp til at finde Søren Hartmann Nicolaisen, der er 59 år og havde forladt sit hjem i Fensmark.

Prins William også bekymret for ny liga

Også den britiske Prince William melder sig på banen med en holdning til en lukket Super League for 12 klubber. Han "deler de bekymringer, fans har," skriver han på hans og sin kones officielle Twitter-profil. 

Putin kommer til klimatopmøde

Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil 22. april deltage i et klimatopmøde med blandt andre Joe Biden. Det oplyser det russiske præsidentkontor mandag ifølge nyhedsbureauet AFP. Mette Frederiksen deltager også.

Tilbagekalder ost efter fund af museekskrementer

Fødevarestyrelsen tilbage kalder Gouda Wedge efter, at der er gjort fund af museekskrementer i den. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Den pågældende ost har udløbsdato 9. juli 2021.

Tørt vejr har været skyld i skovbrande

Mandag eftermiddag har brandvæsenet været ude ved tre forskellige skovbrande i Midt- og Vestjylland. Det skriver TV Midtvest. En af brandene bredte sig til et område på 150 kvadratmeter ved Silkeborg.

Bad om hjælp til sidste åndedrag

George Floyd bad om hjælp helt indtil sidste åndedrag. Sådan lyder det i anklagerens afsluttende procedure i retssagen mod den tidligere politibetjent Derek Chauvin, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau. Efter anklagerens afsluttende bemærkninger har Derek Chauvins forsvarer mandag aften dansk tid indledt sin procedure.

Navalnyj fortsætter sultestrejke

Den russiske Putin-kritiker og oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj, der befinder sig på et fængselshospital, planlægger ikke at ende sin sultestrejke. Det skriver Reuters, der citerer Navalnyjs advokat for udmeldingen.

Ny Danske Bank-topchef officielt godkendt

Carsten Egeriis er nu officielt godkendt af Finanstilsynet som ny topchef for Danske Bank. Det oplyser Danske Banks pressechef til TV 2.

CDU-konkurrenter mødes mandag

Armin Laschet, partileder i Tysklands kristelige demokratiske parti, CDU, siger, at han har inviteret sin rival, Markus Söder, til et møde mandag. På mødet vil han fremlægge en plan for, hvordan og hvornår det skal afgøres, hvem af de to der skal være kandidat til kanslerposten i den kommende valgkamp. Det skriver Reuters.

Regeringen er mod liveopdateringer fra rigsretssag

Regeringen er imod, at borgerne får mulighed for at følge rigsretssagen mod tidligere Venstre-næstformand og nu løsgænger Inger Støjberg direkte minut for minut. Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S) på Folketingets talerstol, hvor et lovforslag fra Støjberg behandles.

Brand udvikler røg – beboere opfordres til at lukke vinduer

Der er udbrudt brand i en Villa i Agertoften i Hjordkær ved Rødekro. Der er ingen fare for personer, men personer, der befinder sig i vestlig retning fra Søderupvej i syd og til Kirkegade i øst opfordres til at lukke døre og vinduer på grund af røgudvikling. Det oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.

Danskernes forbrug på streaming er steget

Danskernes forbrug på tv- og film-streamingtjenester som Netflix, HBO og TV 2 PLAY er igen steget fra 584 kroner om året i 2017 til 693 kroner om året i 2019. Det viser en forbrugsrapport som Kulturministeriet har udarbejdet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Erhvervskvinde i front for europæisk folkemøde

Stine Bosse er blevet valgt som formand for Festival of Europe – det europæiske folkemøde, der skal finde sted 25. til 28. august 2022. Det skriver TV 2 NORD.

Fodboldklub: Pandemi årsag til ny liga

Det spansk hold Atlético Madrid bekræfter deltagelse i den nye liga Super League. Ifølge klubben er pandemien med coronavirus en stor drivende faktor bag beslutningen, skriver Reuters.

DBU bakker op om trusler om sanktioner

Jakob Jensen, administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), bakker op om Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) trusler om sanktioner mod de 12 klubber, der planlægger en privat liga. Det betyder, at danske spillere potentielt set kan blive udelukket fra landsholdsfodbold.

Minihelikopter er lettet og landet på Mars

NASA's minihelikopter Ingenuity på Mars har med succes gennemført at lette og lande på Mars i den første kontrollteret flyvning på en anden planet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

FOA-medlemmer har stemt ja

Et stort flertal af fagforbundet FOA's medlemmer har stemt ja til den nye treårige overenskomstaftale. Det oplyser FOA, der er landets tredjestørste fagforbund med cirka 173.000 medlemmer, i en pressemeddelelse.