Coronavirus

Opdaterede retningslinjer for serveringssteder: Kræver reservation mindst 30 minutter, før man møder op

Man skal fremvise negativt coronapas og bestille bord 30 minutter, før man kommer ind på restaurant eller bar.

På onsdag kan restauranter, caféer, barer og værtshuse igen slå dørene op for både spisende og drikkende gæster, hvad enten de vil sidde ude eller inde.

Og nu har Erhvervsministeriet udsendt en række opdaterede retningslinjer for, hvordan det kommer til at foregå.

Retningslinjerne indebærer blandt andet, at man skal lave en reservation mindst 30 minutter, før man møder op på restauranter, caféer og barer.

Kravet om reservation gælder som udgangspunkt frem til 6. maj, og det gælder kun ved indendørsservering.

- Jeg er utrolig glad for, at vi lige om lidt kan åbne yderligere op for Danmark. Det er tiltrængt for alle os, der savner at spise et veltillavet måltid lavet på restaurant eller café eller drikke en helt frisk fadøl på en bar eller et værtshus, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Coronapas og åbent til 23.00

Derudover gælder krav om coronapas, hvis man vil sidde indendørs. Det gælder ikke udendørs, hvor man også gerne må gå indenfor og bruge toilettet, selvom man ikke har et coronapas.

Restauranter, cafeer og lignende får lov til at holde åbent til klokken 23 - dog med sidste udskænkning klokken 22.

For udendørsservering vil der ikke være noget arealkrav, mens der ved indendørsservering vil være et arealkrav på to kvadratmeter for siddende servering og fire kvadratmeter, hvis der ikke siddes ned.

Det svarer til de krav, der var, inden serveringsstederne blev lukket ned i december.

Her er retningslinjerne for serveringssteder:

  • Bestil bord mindst 30 minutter, før du møder op (gælder ikke for udendørsservering)
  • Krav om coronapas (gælder ikke for udendørsservering)
  • Serveringssteder lukker klokken 23.00 - med sidste udskænkning klokken 22.00
  • Krav om mundbind indendørs
  • Maksimum ti personer i ét selskab
  • Intet arealkrav ved udendørsservering
  • Arealkrav på henholdsvis to eller fire kvadratmeter ved indendørsservering - alt efter om man sidder ned eller står op