Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Arkivfoto.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

82.000 smittede med corona i Brasilien det seneste døgn

Antallet af døde og nye smittede i Brasilien er det seneste døgn steget markant sammenlignet med det foregående.

Tal fra sundhedsministeriet sent tirsdag aften dansk tid viser over 82.000 nye smittetilfælde samt 3808 nye coronarelaterede dødsfald, skriver Reuters. 

Døgnet forinden blev der konstateret knap 36.000 nye tilfælde af smittede personer og 1480 dødsfald i Brasilien.  

Erhvervslivet kritiserer ny aftale for de facto rejseblokade

Selv om en ny og mere langsigtet plan for lempelsen af de danske rejserestriktioner glæder Dansk Erhverv, er det ikke lutter glade dage for erhvervslivet. Det skriver Ritzau

Kigger man nøgternt på trinnene i genåbningen, er det nemlig først i slutningen af juni, når det europæiske coronapas forventes implementeret, at danskerne kan rejse restriktionsfrit.

Det mener Lars Ramme Nielsen, turisme- og oplevelsesøkonomichef i Dansk Erhverv. Han henviser specifikt til den del af aftalen, der siger, at folk, der rejser ind fra "orange" lande, stadig skal gå i isolation ti dage, når de kommer hjem.

Pfizer skruer op for vaccineproduktionen

Pfizers administrerende direktør, Albert Bourla, skriver på Twitter, at virksomheden har skruet op for produktionen af coronavacciner. 

Således er vaccineudbydderen klar til at levere 10 procent flere doser til USA ved udgangen af maj end oprindeligt aftalt.

Derudover vil man samtidig levere juli-leverencen på 300 millioner vacciner to uger før tid.

Spies kan med de nye rejsevejledninger igen køre forretning på rejser

Ifølge Rejseselskabet Spies betyder de nye rejsevejledninger, der fra midten af maj hæver incidensgrænsen på gule og orange rejsezoner, at selskabet igen kan køre forretning på danskernes favoritrejsemål.

Grænsen bliver ifølge planen hævet til 50-60 smittede per 100.000 indbygger, hvor den hidtil har været på 20-30.

- Det var vældigt vigtigt for os, at den blev hævet. Ellers så det lidt svært ud at få forretningen i gang, siger Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies til Ritzau.

Canada registrerer første tilfælde af sjælden blodprop

Tirsdag kunne de canadiske sundhedsmyndigheder registrere det første tilfælde med en sjælden blodprop hos en kvinde, der tidligere har modtaget AstraZeneca-vaccinen. 

Det skriver CNN

I en pressemeddelelse fremgår det, at personen er i bedring og er sendt hjem fra hospitalet. Derudover vil de canadiske sundhedsmyndigheder fortsætte den intensive monitorering af eventuelle tilfælde, der svarer til dem, der er blevet registreret i Europa.

Smitten spreder sig i Sverige

Anders Tegnell.

Mens der siden fredag er registreret 39 døde med coronavirus i Sverige, mener den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell, at dødstallet ligger på et "stabilt niveau". Det har han udtalt tirsdag på et pressemøde, skriver Politiken.

Der er dog tendens til, at smitten spreder sig i Sverige, og det er "meget foruroligende", mener Tegnell.

Folketinget har indgået aftale om rejserestriktioner

Folketinget har indgået en aftale om rejserestriktioner, meddeler turismeordfører Birgitte Bergman (K) på Twitter.

- Vi har nu landet en aftale om rejse restriktioner. Vaccinerede danskere og turister kan igen rejse. Og incidenstallet har vi fået sat på 50/100. Der en plan, datoer og verdenskortet farves igen gul, orange og rød, skriver hun.

Nordjysk sogn lukker skoler og fritidstilbud ned i mindst en uge

Kollerup-Fjerritslev Sogn i Jammerbugt Kommune har fået lukket sine skoler og fritidstilbud ned i mindst en uge, efter antallet af coronasmittede borgere overskrider sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det skriver TV 2 Nord.

Sognet har i øjeblikket 20 smittede - og 532 smittede pr. 100.000 borgere den seneste uge. Dermed falder sognet for sundhedsmyndighedernes nye regler om automatisk nedlukning af sogne med for høje smittetal.

Sydafrika sætter Johnson & Johnson-vaccine på pause

I Sydafrika har sundhedsmyndighederne besluttet at suspendere udrulningen af Johnson & Johnson-vaccinen i landet. Det oplyser landets sundhedsminister ifølge Reuters. 

Tidligere på dagen kom de amerikanske myndigheder med anbefaling om at sætte Johnson & Johnson-vaccinen på pause, efter man har registreret sjældne blodpropper blandt seks vaccinerede borgere.

Sundhedsminister Zweli Mkhize oplyste, at der ikke er registreret find af de sjælnde blodpropper i landet efter vaccination med Johnson & Johnson-vaccinen, og at man efterfølgende har sikret sig yderligere ti millioner vacciner fra Pfizer.

Tyrkiet registrerer rekordhøjt antal nye smittede

I Tyrkiet har man det seneste døgn registreret 59.187 nye smittede med corona. Det viser de seneste tal fra landets sundhedsministerie. 

Tirsdagens smittetal er rekorden for antallet af smittede med corona på et døgn siden pandemiens start. 

Opgørelsen viste, at 273 personer har mistet livet med corona, hvilket bringer det samlede dødstal op på 34.455.

Partiledere og sundhedsordfører indkaldt til vaccinemøde onsdag

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Folketingets partiledere og sundhedsordførere er blevet indkaldt til møde hos sundhedsministeren om vaccinesituationen i morgen kl 11.30.

Det fremgår af en mødeindkaldelse, som TV 2 er i besiddelse af.

Tidligere på dagen kom de amerikanske myndigheder med anbefaling om at sætte Johnson & Johnson-vaccinen på pause, efter man har registreret sjældne blodpropper blandt seks vaccinerede borgere.

Efterfølgende besluttede Johnson & Johnson at stoppe udrulningen af coronavaccinen i Europa.

Adgang til stor fodbold-finale i London kræver fans bliver testet tre gange

Når fodboldfansene vender tilbage på stadion i England, kræver det godt med planlægning.

Til finalen i Liga Cuppen mellem Manchester City og Tottenham 25. april på Wembley i London skal fans således fremvise en negativ lyntest, der er taget højst 24 timer før kampstart.

Og ikke nok med det. De skal også tage en PCR-test derhjemme, før de tager afsted til kampen. Dernæst skal de vente fem dage, før de tager en tredje PRC-test, skriver nyhedsbureauet AFP.

Italiensk regering vil tillade over 18.000 tilskuere ved EM-kampe i Rom

Det Olympiske Stadion i Rom.

Den italienske regering vil åbne adgangen for tilskuere til kampe i Rom under det kommende EM i forbold, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge det italienske fodboldforbund (FIGC) vil regeringen tillade, at mindst 25 procent af kapaciteten på det Oplympiske Stadion i Rom udnyttes i de fire kampe, der efter planen skal spilles i Italien.

Åbningskampen ved EM mellem Italien og Tyrkiet skal spilles 11. juni på det Olympiske Stadion, og der skal spilles yderligere tre slutrundekampe i den italienske hovedstad.

Det Olympiske Stadion i Rom har en kapacitet på over 72.000 tilskuere, det vil sige, at den italienske regering vil give mere end 18.000 tilskuere adgang til åbningskampen og de tre andre kampe.

Tidligere smittede kan slippe for test i op til seks måneder

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) indstiller til Epidemikommissionen og Folketinget, at man på coronapasset skal betragtes som immun i seks måneder, efter at man har været smittet med coronavirus i stedet for tre måneder.

Det bekræfter Sundhedsministeriet over for Politiken.

 - Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der på baggrund af yderligere studier og nye danske data er sundhedsfagligt grundlag for, at en overstået infektion med ny coronavirus giver immunitet i 6 måneder hos de fleste, skriver det i en mail til avisen.

Frankrig suspenderer flyvninger til og fra Brasilien

I et forsøg på at stoppe spredningen af den brasilianske variant af COVID-19, har Frankrig indført forbud mod flyvninger til og fra Brasilien. 

Det skriver France24.

Ifølge mediet er varianten skyld i en markant stigning i landets coronarelaterede dødsfald i marts måned.

Vaccineudrulning i Norge risikerer at blive forsinket i tre måneder

Den norske vaccineudrulning kan blive forsinket med næsten tre måneder. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Det er vurderingen fra Folkehelseinstituttet, såfremt Norge fastholder suspenderingen af både AstraZeneca-vaccinen og Johnson & Johnsons vaccine.

Dog kan ændringer i andre leverancer også påvirke tempoet. Det siger statsminister Erna Solberg på et pressemøde tirsdag.

Myndighederne skal nu kigge på vaccineplanen igen

Under Folketingets spørgerunde blev statsminister Mette Frederiksen (S) spurgt ind til nyheden om, at Johnson & Johnson nu afbryder brugen af deres vaccine i Europa.

Hvad betyder det for vaccineplanen?

- Det ved vi ikke endnu, vi har modtaget nyheden, mens vi har siddet i folketingssalen, og myndighederne er ved at kigge på det, svarer hun. 

Det skal nu overlades til danske og europæiske myndigheder, hvad der videre skal ske, lyder det. 

57 elever og lærere på idrætshøjskole har smittet hinanden

Alle 148 elever på Vejle Idrætshøjskole blev torsdag sendt hjem, fordi fem lærere og 15 elever var konstateret smittet med corona. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Leder på idrætsskolerne Peter Sebastian Petersen kan i dag konstatere, at der nu er 50 elever og syv medarbejdere testet positiv med covid-19.

- Vi må konstatere, at det ikke lykkedes at få bremset smittekæderne mellem lærere og elever og eleverne imellem, siger han.

Symptomerne er typisk opstået efter mere end en uge

Symptomerne, man har set i USA, er kommet omkring en uge efter selve vaccinationen. Det oplyser Peter Mark. 

- Det er helt normalt, at man oplever influenza-lignende symptomer i de dagene lige efter en vaccine. Vi opfordrer dog til, at amerikanerne er særligt opmærksomme på ekstrem hovedpine eller smerter i ben og arme og særligt i perioden efter 6. dagen for vaccinen, siger han.

Pressemødet er nu slut.

Ikke alle seks ramte havde alvorlig præeksisterende sygdomshistorik

Ifølge Janet Woodcock, fungerende kommissær for FDA, var der ikke alvorlig sygdomshistorik blandt alle de seks regisrerede tilfælde.

- Der var ikke tidligere alvorlig sygdom blandt alle seks registrerede tilfælde af de sjældne blodpropper. Det er forsat noget, vi er ved at undersøge i dybden, siger hun.