Nyheder

Den danske film 'Druk' vinder en Bafta

Folk har forstået, at filmen ikke bare handler om at drikke, fortæller Thomas Vinterberg.

Den danske film 'Druk', der er instrueret af Thomas Vinterberg, har modtaget prisen for Bedste Ikke-engelsksprogede Film ved den britiske prisuddeling Bafta i Royal Albert Hall i London.

Det skriver arrangørerne af prisuddelingen på Twitter.

- Tillykke til Thomas Vinterberg og holdet, der modtager prisen for Bedste Ikke-engelsksprogede film for den berusende 'Druk'.

Filmen 'Druk' er et drama om fire gymnasielærere og deres forsøg på at genfinde livsgnisten ved hjælp af indtagelse af alkohol.

Lærerne beslutter sig for at afprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt.

Vinterberg: Folk har forstået, hvad filmen handler om

Filminstruktør Thomas Vinterberg er begejstret for, at hans værk bliver vel modtaget ikke bare i Danmark, men også i udlandet. Det fortæller han søndag aften til TV 2.

- Det kan altid noget at få en pris. Al den lykke, de tilkendegivelser og den kærlighed, den her film modtager, har skabt en grundlæggende tilfredshed og ro omkring os, der har lavet 'Druk', siger han.

Det er ikke første gang, at 'Druk' gør sig bemærket i forbindelse med udenlandske prisuddelinger.

Filmen er nomineret til en Oscar og modtog i december blandt andet prisen for bedste europæiske film ved European Film Award. Og ifølge Thomas Vinterberg tyder det på, at folk verden over har forstået filmens budskab.

- Jeg har måttet konstatere, at folk har forstået, at den her film ikke kun handler om at drikke. Den handler vel om at leve i stedet for bare at eksistere, siger han.

Datter døde, inden hun kunne få en rolle

Thomas Vinterberg har tidligere fortalt, hvordan 'Druk' har en særlig betydning for instruktøren. For det var den, hans datter, Ida Vinterberg, bedst kunne lide.

Datteren skulle endda have haft en rolle i filmen men nåede hverken at spille med i eller at se den færdige film. Hun blev sidste år dræbt i en voldsom bilulykke i Belgien.

Derfor besluttede instruktøren sig for at dedikere filmen til sin datter.

- Det var i virkeligheden et ret søgende og famlende produkt i sit udgangspunkt, og nu har den så ramt hele verden, og det er en kæmpe tilfredsstillelse, fortæller Thomas Vinterberg.