Nyheder

Dagens nyheder 7. april

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

På 13 timer er der ansøgt om boligtilskud for 250 millioner

Efter blot 13 timer lukker Energistyrelsen onsdag aften for muligheden for at søge tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. Styrelsen har nemlig modtaget ansøgninger for 250 millioner kroner, som var det beløb, der i denne omgang kunne ansøges for. Der planlægges yderligere to ansøgningsrunder i løbet af 2021.

Putin-kritikeren Navalny taber et kilo om dagen i fængsel

En advokat for den fængslede russiske oppositionsleder Aleksej Navalny siger onsdag, at hans klients helbred forværres. Det skriver Reuters.

Navalny taber et kilo om dagen, efter den 44-årige fremtrædende kritiker af præsident Vldaimir Putin i sidste uge indledte sultestrejke i protest mod de forhold,  han bliver budt i et fængselscenter, hvor han skal afsone en dom på to og et halvt år. 

Berlusconi indlagt for anden gang på to uger

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er onsdag blevet indlagt på et hospital i Milano, oplyser en kilde i den tidligere premierministers parti, Forza Italien. Det er anden gang inden for to uger, at Berlusconi er blevet indlagt på San Rafaele-sygehuset i Milano, skriver Reuters.

Eks-folketingsmedlem får ledende rolle i Lars Løkke Rasmussens politiske netværk

Det tidligere Venstre-folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt bliver fra 1. maj sekretariatschef for det politiske netværk, som den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har stiftet.

Det oplyser begge onsdag aften i en udsendelse på Facebook.

Regeringen vil lave ny Limfjordsforbindelse og flere nye motorveje

En tredje Limfjordsforbindelse, nye motorveje til Kalundborg og Hillerød samt undersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Det er nogle af elementerne i et stort udspil om en plan for den danske infrastruktur de næste mange år, som regeringen præsenterer torsdag. Det oplyser regeringen til TV 2. 

Tilsat sukker fordobler kroppens produktion af fedt

Schweiziske forskere har nu påvist, at selv nogenlunde moderate mængder af tilsat sukrose og fruktose fordobler kroppens egen fedtproduktion i leveren. Det skriver Ingeniøren.

Danske AstraZeneca-planer er uændret

Danmarks sundhedsminister Magnus Heunicke har været til møde med EU's sundhedsministre på baggrund af EMA's (Det Europæiske Lægemiddelagentur) pressemøde om AstraZeneca-vaccinen. 

I en pressemeddelelse fra Lægemiddelstyrelsen oplyses det, at den danske strategi forbliver uændret. I Danmark har Sundhedsstyrelsen foreløbigt sat AstraZeneca-vaccinen på pause indtil den 15. april.

89-årig kvinde fundet i god behold

Sydjyllands Politi oplyser på Twitter, at de med hjælp fra deres hundepatrulje har fundet den 89-årige kvinde, der havde forladt et plejehjem i Varde.

Ståle Solbakken åbner for VM-boykot som sidste mulighed

Norges landstræner, Ståle Solbakken, udelukker ikke, at en boykot af næste års VM i Qatar kan komme på tale. I et interview med TV2-programmet "Lippert" åbner han for, at en boykot kan tages i brug i yderste konsekvens, hvis forholdene ikke forbedres i landet.

Politi efterlyser 89-årig kvinde

I Varde mangler Sydjyllands Politi hjælp til at finde en 89-årig kvinde. Hun er 168 centimeter høj, almindelig af bygning, er iført blå jakke og har formentlig en rollator, skriver politiet på Twitter. Hun forlod plejehjemmet på Carolineparken omkring 14.30. Ring 11, hvis du har set hende.

Udlændinge skylder Danmark knap 1 milliard kroner i SU-gæld

Knap 16.000 udlændinge fra både EU-lande og såkaldte tredjelande har stiftet SU-gæld for 983 millioner kroner i Danmark og er rejst fra regningen. Det skriver Akademikerbladet på baggrund af en opgørelse, som Skatteministeriet har lavet.

Britisk lægemiddelstyrelse mener, at fordele opvejer risici ved AstraZeneca-vaccinen

Fordelene ved AstraZeneca-vaccinen opvejer klart risici, når det gælder ældre personer, lyder det fra MRHA, den britiske lægemiddelstyrelse. Hos yngre personer er billedet ikke helt så klart, skriver Sky News.

MRHA vurderer dog, at fordelene ved vaccinen stadig er "meget favorable for langt størstedelen af befolkningen".

Personer under 30 frarådes at blive vaccineret med AstraZeneca

Den britiske lægemiddelstyrelse, MHRA, siger nu, at personer under 30 år bør tilbydes Pfizer- eller Moderna-vaccine i stedet for Oxford/AstraZeneca-vaccinen. Det sker som konsekvens af få tilfælde af blodpropper, skriver Sky News.

EMA: Fordele ved AstraZenca opvejer bivirkninger

PRAC, EMA's sikkerhedskomité, bekræfter, at fordelene ved AstraZeneca opvejer risiciene. PRAC har gennemgået alle rapporter om blodpropper i EU's database, siger Sabina Strauss, læge ved EMA og leder af PRAC.

EMA er en forkortelse for det europæiske lægemiddelagentur.

EMA ser mulig sammenhæng mellem blodpropper og AstraZeneca-vaccine

Der er en mulig sammenhæng mellem AstraZenecas vaccine mod coronavirus og kombinationen af blodpropper og et lavt antal blodpropper.

Derfor skal det nu fremgå som en "en meget sjælden bivirkning", lyder fra det europæiske lægemiddelagentur, EMA, i en pressemeddelelse.

44-årig mand anholdt og mistænkt for drabsforsøg

En 44-årig mand blev tirsdag anholdt efter skudepisode i Brøndby. Nu er han varetægtsfængslet i 4 uger og mistænkt for drabsforsøg og besiddelse af skydevåben, oplyser Vestegenens Politi på Twitter. Ingen er kommet til skade. 

Danmarks fodboldlandshold rykker op blandt verdens ti bedste

Med landsholdets tre sejre i VM-kvalifikationen mod Israel, Moldova og Østrig kravler landstræner Kasper Hjulmand og hans tropper op som nummer 10 på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) verdensrangliste. Før var de nummer 12. Store fodboldnationer som Tyskland og Holland ligger under Danmark.

Patienter udredt for kræft var i 2020 på niveau med året før

En ny rapport fra Sundhedsstyrelsen tyder på, at antallet af patienter udredt i kræftpakkeforløb i 2020 var på samme niveau som tidligere år. Der skete et fald i antallet af henvisninger i andet kvartal af 2020, hvilket ifølge styrelsen kan skyldes, at færre søgte læge under første coronabølge. Til gengæld var der en stigning i anden halvdel af året.

Entreprenør erkender: Fik 10.000 kroner for at jævne fredede klitter

En 39-årig nordjyde, der er tiltalt for groft hærværk på Sønderstrand i Skagen, erkender, at han førte en gummiged i det fredede klitområde i nattens mulm og mørke.

- Jeg var blevet bedt om at skubbe lidt sand, siger han fåmælt i Retten i Hjørring.

Det var den medtiltalte i sagen, erhvervsmanden Hans Andersen, der havde bedt ham om at gøre det, forklarer manden.