LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Fængslet russisk oppositionsleder flyttet til sygeafsnit

 Navalnyj fik i februar en fængselsdom på 2,5 år.

Den russiske Putin-kritiker Aleksej Navalnyj er blevet flyttet til en sygeafdeling med symptomer pĂĄ tuberkulose. Det rapporterer avisen Izvestia. Den 44-ĂĄrige politiker  har beskyldt fængselspersonalet for at nægte ham ordentlig behandling for akutte smerter i ryg og ben, men siger til mediet, at flere medfanger har fĂĄet konstateret tuberkulose.

Gigantisk fangeflugt i Nigeria efter bandeangreb

Mere end 1.800 indsatte er undsluppet, efter at en stærkt bevæbnet bande angreb et fængsel i det sydlige Nigeria ved hjælp af sprængstoffer, skriver AFP. Angriberne sprængte sig ind i Owerri-fængslet i Imo-staten og involverede vagter i en vĂĄbenkamp, inden de befriede de indsatte, lyder det fra den nationale korrektionsmyndighed i en erklæring.

Weinstein anlægger appelsag

Harvey Weinstein var indtil for fĂĄ ĂĄr siden en af filmindustriens mest magtfulde personer.

Advokater for den vanærede amerikanske filmproducent Harvey Weinstein har anlagt en appelsag mod hans dom for voldtægt og seksuelle overgreb, der blev skelsættende for #metoo-bevægelsen. Weinstein, der er 69 ĂĄr, blev dømt i New York City i februar 2020 og senere dømt til 23 ĂĄrs fængsel. Det skriver BBC.

Dreng stukket ned i Odense

En dreng er mandag eftermiddag blevet stukket flere gange med kniv pĂĄ Skovsbovænget i Odense. Det oplyser Fyns Politi, der fik anmeldelsen om knivstikkeriet klokken 17.23. Efter knivstikkeriet stak gerningsmanden af. Den forurettede er bragt til Odense Universitetshospital og udenfor livsfare.

Død efter kutterhavari

En 50-årig mand, der søndag blev reddet op af vandet nord for Sjælland, efter at hans fiskekutter var kæntret, er mandag død på Rigshospitalet. Det oplyser Nordsjællands Politi.

To personer sigtet for terrormistanke i Stockholm

To personer er sigtet og varetægtsfængslet af Stockholms byret på mistanken om, at de planlagde en terrorforbrydelse, rapporterer SVT og andre svenske medier. De blev anholdt fredag af det svenske sikkerhedspoliti (Säpo) under en operation i region Stockholm.

USA vil have bundgrænse for selskabsskatter

USA vil arbejde sammen med G20 - de største økonomier i verden - om at sætte en global bundgrænse for selskabsskatter. Det siger USA's finansminister, Janet Yellen, mandag i Chicago Council of Global Affairs. Forslaget kommer kun fĂĄ dage efter, at præsident Joe Biden har meddelt, at han vil sætte selskabsskatten op i USA for at finansiere en infrastrukturplan til 2000 milliarder dollar (12.600 milliarder kroner).

EU-parlamentariker Jens-Peter Bonde er død

Tidligere europaparlamentariker for først Folkebevægelsen mod EU og siden Junibevægelsen Jens-Peter Bonde er død. Han blev 73 år gammel, oplyser familien.

Finansmanden Bernard Tapie overfaldet

Bernard Tapie, der tidligere har ejet Adidas og været minister i Frankrig, blev udsat for et voldeligt indbrud i sit hjem i Paris natten til søndag.

78-årige Tapie lå og sov sammen med sin hustru, 70-årige Dominique Tapie, da fire mænd slap forbi sikkerhedsvagterne og brød ind i parrets hjem. Det fortalte borgmesteren i forstaden Combs-la-Ville, Guy Geoffroy, til AFP.

Trafikale problemer på Vestmotorvejen løst

De trafikale udfordringer pĂĄ Vestmotorvejen er løst. De var forĂĄrsaget af et færdselsuheld med to personbiler. Trafikken afvikles nu normalt. Der er ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne og heller ikke yderligere oplysninger om sagen, skriver Sydsjællands- Og Lolland-Falsters Politi pĂĄ Twitter.

Putin underskriver lov og kan nu være præsident til 2036

Vladimir Putin har underskrevet en lov, der tillader ham at stille op til yderligere to præsidentperioder. Det viser et dokument på regeringens hjemmeside mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Loven har været undervejs længe, men er nu officielt blevet underskrevet. Putin kan dermed potentielt fortsætte som Ruslands præsident til 2036.

Vietnam bekræfter udnævnelse af premierminister

Vietnams nationalforsamling bekræftede mandag udnævnelsen af ​​Pham Minh Chinh, en 62-årig sikkerhedsembedsmand, som det sydøstasiatiske lands næste premierminister ved en officiel ceremoni mandag. Tidligere mandag blev den afgående premierminister Nguyen Xuan Phuc bekræftet som den nye præsident, en overvejende ceremoniel rolle.

LG lukker og slukker for produktionen af smartphones

Det sydkoreanske selskab LG vil lukke deres produktion af mobiltelefoner fra slutningen af juli, da det ikke er lykkedes selskabet at finde en køber. LG har igennem de seneste seks ĂĄr noteret sig milliardtab i omegnen af 30 milliarder kroner og vil fremover fokusere pĂĄ produktion aaf anden form for elektronik. Ikke siden 2017 har LG-telefoner ligger blandt danskernes fem foretrukne mobilmærker, viser tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt. 

Redningsaktion afsluttet pĂĄ Roskilde Fjord

En gruppe pĂĄ ti paddleboardere er kommet sikkert i land ved Risø efter halvanden times aktion, som blev besværliggjort af vind og snevejr med lav sigtbarhed. Gruppen padlede ud fra Skibby-siden af Roskilde Fjord. Der blev slĂĄet alarm af en person pĂĄ land. Indsatsleder oplyser, at ingen er kommet til skade.

Tidligere mediechef: Netanyahu bombarderede os med krav

En profileret korruptionssag mod Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, er mandag for alvor gĂĄet i gang i retten i Jerusalem. Anklagemyndigheden har som vidne fremført Ilan Yeshua, der er tidligere administrerende direktør hos nyhedsmediet Walla. Mediet er under anklage for at have leveret indhold, som skulle kompromittere Netanyahus modstandere.

Vietnams nye premierminister bekræftet

Pham Minh Chinh aflægger sin ed som premierminister i Vietnam, 5. april, 2021.

Vietnams nationalforsamling har bekræftet nomineringen af 62-årige Pham Minh Chinh som landets nye premierminister. Det skriver Reuters. Pham Minh Chinh har været medlem af centralkomiteen for det kommunistiske parti i Vietnam siden 2011.

Redningsaktion pĂĄ Roskilde Fjord

En person i nød pĂĄ Roskilde Fjord bliver forsøgt hjulpet pĂĄ land mandag eftermiddag. En bĂĄd og dykkere er rykket ud til stedet, og Forsvarets Søredningstjeneste (JRCC) deltager ligeledes i aktionen, oplyser Frederiksborg Brand og Redning til Ritzau. Anmeldelsen om den nødstedte person kom klokken 12.44, og cirka et kvarter senere blev en redningsbĂĄd sat pĂĄ fjorden.

Ă…rhus HĂĄndbold lukker og fusionerer med Skanderborg

Århus Håndbold har indkaldt til et pressemøde klokken 14, hvor klubben vil "informere om planer for fremtiden". Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger vil klubben her meddele, at den lukker i sin nuværende form og fusionerer med Skanderborg Håndbold.

Statsministeren besøger Bornholm på befrielsesdagen

Statsminister Mette Frederiksen (S) er mandag pĂĄ Bornholm for at markere, at det er 75 ĂĄr siden, at øen blev befriet fra besættelsesstyrker. Modsat resten af Danmark blev Bornholm ikke befriet 4. maj 1945, men først 5. april 1946 - 11 mĂĄneder senere.