Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

.

Denne blog opdateres ikke længere.

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.  Vi opdaterer hele dagen.

Du kan læse de seneste coronatal her.

Testcentre før genåbning: Der bliver knald på

Hos de private udbydere af lyntests forbereder man sig på en travl mandag, forud for at blandt andet frisører åbner tirsdag. Virksomheder Copenhagen Medical har indsat ekstra personale på Bornholm og i hovedstadsområdet-

Stor vrede over illegale luksusrestauranter i Paris under corona

Et tv-indslag om hemmelige hyggemiddage på luksusrestauranter i Paris midt under endnu en hård coronanedlukning er blevet mødt med stor vrede i Frankrig.Tv–indslaget blev bragt fredag aften og viser, hvordan en hemmelig restaurant i den allerdyreste ende holder åben trods den generelle nedlukning for at hindre en ny katastrofal spredning af covid-19.

6000 briter får lov at feste løs i test af nattelivet

Op mod 6000 briter kan få lov at feste igen i april i forbindelse med et forsøg, som den britiske regering vil gennemføre for at se, hvordan man kan genåbne nattelivet. Det skriver nyhedsbureauet dpa. 

Forsøget vil foregå over to dage i en gammel lagerbygning i Liverpool, som normalt bliver brugt som spillested, hvor der hver aften vil være 3000 gæster. 

Spyttest bliver afprøvet på efterskoler og højskoler

En spyttest udviklet af den danske virksomhed Pentabase bliver testet på danske efterskoler og højskoler. Det skriver Fyens Stiftstidende

Testen foregår ved, at man først spytter ned i en tragt på et rør. Derefter hælder man en væske i, sætter låg på og vender røret et par gange. Prøven bliver derefter analyseret i laboratorium ligesom de PCR–test, man ser i det offentlige og hos private virksomheder.

Ifølge Pentabase er kvaliteten af prøven lige så god som de normale test i svælget. 

Tjekkiets statsminister afviser at forlænge nødretstilstand

Tjekkiets premierminister Andrej Babis.

11. april udløber den nødretstilstand i Tjekkiet, som blandt andet har lagt bånd på tjekkernes frie bevægelighed i månedsvis. Den bliver ikke forlænget, lyder det søndag fra Tjekkiets premierminister, Andrej Babis. 

I øjeblikket må tjekkerne kun forlade deres lokalområde i helt særlige tilfælde. Derudover har der været et udgangsforbud om natten og begrænsninger på at færdes uden for i dagtimerne.

Frankrig har flere alvorligt syge indlagt med coronavirus

Der er søndag 5341 indlagte med coronavirus på de franske hospitalers intensivafdelinger. Det er en stigning på 68 over det seneste døgn, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

I foråret 2020 var der 7148 intensivpatienter indlagt med coronavirus, da epidemien var på sit højeste. 

I næste uge begynder en tredje nedlukning i landet, hvor skoler og store dele af detailhandlen skal holde lukket. 

Indiens rigeste delstat indfører udgangsforbud for at bremse smitte

En kvinde bliver podet i Maharashtra.

Den indiske delstat Maharashtra, som blandt andet indeholder storbyen Mumbai, indfører en række restriktioner for at bremse stigende smitte. Det skriver Reuters. 

De nye restriktioner er blandt andet et udgangsforbud mellem klokken 20 og 07 på hverdage. I weekenderne vil der være særligt stramme restriktioner, hvor kun nødvendige butikker som supermarkeder og apoteker må holde åbent.

Delstaten Maharashtra har 110 millioner indbyggere og er den rigeste i Indien. Restriktionerne gælder til slutningen af april. 

Italien har 326 nye coronadødsfald

Italien har det seneste døgn registreret 326 coronadødsfald. Antallet af nye smittetilfælde er 18.025. Lørdag var tallene henholdsvis 376 og 21.261, meddeler landets sundhedsministerium. Italien har samlet 111.030 dødsfald relateret til coronavirus. 

Storbritannien har igen laveste antal dødsfald i månedsvis

Der er søndag registrerede ti coronadødsfald i Storbritannien. Det er samme antal som lørdag. Det oplyser de britiske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters. Antallet af dødsfald de seneste to dage er det laveste siden september. 

Høj smitte lukker skole og SFO i Brædstrup

På grund af høj smitte skal Brædstrup Skole og SFO, der ligger Horsens Kommune, holde lukket frem til 11. april.

Det har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, skriver TV2 Østjylland

Brædstrup Sogn har den seneste uge haft 24 smittetilfælde. Det svarer til en incidens på 665 smittede per 100.000 indbyggere. 

Smitten i Gazastriben sætter rekord

Palæstinensere med mundbind går sig en tur i Gaza.

Der er det seneste døgn registreret 1628 nye smittetilfælde i Gazastriben. Det oplyser sundhedsministeriet i det palæstinensiske område ifølge nyhedsbureauet Reuters. Antallet er det hidtil højeste på én dag. 

De nye smittetilfælde er fundet blandt 3728 test, hvilket giver en positivprocent på 44 procent, hvilket sammenlignet med danske forhold er uhørt højt. Der bor omkring to millioner i Gazastriben. 

Fire øer er uden smittetilfælde den seneste uge

Fanø, Samsø, Ærø og Læsø.

De fire øer har alle det til fælles, at der ikke har været registreret nogen smittetilfælde på øerne den seneste uge. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut

På Bornholm har der været tre tilfælde, mens Langeland har haft fire smittetilfælde. 

13,1 procent har fået mindst et vaccinestik

Det seneste døgn har 12.147 personer påbegyndt vaccination mod covid-19. Det viser søndagens opgørelse over vaccinetilslutning hos Statens Serum Institut.

2203 personer har fået det sidste af to vaccinestik og anses for færdigvaccineret. Det svarer til, at 13,1 procent i det danske vaccinationsprogram har påbegyndt vaccinen, og 6,9 procent er færdigvaccineret.

Stort fald i antallet af nye smittede

Der er registreret 600 nye coronatilfælde det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut. 

Det er sket på baggrund af 128.920 PCR-prøver. Dermed er andelen af smittede – den såkaldte positivprocent – 0,47. Positivprocenten har ligget mellem 0,30 og 0,50 de seneste to måneder.

Der er 33 nye indlæggelser. Men det samlede antal indlagte falder med 4 til 211 personer. Af dem ligger 39 patienter på intensivafdelinger. 27 af disse er så syge, at de får hjælp af en respirator til at trække vejret.

Rekordmange forventes at skulle testes før genåbning

Forud for den videre genåbning tirsdag, hvor mange skal bruge en negativ coronatest for eksempelvis at komme til frisøren, kommer der et større pres på landets testcentre.

Carelink, der står for lyntest i Region Syddanmark, forventer, at søndag og mandag slår rekord med mellem 50-60.000 test. Det oplyser udbyderen til TV 2 FYN.

Til sammenligning testede Carelink lørdag 17.000 borgere.

Campingpladser må kigge langt efter gæster

Der er langt mellem gæsterne på en række campingpladser i Sønderborg Kommune. Tyskerne mangler, og det giver halvtomme pladser. Det skriver JydskeVestkysten.

Eksempelvis hos Naldmose Camping er langt størstedelen af de 165 pladser og 10 hytter tomme.

Indehaver Marie Hansen fortæller til mediet, at 75 procent af hendes fastliggere er tyskere. Men dem er der ingen af i år. Mange danskere er desuden nok søgt i sommerhus fremfor på campingferie, siger hun.

8000 fans får adgang til engelsk pokalfinale i testforsøg

Der kommer tilskuere på tribunerne til Liga Cup-finalen i fodbold i London 25. april. Det bekræfter EFL, som er organisationen bag turneringen.

I finalen skal Manchester City og Tottenham mødes på Wembley, som kan rumme 90.000 tilskuere.

I alt 8000 tilskuere får mulighed for at komme på stadion som en del af et testforsøg. Den britiske regering vil undersøge, hvordan man forsvarligt kan afvikle begivenheder med tilskuere.

Testindsats fortsætter i Vollsmose

Styrelsen for Patientsikkerhed, et hold af blå veste, opsøger og opfordre beboer i Vollsmose til, at blive testet.

Det er gået op og ned med smittespredningen i Vollsmose i Odense den seneste tid. Trods et stigende incidenstal over påsken, der søndag ifølge TV 2 FYN er 678,1, er smitten generelt faldet.

For en måned siden var der knap 1000 smittede per 100.000 indbyggere i bydelen. Siden har kommunen iværksat en særlig testindsats i området, hvor såkaldte testambassadører er gået fra dør til dør og har opfordret til test.

Jesper Steinmetz er blevet vaccineret

Journalist Jesper Steinmetz, der er TV 2s korrespondent i USA, har fået det første stik med en vaccine mod coronavirus.

Det skriver han i et opslag på det sociale medie Instagram.

– Min mulighed for at blive vaccineret som sund og rask ung (!) mand på 53 år fortæller både det fine og fjollede ved USA, skriver Jesper Steinmetz.

Norge nærmer sig ny rekord over antal indlagte

Nordmændene kan snart nå en ny milepæl i coronaepidemien, mens antallet af indlagte bliver ved med at stige. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Lørdag var der 306 indlagte med coronavirus på norske hospitaler.

Det hidtil højeste antal indlagte var, da 325 coronapatienter var indlagt 1. april sidste år.