Nyheder

Dagens nyheder 4. april

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Politiet afbryder fest med 47 personer i Berlin

Tysk politi afbrød tidligt søndag morgen en fest i den østlige del af Berlin, hvor 47 personer festede i en lejlighed. Det skriver nyhedsbureauet dpa. Ingen havde mundbind på eller holdt afstand i lejligheden, oplyser en talsmand for politiet. 

600.000 danske Facebook-brugere har fået lækket oplysninger i online-forum

600.000 danske Facebook-brugere bør i den kommende tid være opmærksom på, om der tikker mystiske sms'er ind. De er nemlig i blandt de 533 millioner Facebook-brugere fra 106 forskellige lande, hvis oplysninger er blevet lækket i et online-forum. Det siger it-sikkerhedsekspert Peter Kruse til Ritzau.

Slovenien pauser AstraZeneca for personer under 60

Slovenien sætter vaccinationer med coronavaccinen fra AstraZeneca på pause for folk under 60 år, da sundhedsmyndighederne vil blive klogere på, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og de sjældne tilfælde af blodpropper, som er set flere steder i verden. I Danmark er AstraZeneca–vaccinen sat på pause for alle aldersgrupper.

Norges statsminister på vej med plan for genåbning

Den norske statsminister, Erna Solberg, vil på onsdag præsentere en genåbningsplan for landet. Det bekræfter statsministeriets kontor over for Dagbladet

Planen skulle oprindeligt være præsenteret før påske, men på grund af stigende smitte blev det udsat til efter påsken. 

Regeringsparti bliver størst ved valg i Bulgarien

Bulgariens premierminister Bosko Borisovs parti ser ud til at blive størst ved søndagens parlamentsvalg.

Det ventes at blive vanskeligere end tidligere for premierminister Bojko Borisov at finde et nyt flertal. Premierminister Bojko Borisovs bulgarske parti Gerb vinder parlamentsvalget i landet med en stemmeandel på under 26 procent, viser måling.

Prins i Jordan anklages for at destabilisere sit eget land

Prins Hamza af Jordan.

Prins Hamza, der er halvbror til den jordanske kong Abdullah, har sammen med udenlandske magter forsøgt at destabilisere landet. Det siger Jordans vicepremierminister Ayman Safadi ifølge Reuters. Prins Hamza har selv oplyst, at han er sat i husarrest.

En person reddet i land efter kutter kæntrede

En fiskekutter er kæntret ud for Smidstrup i Nordsjælland, og en redningshelikopter har hejst en person op af vandet. Politi og beredskab arbejder fortsat i havet ud for Smidstrup for at finde ud af, om der er flere personer i vandet.

Over 50 døde efter oversvømmelser i Indonesien og Østtimor

Nødhjælpsarbejdere hjælper en strandet familie i Østtimor.

Flere end 50 er døde efter oversvømmelser og jordskred har hærget i det østlige Indonesien og Østtimor. 27 personer er fortsat savnet. 

Kasper Asgreen vinder Flandern Rundt

Danske Kasper Asgreen vinder årets udgave af Flandern Rundt efter at have vundet en spurt over Mathieu van der Poel. Asgreen er den anden dansker, der har vundet den prestigefulde forårsklassiker efter Rolf Sørensen i 1997. 

Antallet af allergikere er steget markant

Antallet af danskere, der nyser, klør i øjnene eller stopper til i næsen på grund af luftvejsallergier, er steget markant de seneste 50 år. I 1970'erne var der 7-8 procent af befolkningen, der led af allergi.
I dag er tallet steget til 24 procent – det svarer til hver fjerde dansker, viser tal fra Aarhus Universitet.

Hærværk mod jødisk begravelsesplads

Der var smidt maling på muren udenfor kirkegården.

Natten til søndag blev der begået hærværk mod en jødisk begravelsesplads i Aalborg. Det oplyser vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Henrik Beck, til Nordjyske. Der er blevet placeret to dukker og hældt maling ud over dem og en mur ind til gravstederne.

Det skal være nemmere at blive elbilsejer, mener regeringen

Regeringen ønsker, at livet som elbilejer skal gøres nemmere i Danmark. Derfor foreslår transportminister Benny Engelbrecht (S), at der skal afsættes en halv milliard kroner til den danske ladeinfrastruktur. Det skriver Ritzau.

18-årig varetægtsfængslet i drabssag

En ung mand er blevet varetægtsfængslet for at have dræbt en 18-årig kvinde nær Vordingborg lørdag. Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Kvinden blev lørdag fundet død efter en brand i en lejlighed nær Vordingborg.

Politiet i Hongkong beslaglægger rekordstor mængde kokain

Politiet i Hongkong har beslaglagt 700 kilo kokain i sit største fund til dato. Det oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet AFP. Betjentene mener, at stofferne blev smuglet ind i byen via speedbåde. Fundet er Hongkongs største nogensinde og overgår et fund på 649 kilo kokain, der blev fundet af toldmyndighederne i 2012.

Boligmarkedet i USA er rødglødende

Det amerikanske boligmarked er så glohedt, at noget lignende ikke er set siden 2006. Det rapporterer avisen The Wall Street Journal om. I februar steg medianprisen for boliger til 313.000 dollars ifølge mæglerorganisationen NAR. Det er en stigning på 15,8 procent i forhold til samme måned året før.

Miniubåd når frem til vrag af krigsskib på 6500 meters dybde

En bemandet miniubåd har formået at komme ned til vraget af et amerikansk krigsskib, der blev skudt i sænk under Anden Verdenskrig, og nu ligger på 6500 meters havdybde ud for Filippinerne. Det er historiens dybeste dyk til et skibsvrag. Miniubåden gennemførte to dyk på otte timers varighed til vraget af destroyeren "USS Johnston". Det skete ud for øen Samar. Det 115 meter lange krigsskib blev sænket af et japansk krigsskib i et søslag 25. oktober 1944.

Politiet finder udbrændt bil efter skyderi ved Herning

Politiet efterforsker et skyderi ved Snejbjerg ved Herning, hvor en gruppe mænd affyrede et jagtvåben i Sydgaden. Efterfølgende kørte de fra stedet i en stjålen bil, som politet har fundet udbrændt. Vagtchef Simon Skelkjær oplyser til TV 2, at de endnu ikke kender motivet for skyderiet, men at de er i fuld gang med efterforskningen.

Somalia ramt af bombe og angreb på militærbase på samme dag

Lørdag aften er omkring ti mennesker blevet dræbt i et angreb foretaget af en selvmordsbomber i Somalias hovedstad, Mogadishu. Angrebet ramte nogle interimistiske boder, som var sat op i hovedstaden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det fandt sted, samme dag som islamister fra gruppen al-Shabaab ramte to militærbaser i særdeles blodige angreb.

Tysk minister advarer om risiko for borgerkrig i Myanmar

Myanmar risikerer at havne i en borgerkrig i kølvandet af militærets overtagelse af magten i det sydøstasiatiske land. Det siger Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas. Maas fremhæver, at siden militærkuppet 1. februar har sikkerhedsstyrker slået hårdt ned på demonstranter, som kræver den demokratisk valgte leder Aung San Suu Kyi genindsat.

533 millioner Facebook-brugeres data er delt online

Personlige data og telefonnumre tilhørende 533 millioner Facebook-brugere er blevet lækket på et onlineforum. Det skriver blandt andet mediet Business Insider. De tilgængelige data er blandt andet telefonnumre, fulde navne, fødselsdatoer og i nogle tilfælde e-mailadresser. En talsmand fra Facebook oplyser til Business Insider, at de offentliggjorte data blev indsamlet med et særligt værktøj gennem en sårbarhed i systemet, som blev udbedret i 2019.