Samfund

Dagens nyheder 3. april

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Færre udlændinge bliver udvist

Antallet af faktisk hjemsendelser af asylansøgere til de største flygtningeproducerende lande er faldet fra flere end 200 om året i 2017 og 2018 til 94 i 2019 og 67 i 2020. Det skriver Politiken på baggrund af tal fra Danmarks Videnscenter for Integration.

Mumier flyttes ved storslået parade

The carriages carrying 22 ancient Egyptian royal mummies depart from the Egyptian Museum in Cairos Tahrir Square on April 3, 2021, during a parade on their way to their new resting place at the new National Museum of Egyptian Civilisation (NMEC)

22 egyptiske mumier af konger og dronninger bliver lørdag aften flyttet ved en storslået parade, der er dødt 'Faraoernes gyldne parade', fra Det Egyptiske Museum i Kairo til et nyt museum.

DR Koncerthuset advarer mod falsk begivenhed

DR Koncerthuset advarer på Facebook mod en falsk online-koncert med Harry Potter-musik lørdag aften, som over 9000 har vist interesse for. Flere skriver i kommentarsporet, at de allerede har oprettet sig på den falske hjemmeside. I en tilsyneladende identisk begivenhed har over 9000 trykket deltager. 

Spansk politi anholdt 100 i aktion mod smuglerbande

Spansk politi har anholdt 100 personer, der mistænkes for at være en del af en bande, der smugler hash og marihuana med speedbåde fra Marocco til Spanien. Det oplyser politiet ifølge Reuters.

Politi og demonstranter i sammenstød i London

De fleste demonstranter har forsøgt at overholde coronarestriktioner og anbefalinger, lyder det fra politiet i London.

Mindst én betjent er kommet til skade efter sammenstød mellem politi og demonstranter i London, skriver Sky News. I store dele af landet har der lørdag været protester imod et nyt lovforslag, der vil give politiet øget beføjelser over for fredelige demonstranter. 

Ti oprørsgrupper støtter demonstranter i Myanmar

Ti af Myanmars største oprørsgrupper har lørdag officielt givet deres opbakning til den bevægelse, der protesterer mod militærets magtovertagelse i landet. Lederne af de ti oprørsgrupper holdt lørdag et virtuelt møde, hvor de fordømte militærets brug af skarpe skud mod demonstranter.

Niårig pige i kritisk tilstand efter ulykke

En niårig pige er fløjet til Skejby Sygehus i kritisk tilstand, efter at hun blev påkørt af en bil i Hammershøj mellem Viborg og Randers. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til B.T. De pårørende er underrettet.

18-årig sigtet for drab efter lejlighedsbrand

En 18-årig mand er sigtet for drab på en 18-årig kvinde, der i nat blev fundet død efter brand i en lejlighed i Nyråd ved Vordingborg. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelse.

Brandvæsen til tre naturbrande på en time

Midtjysk Brand og Redning har lørdag eftermiddag været til tre naturbrande på under én time. Det skriver TV MIDTVEST. Alle brandene er nu slukket.

Alle skibe er nu igennem Suez-kanalen

Alle 422 skibe, som var strandet, efter at containterskibet Ever Given satte sig fast i Suez-kanalen, er nu kommet igennem kanalen. Det oplyser myndighederne i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Spækhuggere set ud for Skagen

Spækhuggere observeret ved Skagen.

En flok på syv spækhuggere blev lørdag morgen observeret ud for Skagen. Det skriver TV 2 NORD. Spækhuggerne svømmede tæt på Nordstrand og rundt om Grenen mod øst.

Færre vildsvin i grænselandet

Det er lykkedes at begrænse bestanden af vildsvin på dansk grund. Det skriver Landbrugsavisen.dk. På tre år er der nedlagt cirka 150 vildsvin i det sønderjyske, og det anslås, at der er blot er en håndfuld vildsvin tilbage i grænselandet.

Australsk designer er død

Den australske designer Carla Zampatti er afgået ved døden. Hun blev 78 år. 

Tre personer dræbt i skyderi

Tre personer er blevet dræbt, og fire er blevet såret efter et skyderi ved en privat fest i Wilmington i delstaten North Carolina i USA. Det skriver CNN. Ingen personer er endnu anholdt, og motivet er uvist.

Sidste skib i kø sejler gennem Suez-kanalen

Det sidste skib, der har ventet på at komme igennem Suez-kanalen, efter at containerskibet Ever Given spærrede kanalen, forventes at kunne sejle igennem kanalen i dag. Det oplyser de egyptiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

To vanvidsbilister i København

De seneste 24 timer har der været to tilfælde af vanvidsbilisme i København, oplyser politiet på Twitter. Én blev målt med 116 kilometer i timen i en byzone, mens en anden blev målt til 111 kilometer i timen. I begge tilfælde blev køretøjet beslaglagt, og førerne fik frataget deres kørekort.

Kun ét parti vil boykotte VM i Qatar

Idéen om at boykotte fodbold-VM i Qatar til næste år bliver afvist af langt de fleste partier i Folketinget. Kun Enhedslisten mener, at boykot er vejen frem, viser en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget blandt partiernes kultur- og idrætsordførere.

Ever Given ligger igen stille i Suez-kanalen

Containerskibet Ever Given kom fri efter at have ligget på tværs i seks dage i Suez-kanalen, men nu ligger skibet stille igen. Det bliver nemlig holdt tilbage af de egyptiske myndigheder, der kræver et milliardbeløb for blandt andet at have trukket skibet fri. Det skriver Berlingske.

Militærbaser under angreb i Somalia

Ifølge øjenvidner er to militærbaser under angreb af militante i Somalias hovedstad, Mogadishu. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Direktør dømt for hensynsløs Paludan-kørsel

En 35-årig direktør er blevet fradømt kørekortet i et halvt år og idømt en bøde på 4500 kroner ved Retten i Helsingør for at have kørt hensynsløst over for Stram Kurs-leder Rasmus Paludan. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. Den 35-årige nægtede sig skyldig.