Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Fransk energi-gigant trækker alle ansatte ud af det nordlige Mozambique

Den franske energi-gigant Total har trukket alle sine ansatte ud af det nordlige Mozambique, hvor selskabet har et naturgasanlæg. Det oplyser kilder til nyhedsbureauerne Reuters og AFP. I regionen kæmper Mozambiques militær mod islamister med tilknytning til Islamisk Stat.

To personer nu døde efter brand på sygehus i Berlin

To personer har nu mistet livet efter en brand i bydelen Zehlendorf i Berlin i Tyskland natten til fredag, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Fem personer er kvæstet. Brandårsagen er endnu ukendt.

Biden inviterer japansk leder til første statsbesøg

 Joe Biden og Yoshihide Suga

USA's præsident Joe Biden skal nu modtage den første udenlandske statsleder på besøg i Det Hvide Hus, siden han i januar blev indsat i embedet. Den 16. april kommer Japans statsminister Yoshihide Suga på officielt besøg, skriver blandt andet norske VG.

Meningsmåling viser valgsejr til grønlandsk opposition

Med 36 procent af stemmerne står Inuit Ataqatigiit (IA) til at blive Grønlands største parti ved valget til det grønlandske parlament, Inatsisartut, den 6. april. Det viser en meningsmåling ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq. AG. IA står dermed til at tage formandsposten for Naalakkersuisut fra Siumut, der har siddet på magten nærmest uafbrudt siden 1979.

USA ophæver sanktioner mod anklager ved international domstol

USA har ophævet sanktionerne mod anklager Fatou Bensouda fra Den Internationale Straffedomstol (ICC). Hun blev underlagt sanktioner af tidligere præsident Donald Trump, fordi hun indledte en undersøgelse af, om amerikanske soldater havde været involveret i krigsforbrydelser i Afghanistan. Det oplyser USA's udenrigsminister, Antony Blinken, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

EU-kommission: Pres fra magthavere i Østeuropa truer medier

Magthaverne i en række østeuropæiske lande lægger så hårdt pres på nationale medier, at det ifølge internationale organisationer, EU-Kommissionen og eksperter truer journalisters mulighed for at rapportere frit og gå kritisk til magthaverne. Det skriver Jyllands-Posten.

Politichef: Angreb mod kongres i USA ikke terror-relateret

Et angreb med en bil udenfor den amerikanske kongresbygning i Washington D.C. menes ikke at være terror-relateret. Det siger en politichef i Washington D. C. ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP). To politifolk blev påkørt, den ene er død. Gerningsmanden er også død.

Lejrleder: Korruption og øget IS-tilstedeværelse i fangelejre i Syrien

Der er sikkerhedshuller, korruption og øget IS-tilstedeværelse i de kurdisk kontrollede fangelejre i Syrien, hvor danske børn opholder sig. Det fortæller lederen af de to lejre til Information.

Mistænkt død efter påkørsel ved amerikansk kongres

Den person, der er mistænkt for at have påkørt og kvæstet to politifolk ved den amerikanske kongres i Washington D.C., er død, skriver NBC News og ABC News.

21-årig mand anholdt efter biljagt i Aarhus

En 21-årig mand er blevet anholdt i det nordlige Aarhus efter en cirka 35 minutter lang biljagt, hvor han forsøgte at flygte fra politiet, skriver Aarhus Stiftstidende. Biljagten endte med at den 21-årige forsøgte at flygte til fods, men han blev anholdt. Politiet vil gerne tale med vidner, der har overværet mandens kørsel i det nordlige Aarhus ved 18-tiden langfredag.

To politifolk såret efter at være blevet kørt ned ved kongres i USA

Ifølge det amerikanske medie NBC er to politifolk såret efter de er blevet ramt af en bil udenfor kongresbygningen i Washington D. C. i USA.

Amerikansk kongresbygning i lockdown efter melding om skud

Bygningen i Washington D.C., der huser den amerikanske kongres, er i "lockdown", skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP) og NBC News. Ifølge AP på grund af meldinger om skud i området.

SF vil samle støttepartier og stoppe udvisning af gymnasieelev

SF vil samle støttepartierne i en appel til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om at lade gymnasieeleven Aya Abo Daher blive i Danmark. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Politiet efterlyser vidner efter biljagt nord for Aarhus

Østjyllands Politi efterlyser i forbindelse med en netop overstået eftersættelse af en sølvgrå Ford Focus i området nord for Aarhus vidner, der har set eller har måttet undvige køretøjet. Politiet kan kontaktes på 114.

67-årig i kritisk tilstand efter motorcykel-ulykke ved Herning

En 67-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han kørte galt på sin motorcykel nær Herning. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Den 67-årige kørte ud fra en vigeplads, og kom til at køre ind i en personbil. Vidner til uheldet siger, at manden blev kastet af motorcyklen med stor kraft.

Twitter får bøde på knap 750.000 kroner i Rusland

Twitter er blevet idømt en bod svarende til knap 750.000 kroner i Rusland. Den sociale mediegigant har fået bøden for ikke at have fjernet tweets, som opmuntrede børn til at deltage i protestdemonstrationer. Dommen kom to uger efter det russiske kommunikationstilsyn truede med at blokere Twitter i landet. Det skriver norske NRK.

Italiensk fodboldstjerne får bøde for at råbe "gud"

Juventus-legenden Gianluigi Buffon har fået en bøde for at råbe "dio" - "gud".

Tomme tribuner under coronapandemien har gjort det nemt at opsnappe, hvordan spillerne ytrer sig inde på banen. I den bedste italienske fodboldrække, Serie A, har det blandt andet ført til, at den 43–årige Juventus–keeper Gianluigi Buffon har fået en bøde på 5000 euro (37.186 kroner), skriver AFP. Fodboldforbundet opsnappede ordet "dio" (det italienske ord for gud, red.), som kunne tolkes som en hån mod gud, lyder det. 

Én død efter brand på sygehus i Berlin

En person har mistet livet, og tre er alvorligt kvæstet efter en brand på et sygehus i Berlin natten til fredag, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Brandårsagen er endnu ukendt. Yderligere to personer kom lettere til skade ved branden.

Én person i kritisk tilstand efter båd kæntrede ved Stubbekøbing

Én person er i kritisk tilstand, efter at en speedbåd kæntrede ved Stubbekøbing, og fire personer måtte hives op af vandet af politiet. Det oplyser Sydsjælland- og Lolland-Falsters politi.

Fire fra FN-styrker dræbt ved angreb i Mali

Fire personer fra FN's fredsbevarende styrker er blevet dræbt ved angreb på en base i Aguelhok i det nordlige Mali og adskillige personer er blevet kvæstet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.