Nyheder

Dagens nyheder 1. april

Denne liveblog opdateres ikke længere. 

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Myanmars militær beordrer alt trådløs kommunikation lukket

Militæret i Myanmar har beordret teleselskaber til at lukke for alt trådløs kommunikation i landet. Det skriver AFP.  Meget få mennesker i Myanmar har ifølge nyhedsbureauet adgang til fibernet, der stadig vil fungere.

Hollandsk premierminister risikerer mistillidsafstemning

Den hollandske premierminister, Mark Rutte, er kommet i politisk stormvejr. Flere oppositionspartier kræver en mistillidsafstemning, efter at han har misinformeret landets parlament og aktivt forsøgt at placere en besværlig politiker andetsteds. Det skriver nyhedsbureauet dpa torsdag.

Rwanda åbner for at modtage danske asylansøgere

Rwanda åbner nu for at modtage asylansøgere, der søger asyl i Danmark. Det skriver Jyllands-Posten. Udenlandske modtagecentre er en del af regeringens asylpolitik, men ingen lande har hidtil offentligt meldt ud, at de kunne være interesserede i at være vært for et sådant center.

Stor politiaktion afsluttet i Aarhus: - Vi vil ikke have våben i omløb

En mand sidst i 40'erne er anholdt, efter en stor politiaktion i Aarhus. Det bekræfter René Ludvig, vagtchef ved Østjyllands Politioverfor TV 2. Politiet modtog torsdag en anmeldelse om et ulovligt skydevåben på en adresse i den nordlige del af byen, og rykkede ud med både forhandlere og en dronepilot. 

- Vi er blevet bekræftet i, at det er en anmeldelse med hold i. Vi vil ikke have våben i omløb, så vi sætter massivt ind. Hvert våben, vi kan pille væk fra gaden, er jo ét mindre derude, siger cagtchefen.

Politiet kan indtil videre ikke kommentere yderligere på sagen.

Politi talstærkt til stede i Aarhus: - Vi bruger vores forhandlere

Torsdag aften er politiet talrigt til stede ved Børlumvej i Aarhus. Politiet har blandt andet flere forhandlere på stedet, men kan endnu ikke komme nærmere ind på hvorfor. Det fortæller René Ludvig, vagtchef ved Østjyllands Politi.

- Vi vil naturligvis gerne tale med den pågældende med mindst mulig indgriben, og det bruger vi vores forhandlere til. Umiddelbart kører det efter vores drejebog, og der er ingen fare for nogen omkringboende, siger han til TV2. 

Klimaaktivister maler britisk centralbank sort

Torsdag har britiske klimaaktivister sprøjtet sort maling på den britiske centralbanks hovedkvarter i London, skriver reuters. Overmalingen skete i protest mod den finansielle sektors støtte til, hvad aktivissterne mener er en "klimakatastrofe."

Pakistan åbner igen for TikTok

Pakistans højesteret har besluttet at fjerne landets blokering for det sociale medie TikTok, skriver Reuters. Det sker, efter regeringen har meldt ud, at selskabet bag mediet samarbejder med myndigheder om at overvåge, "umoralsk" indhold.

Syd- og Nordkorea ønsker at afholde sommer-OL i fællesskab

Sydkorea og Nordkorea ønsker at afholde OL i 2032 sammen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er sydkoreanske Seoul, der vil afholde OL i 2032 med nordkoreanske Pyongyang. Seoul har indsendt et bud til Den Internationale Olympiske Komité med de to byer som værter for sommerlegene om 11 år.

36 politiske partier ønsker at stille op til palæstinensisk valg

I alt 36 politiske partier er registreret inden det første palæstinenske valg i 15 år, skriver nyhedsbureauet Reuters. Indtil videre er 13 af dem godkendt, meddeler valgkommissionen. 6. april vil den endelige liste over alle valgberettigede offentliggøres. Valget vil finde sted 22. maj.

Seks mænd tiltalt for skuddrab

Seks mænd er tiltalt for manddrab i april 2020. Det oplyser Københavns Politi til Ritzau. En 22-årig mand blev 8. april skudt og dræbt i sin bil på Åfløjen i Husum, hvor drabsmændene ventede på deres offer på en parkeringsplads. I december 2020 blev fem personer varetægtsfængslet i sagen.

Flere buslinjer aflyst efter brand i busgarage

En brand i et busanlæg i en industribygning natten til skærtorsdag betyder, at flere buslinjer i hovedstadsområdet torsdag er aflyst på ubestemt tid. Det oplyser det sjællandske trafikselskab DOT til TV 2 LORRY. Ni buslinjer er aflyst torsdag. Det drejer sig om linjerne 12, 141, 143, 144, 149, 151, 152, 164 og 166.

Uheld på motorvej spærrer spor og giver kø

På E45 Østjyske Motorvej er der sket et uheld i sydgående retning fra Horsens mod Vejle mellem Hedensted og Hornstrup, skriver Vejdirektoratet. Det højre spor er spærret, og uheldet skaber kø på op til 30 minutter. Oprydningsarbejdet forventes tidligst at være overstået klokken 13.00.

Bilsalget steg i marts

I marts blev der indregistreret flere personbiler i Danmark end i januar og februar tilsammen. Det viser tal fra De Danske Bilimportører, der peger på, at de to første måneder af året med nedlukning var hårde for bilsalget.

Politi søger vidner til overfald

Københavns Vestegns Politi søger vidner til et overfald, der foregik tirsdag 30. marts mellem klokken 20.00 til 24.00 ved Q8-tanken på Tårnvej 300 i Rødovre. Hvis man har set set mistænkelige biler, personer eller andet kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på telefon 46831448.

Uheld på Vestmotorvejen spærrer spor og giver kø

På E20 Vestmotorvejen i vestgående retning er der sket et uheld i det venstre spor mellem serviceanlæg Kongsted N og afkørsel 35 Ringsted Ø. Det oplyser Vejdirektoratet. Det venstre spor er spærret, og uheldet giver kø. Oprydningsarbejdet forventes afsluttet omkring klokken 11.30.

Solrig torsdag, men med lavere temperaturer i vente

Skærtorsdag byder ifølge TV 2 Vejret på markant køligere vejr med nattefrost, men fortsat med en del sol.

Danmarks håndboldherrer får god OL-lodtrækning

Det danske herrelandshold i håndbold skal i gruppespillet ved OL i Tokyo op imod Sverige, Portugal, Egypten, Bahrain og Japan. Det står klart efter lodtrækningen torsdag formiddag. Danmark vandt OL i Rio de Janeiro i 2016 og skal altså forsvare titlen i Tokyo til sommer. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kalder lodtrækningen for "helt vanvittig god".

Efterslukning af industribrand giver lugtgener

Københavns Vestegns Politi oplyser, at der i forbindelse med efterslukningen af en brand i en industribygning i Naverland i Glostrup stadig er en smule røg på stedet. Derfor kan der forekomme lugtgener. Røgen er ikke giftig på afstand, og man skal helt tæt på for at opleve ubehag, lyder det fra vagtchefen.

Statsadvokat: Politiet handlede korrekt til Paludan-møde

Politiet handlede efter bogen, da en knivbevæbnet mand blev skudt i benet under et Rasmus Paludan-møde grundlovsdag i 2020. Det fastslår Statsadvokaten i Viborg. Af afgørelsen fremgår det blandt andet, at politiet frygtede, at knivmanden kunne være bevæbnet med et bombebælte.

Landevej åbnet efter bortsprængning af granat

Landevejen rute 285 mellem Næstved og Skælskør er nu genåbnet, efter en gammel granat er blevet sprængt bort. Sprængningen er udført under fuld kontrol, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.