Coronavirus

Dansk eks-popstjerne: Jeg vil smittes med coronavirus

Ifølge Saszeline Dreyer kunne hun blive sat i fængsel på samme måde som kvinden bag udtalelsen om at smadre byen på "en ikke-voldelig måde".

Først var hun succesfuld S.O.A.P.-sangerinde og popstjerne. Så populær influencer med omkring 90.000 følgere. I dag er hun en af landets største kritikere af regeringens håndtering af coronakrisen.

Men hvordan er det gået til, at Saszeline Dreyer, tidligere Saseline Sørensen, er blevet så vred over landets coronapolitik, at hun til demonstration foran Christiansborg har advaret mod det ”dystopiske overvågnings- og kontrolsamfund”, hun mener, vi nærmer os i Danmark?

Og hvorfor er den tidligere popstjerne så indædt en modstander af vacciner?

TV 2 har mødt hende i programmet 'Bramfri', hvor vi går tæt på de mennesker, som fylder i det danske nyhedsbillede.

Danmark på vej mod et kommunistisk Kina-styre

I sit hjem har Saszeline Dreyer ild i pejsen, lilla krystaller og bløde tæpper, som hun sidder på, når hun mediterer. Tilværelsen som influencer blev i efteråret ufrivilligt sat på pause, og hun er nu ved at uddanne sig til psykoterapeut, meditationslærer og traumeterapeut.

Men den bløde stemmeføring, som hun bruger, når hun taler om velvære, selvudvikling og meditation, bliver hurtigt mere fast, når snakken falder på regeringens coronahåndtering.

Hun føler, at der er noget, som bliver holdt skjult for den danske befolkning. At vi ikke længere har et frit samfund.

- Danmark er mere og mere begyndt at ligne et kommunistisk Kina-styre. Vi skal kontrolleres og overvåges. Men det kan sgu da ikke være rigtigt, at vi kun må høre ét narrativ og én vinkel, siger hun.

Vil gerne smittes

I september lukkede Instagram for Saszeline Dreyers konto, og en af grundene var, at hendes opslag indeholdt kontroversielle påstande med falske oplysninger.

Eksempelvis hævdede hun til sine omkring 90.000 følgere, at man kan risikere at få fødevareallergi ved at blive vaccineret. Hun luftede også idéen om, at nogle ønsker at putte en mikrochip i coronavaccinen, så de kan kontrollere befolkninger.

Det er ikke, fordi Saszeline Dreyer betvivler, at den smitsomme virus findes. Hun tror bare ikke, at ”det er så farligt, som regeringen gør det til”.

Selv kender hun efter eget udsagn omkring 30 mennesker, der har været smittet, og hun beskriver deres forløb som piece of cake. Også derfor er Saszeline Dreyer på jagt efter selv at få sygdommen.

Tre gange har hun med fuldt overlæg tilbragt tid sammen med smittede.

- Jeg vil gerne have antistofferne naturligt i stedet for at skulle have vaccinen, siger hun og tilføjer, at hun tror på, at det gør hende mere modstandsdygtig. Eksempelvis over for mutationer.

På samme måde ønsker Saszeline Dreyer ikke for sine to børn, at de skal vaccineres. Faktisk er hendes børn drivkraften i hele hendes coronakamp, fortæller hun, og hun kalder vaccinerne for det største eksperiment, der nogensinde er blevet lavet i verden.

- Det skal mine børn overhovedet ikke have stukket ind i deres arme, siger hun.

Bramfri

I TV 2s 'Bramfri' møder vært Thomas Buch-Andersen en række danskere, der er optændt af en vigtig sag, har oplevet modgang eller en livsforandrende begivenhed.

Målet er at lave et interview i en bramfri og uhøjtidelig tone og komme tættere på de mennesker, som fylder i det danske nyhedsbillede.

Ikke bedre stillet med smitte end vaccine

Susanne Dam Poulsen er professor og overlæge ved Afdeling for Infektionssygdomme på Rigshospitalet og en del af et stort dansk studie, der netop nu tester effekten af coronavacciner.

- På nuværende tidspunkt er der intet, der tyder på, at man skulle være bedre stillet i forhold til immunitet ved at lade sig smitte med covid-19 sammenlignet med at blive vaccineret, siger hun.

Hun henviser til et nyt studie fra Statens Serum Institut, der viser, at personer smittet med coronavirus under første bølge har 80 procent beskyttelse mod at blive smittet igen under anden bølge. Vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna har omkring 95 procents effekt.

Studiet og vaccine-effektiviteten kan ikke sammenlignes direkte, men kan alligevel pege i retning af, at vaccinerne er meget effektive mod fremtidig smitte.

Susanne Dam Poulsen påpeger også, at ingen studier endnu har kunnet følge vaccinerede personer i mange måneder. Derfor mangler der stadig skråsikre resultater for, hvor længe og hvor meget man er beskyttet efter vaccine.

En til to vacciner årligt

I forhold til fremtidige coronavirusmutationer kan der være nedsat beskyttelse både efter vaccine og smitte. For de vacciner, vi har i dag, er udviklet til at ramme den oprindelige coronavirus. Og på samme måde danner man primært beskyttelse mod den virus, man har været udsat for, når man bliver smittet.

- Men firmaerne er i gang med at justere deres vacciner, så de rammer mutanterne endnu bedre, siger Susanne Dam Poulsen.

Professoren forestiller sig et scenarie, hvor vi skal vaccineres en gang eller to om året, i takt med at coronavirus ændrer sig.

- Jeg tror bestemt ikke, at idéen holder om bare at lade sig smitte og så gå fri, siger hun og minder derudover om risikoen for at blive alvorligt syg, få senfølger og at smitte andre.

Behandler en rask befolkning som syge

Blev magtens tøjler givet til Saszeline Dreyer, er der ingen tvivl om, at vores samfund igen ville blive åbnet. Med det samme.

Folk befinder sig ifølge hende i en ”massepsykose”, og hun mener, at regeringen ”ødelægger hele samfundets økonomi”, når ressourcerne eksempelvis bliver brugt på massiv smitteopsporing og omfattende teststrategi.

- Jeg tror, at vi er rigtig mange, der er enige om, at vi bør bruge pengene på at beskytte folk i risikogruppen i stedet for at behandle en rask befolkning som syge, siger hun.

- Jeg læser nogle helt andre medier

I samme ombæring kalder Saszeline Dreyer det ”interessant”, at regeringen og myndighederne står på mål for, at alle skal vaccineres.

- Hvis du kigger tilbage i historien og læser lidt op på tingene, ved du jo godt, at medicinalindustrien er fuldstændig infiltreret i vores regering, siger hun.

Hvordan det?

- Der er kommet en masse love og krav til vores vaccineprogram. Det er blevet sådan, at befolkningen ser vaccinen som noget, vi skal have som medicin for at leve. Sådan er det altså ikke.

Men data siger jo, at coronavirus er op til fem gange så mere dødelig end influenza?

- Hvor ser du det? Det er ikke de data, jeg læser. Jeg slår ikke op på Ekstra Bladet og B.T. og læser skræmmekampagnerne. Jeg læser nogle helt andre medier, siger hun.

At corona skulle være fem gange så dødeligt som influenza er en konklusion fra et hold af forskere fra danske hospitaler og universiteter, som flere danske medier har beskrevet. Herunder TV 2.

I skrivende stund er der ifølge John Hopkins University omkring 2,8 millioner døde på verdensplan med coronavirus

Uenig i toårig fængselsdom til demonstrant

Saszeline Dreyer er ikke ene om at sætte spørgsmålstegn ved dele af politikerne og myndighedernes krisehåndtering, og især debatten om dobbeltstraf for coronarelaterede forbrydelser er i marts blusset op.

Særlig stor opmærksomhed fik det, da en 30-årig kvinde fik to års fængsel for til en Men In Black-demonstration at opfordre til at "smadre byen på en ikke-voldelig måde".

Ifølge Saszeline Dreyer står kvindens udtalelser på ingen måde mål fængselsdommen. Men straffen har sat sig i den 38-årige mor til to:

- Det kunne lige så vel have været mig, der blev hentet og sat i spjældet, siger Saszeline Dreyer.

Se 'Bramfri' på TV 2 PLAY.