Stop hadbeskeder

Pige fra omtalt klassefoto har fået mange hadefulde beskeder

Skolens leder og lærere vil have fokus på elevernes oplevelse af forløbet, når de kommer tilbage efter påskeferien.

Det har været en voldsom oplevelse at være med på Danmarks måske mest omtalte klassefoto.

Sophia Krogh fra 9. A på Bavneskolen i Dalby på Midtsjælland stod frem med budskabet om, at hendes klassekammerats fuckfinger var "pinlig, uhøflig og uopdragen".

Det har ført til flere ubehagelige beskeder i hendes indbakke.

- Jeg havde regnet med, at der kom lidt opmærksomhed, men ikke så meget som der gjorde, siger hun i 'Go’ Aften LIVE'.

Ikke fan af statsministeren

Hele balladen startede med, at statsminister Mette Frederiksen (S) 18. marts var på besøg i klassen i anledningen af genåbningen af skolerne for en del elever.

Her blev der taget et billede af Mette Frederiksen sammen med klassen, som blev delt på statsministerens sociale medier.

Socialdemokratiet har siden fjernet billedet, fordi det førte til, at en elev modtog hadbeskeder.

Men på billedet sidder eleven Nick Larsen med en strakt langefinger som en stille demonstration af, at han "ikke er fan af statsministeren", forklarede han efterfølgende.

Et budskab der fik overvældende positiv respons, og som fik folk til at sende penge, gavekort og kurve til den 15-årige elev.

Men på billedet står også 15-årige Sophia Krogh, og hun syntes ikke, at klassekammeratens gerning var særligt charmerende, og hun ville gerne vise, at fuckfingeren ikke var udtryk for hele klassens holdning.

Derfor stod hun frem med sit synspunkt i et interview med TV 2 Øst.

Grove beskeder

Men Sophia Kroghs ytring faldt nogle for brystet, og hun modtog beskeder af meget grov karakter.

- Tænk på, at du forpester samfundet med din lave IQ og af den vej er med til at bringe familier ud i mistrivsel. Skam dig, lød det blandt andet i en besked til den 15-årige skoleelev.

En anden havde indtalt en lydbesked:

- Du skal virkelig holde din kæft, og du skal virkelig forvente en masse had, og det kommer til ikke at være sjovt for dig at kæfte op om det her.

Den hårde tone kom bag på Sophia Krogh, fordi hun selv følte, at hun havde udtrykt sig meget sobert.

- Jeg syntes, at det var lidt hårdt og en voldsom måde at formulere sig på. Jeg sad bagefter og var lidt tom for ord. Hvordan kan det, jeg har sagt, få nogen til at føle sådan?, siger hun.

Stop hadbeskeder

De kommende dage sætter TV 2 og Regionerne fuld fokus på, hvad vi skal gøre for at komme den grove tone til livs på sociale medier. Temaet Stop hadbeskeder finder du på alle TV 2s platforme.

Her vil kendte og ukendte, politikere og eksperter fortælle om egne oplevelser og konfrontere den grove tone på sociale medier. Og vi spørger - en gang for alle - efter løsninger.

Akavet at komme i skole igen

Sophia Krogh og klassekammeraten med langefingeren har ikke talt sammen om al den opmærksomhed, som klassebilledet har fået. Og Sophia Krogh er lidt spændt på, hvordan det bliver at mødes igen efter påskeferien.

- Det kan måske godt være lidt akavet til at starte med, men jeg tror ikke, at det kommer til at blive et stort problem, siger hun.

Skolelederen på Bavneskolen, Kim Laursen, forsikrer om, at lærerne vil have fokus på elevernes oplevelse af forløbet, når de møder i skole igen.

- Det har efterfølgende vist sig at være meget voldsomt, siger Kim laursen, der også opfordrer forældre til at henvende sig, hvis de har spørgsmål eller bekymringer.

Sophia Krogh fortryder ikke, at hun deltog i debatten omkring billedet.

- Men man kommer til at tænke over, om man har lyst til at få samme slags opmærksomhed igen, siger hun.