Nyheder

Dagens nyheder 20. marts 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Toprådgiver tiltalt for hvidvaskning

En toprådgiver for Maltas tidligere premierminister Joseph Muscat, er blevet tiltalt for hvidvaskning af penge og bedrageri. Det var en sag, som journalisten Daphne Caruana Galizia var på sporet af, inden hun blev myrdet i 2017, skriver AFP.

Liberal Alliance vil have danske børn i Syrien hjem

Danske børn i syriske fangelejre skal hentes til Danmark uden deres mødre. Det siger Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, til Politiken. Det skal ske ved at relevante danske myndigheder opsøger mødrene og afklarer, om de frivilligt vil lade sig adskille fra deres børn. Med meldingen placerer Vanopslagh sit parti et nyt sted i debatten om børnene i lejrene. Liberal Alliance er samtidig første parti i blå blok, der offentligt kræver aktiv handling fra S-regeringen.

Kontrol af ulovligt slik fører til opkrævninger for 320 millioner

En effektiv kontrolindsats mod smugling og illegal handel med slik og chokolade udløser afgiftsopkrævninger for 320 millioner kroner. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse. Kontrollerne er foretaget fra 2015 til 2020, og slikket var målrettet både etablerede kæder og uregistrerede garagebutikker. I 2020 var træfprocenten helt opppe på 69.

To personer omkommet i Grønland

Politi og Arktisk Kommando har fredag eftersøgt en jolle med tre personer, der var sejlet fra Narsaq torsdag, men som ikke nåede frem til deres destination. To af personerne er fundet omkomne, og den tredje er fortsat savnet. Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq. Politiet forventer, at den savnede person også er omkommet.

Geolog: Vulkanudbrud kan vare årtier

Det vulkaudbrud, der sent fredag blev registreret i Island, kan vare flere årtier. Det siger Børge Johannes Wigum, en norsk geolog, der bor i Reykjavik, til norske NRK

Vandkanoner mod 1000 demonstranter i Bangkok

Thailandsk politi har lørdag affyret vandkanoner mod cirka 1000 demonstranter i Bangkok, der demonstrerer mod regeringen i landet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mordmistænkt tilstår 15 drab i amerikansk delstat

En mand, der er mistænkt for at have dræbt en mand i New Jersey i USA, har fortalt politiet, at han har dræbt 15 personer i delstaten New Mexico, skriver CCN, der citerer Alec Gutierrez, anklager i Gloucester Counti i New Jersey for oplysningerne.

EU klar til sanktioner mod junta og politi i Myanmar

EU er klar til at indføre sanktioner mod generalerne i militærjuntaen og ledende politifolk i Myanmar for millitærkuppet og den efterfølgende vold, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Sanktionerne ventes vedtaget, når EU's udenrigsministre mødes på mandag.

Drone med sprængstoffer skudt ned i Saudi-Arabien

Den Saudisk-ledede koalition har nedskudt en drone ladet med sprængstoffer, der havde retning mod Khamis Musheit i det sydvestlige Saudi-Arabien, oplyser den saudisk ejede tv-kanal Al Arabiyia. Ifølge tv-kanalen blev dronen sendt afsted af oprørere fra Yemen.

Tre bilbrande i Aarhus i nat

Østjyllands Politi måtte natten til lørdag rykke ud til tre bilbrande i Aarhus, oplyser Østjyllands Politi til Aarhus Stiftstidende. Politiet mener ikke, der er nogen sammenhæng mellem de tre brande, der skete i tidsrummet fra klokken 1.52 til 5.05.

32.000 færre indbrud anmeldt i 2020

Der blev i coronaåret 2020 anmeldt 32.000 færre indbrud og tyverier til forsikringsselskaberne i Danmark, end der gjorde året før. Der var samlet 85.000 anmeldelser. Det er rekordlavt. Det oplyser Forsikring og Pension, der er en brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne, ifølge Ritzau.

Legendarisk skotsk fodboldspiller død

Den skotske fodboldsspiller Peter Lorimer er død, 74 år gammel, oplyser hans tidligere klub Leeds United ifølge Sky News. Lorimer er den spiller, der har scoret flest mål for Leeds nogensinde. Han spillede for Leeds fra 1962 til 1979 og igen fra 1983 til 1985 og fik også 21 landskampe for Skotland.

Russer tiltalt for at planlægge hackerangreb på Tesla

En russisk statsborger har ifølge det norske nyhedsbureau NTB indrømmet at have tilbudt en ansat hos Tesla en million dollar (6,25 millioner kroner) for at hacke elbilselskabets fabrik i Nevada i USA. Ifølge den amerikanske anklagemyndighed, der har rejst tiltale mod manden, var målet at stjæle forretningshemmeligheder for derefter at afpresse Tesla.

Tsunami efter kraftigt jordskælv i Japan

Et kraftigt jordskælv, der kan mærkes i hovedstaden Tokyo, har ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) ramt Japan. Ifølge det amerikanske jordskælvscenter USGS har skælvet ramt 34 kilometer øst for Ishinomaki, og det er målt til en styrke på 7,2. Jordskælvet har skabt en tsunami på cirka en meter, oplyser det japanske nyhedsbureau NHK.

Tre anholdt for at have startet fem brande i Nykøbing Mors

To mænd og en kvinde er blevet anholdt for sent fredag aften at have startet fem brande i Nykøbing Mors. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. TV MIDTVEST skriver, at de anholdte er to mænd, 31 og 30, samt en 26-årig kvinde. De bliver fremstillet i grundlovsforhør senere lørdag.

Tiltale i sag om norsk milliardær tidligst til sommer

Norsk politi forventer tidligst til sommer at kunne rejse mulig tiltale i sagen om Anne-Elisabeth Hagens forsvinden. Det siger politiinspektør Gjermund Hanssen, der er udnævnt som tiltaleansvarlig i sagen ifølge norske VG, skriver Ritzau. Hagens mand, milliardæren Tom Hagen, er sigtet i sagen.

Mand fundet livløs på Amager

En mand er lørdag morgen fundet livløs på Brydes Allé på Amager, oplyser Jesper Frandsen, central vagtleder hos Københavns Politi, til TV 2. Det var en kondiløber, der anmeldte fundet af den livløse mand til politiet. Politiet mener umiddelbart ikke, der ligger en forbrydelse bag. Ifølge B.T. er manden ikke erklæret død, men hans tilstand er meget kritisk.

Stort fransk narkofund var slik fra Haribo

Tidligere i denne uge oplyste politiet i Paris, at man havde beslaglagt MDMA og ecstasy med en samlet gadeværdi på 7,5 millioner kroner. Nu har det ifølge BBC, som citerer det franske nyhedsbureau AFP, vist sig at, at der er tale om knust slik med jordbærsmag fra Haribo.

Mistænkt i sag om knivstikkeri melder sig til politiet

En af de formodede gerningsmænd til et knivstikkeri i Skivum syd for Nibe, hvor to mænd, 25 og 26, blev såret, har nu meldt sig selv til poltiiet, skriver Nordjyske.dk. Tidligere er en person blevet anholdt for knivstikkeriet, der skete natten til lørdag.

Apple skal betale 1,9 milliarder for overtrædelse af patentrettigheder

En føderal jury i den amerikanske delstat Texas har bestemt af it-giganten Apple skal betale cirka 308,5 millioner dollar (1,929 milliarder kroner) til selskabet Personalized Media Communications LLC (PMC), skriver nyhedsbureauet Reuters. Ifølge juryen har Apple overtrådt selskabets rettigheder til et patent.