Nyheder

Partier sikrer ekstra 290 millioner til kriseramt kulturliv

En politisk aftale hjælper ugeaviser, kulturarrangører og idrætslivet, som er presset på grund af covid-19.

Det seneste års restriktioner med forsamlingsloft og lukning af koncertsteder, teatre og sportsstadioner har ramt kultur- og idrætslivet hårdt.

Fredag har regeringen, dens støttepartier samt Venstre og Konservative derfor indgået en aftale om kompensation til flere dele af kulturlivet.

I alt afsættet 290 millioner kroner i aftalen.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Penge til ugeaviser

Under kulturområdet hører landets ugeaviser. Hos dem har udbruddet af covid-19 ført til faldende annonceindtægter det seneste år.

Aftaleparterne har besluttet at afsætte 40 millioner kroner til de lokale ugeaviser som kompensation for de manglende indtægter fra annoncer.

Derudover afsættes 200 millioner kroner til en pulje, der er rettet mod arrangører af kulturelle arrangementer. Denne såkaldte aktivitetspulje har eksisteret siden efteråret og forlænges med den nye aftale.

Kultur og idræt skal "genstartes"

Endelig skal 50 millioner kroner bruges til at "genstarte" kulturen og idrætten efter et år med coronavirus.

Det er kulturminister Joy Mogensen (S), der har ledet forhandlingerne om den politiske aftale.

- Med ekstra midler til både aktivitetspulje og genstartsaktiviteter giver vi god rygstøtte til kulturen og idrætten, der desværre fortsat er hårdt ramt på grund af corona.

- Derudover er vi klar med en særlig hjælp til ugeaviser, som har haft hårde økonomiske betingelser under nedlukningen.

- Vi skal værne om det nære lokale demokrati, som ugeaviserne er en vigtig medspiller i, siger Joy Mogensen i pressemeddelelsen.