Nyheder

Dagens nyheder 19. marts

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Vulkan på Island i udbrud

En vulkan på Island er gået i udbrud. Det skriver både Reuters og AP. Island har forberedt sig på udbruddet i et par uger. Ifølge Reuters er al lufttrafik ind og ud af Keflavik lufthavn sat på pause. 

Finnerne er verdens lykkeligste folk

For fjerde år i træk er borgerne i Finland kåret som verdens lykkeligste folk. Det var en position, som tidligere i mange år tilhørte Danmark, men danskerne må i år nøjes med en tredjeplads.

Fagbevægelse foreslår forskellige dagpengesatser

Hvis man har været i arbejde i minimum to af de sidste fire år, bør man kunne få op til 4.000 kroner mere i dagpenge. Sådan lyder et forslag fra fagbevægelsen, skriver Jyllands-Posten. Det gør op med et princip om, at alle som udgangspunkt får lige meget i dagpenge.

Politiet efterlyste 75-årige Ingrid Madsen

Opdatering klokken 20.41: Ingrid Madsen er fundet. Sydjyllands Politi ledte efter den 75-årige Ingrid Madsen, der var forsvundet fra sin bopæl i midtbyen i Haderslev. Hun blev sidst set ved 18.30-tiden, skrev politiet på Twitter. 

Udenrigsministeriet stævnet

Det danske retssystem skal tage stilling til, hvorvidt den danske regering har pligt til at hjemtage fem danske børn, der lige nu opholder sig i den syriske fangelejr al-Roj. Udenrigsministeriet og dermed regeringen er nemlig blevet sagsøgt af foreningen Repatriate The Children Denmark (RTC), skriver Berlingske.

Opkrævet 300.000 kroner af Skattestyrelsen

Kontrollanter fra Skattestyrelsen har opkrævet en kioskejer 300.000 i manglende betaling af punktafgifter. Det var skiltning med meget lave priser, der gjorde, at styrelsen kom på sporet af sagen. Det skriver B.T. 

Blot tre personer var med til at ansætte kommunaldirektør

Blot tre personer var til at ansætte Annemarie Zacho-Broe i 2018 som Fredericias nye kommunaldirektør. Normalt er der mange flere til at ansætte, siger en ekspert til TV Syd, der kalder det "meget usædvanligt".

Fire Proud Boys tiltalt

En føderal storjury i USA har tiltalt fire medlemmer af den højreekstremistiske gruppe Proud Boys for at planlægge at angribe og blokere kongresbygningen i hovedstaden Washington 6. januar. De ville forhindre, at Joe Biden vandt præsidentvalget, skriver Reuters.

Stenbiderrogn tilbagekaldes - kan indeholde bakteriegift

Et parti rød stenbiderrogn fra Nora Seafood tilbagekaldes, da der er risiko for, at enkelte glas i partiet indeholder bakteriegift, der kan give sygdommen botulisme - også kendt som pølseforgiftning. Stenbiderrognen er solgt i Netto i hele landet og har udløbsdato den 23. oktober 2021. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fandt 100.000 kroner i kontanter og anholdt to

Som led mod organiseret hashhandel har Københavns Politi ransaget en lejlighed, hvor de fandt 100.000 kroner i blandede valuta og hash til videresalg. I den forbindelse anholdt politiet to mænd på 27 og 48 år. Det skriver kredsen på Twitter. 

24-årig idømmes dagbøder for uagtsomt manddrab

En 24-årig pædagogstuderende dømmes for uagtsomt manddrab på en 20-årig multihandicappet kvinde ved Retten i Kolding. Den handicappede kvinde døde i badet. Kvinden skal betale 20 dagbøder på hver 300 kroner, oplyser retten.

Norsk politi efterforsker statsminister Erna Solberg

Norges politi har besluttet at indlede en efterforskning af statsminister Erna Solbergs påståede brud på landets coronalove, skriver NTB. Efterforskningen skal klargøre, hvad der rent faktisk skete ved et kritiseret forløb, og hvordan dette muligvis kan udgøre et brud på lokale og nationale forskrifter. Det skriver politiet i en pressemeddelelse fredag i Syd-Øst politidistriktet.

Erhvervsministeriet modtager kras kritik

Igen, igen konkluderes det, at borgerne må vente unødigt længe på at få svar på deres klager. Det fremgår af en beretning til Statsrevisorerne. Det er anden gang på under et år, at Erhvervsministeriet revses for ikke at nedbringe gamle klagesager.

843 testet positive for coronavirus det seneste døgn

Der 843 testet positive for coronavirus det seneste døgn. Antallet af indlagte falder stadig og er nu på 191. Der er ingen dødsfald siden opgørelsen torsdag klokken 14. Heraf er der 38 på intensiv og 22 i respirator.

Dømt for svindel med luksusbiler

Retten i Randers har fredag idømt to mænd to års fængsel og millionbøder i en sag om svindel med luksusbiler. Det skriver DR Nyheder. De to mænd snød gennem tre år staten for moms for 15 og 19 millioner kroner i forbindelse med import af leasingbiler fra Tyskland.

Brandslukning i Hobro ventes at vare frem til midnat

Det forlyder nu fra indsatslederen, at branden på industribygningen på Havrevænget i Hobro ikke breder sig mere. Branden er endnu ikke slukket, men der foretages en kontrolleret nedbrænding af enkelte bygninger på stedet. Det forventes at vare cirka til midnat.

Indbrudstyv med amfetamin i fryseren

En 44-årig mand varetægtsfængslet i 4 uger sigtet for indbrudstyvei i et villakvarter i Skagen i nat og har været i grundlovsforhør i Hjørring fredag. Den 44-årige havde desuden 466 gram amfetamin liggende i fryseren, som politiet fandt ved ransagning på hans bopæl.

Spiontiltalt canadier for retten i Kina

Kina gennemførte fredag en knap tre timer lang retssag for lukkede døre mod en canadier, Michael Spavor, som har siddet varetægtsfængslet to år i landet. Han er tiltalt for spionage. Der afventes en dom i sagen inden for kort tid. Erhvervsmanden Michael Spavor blev anholdt i Kina og anklaget, efter at Canada havde anholdt Meng Wanzhou, som er topleder i Huawei.

Mand på løbehjul efterlyses for vold i S-tog

Københavns Vestegns Politi efterlyser identiteten på en mand, som er mistænkt for vold i S-togslinje C mellem København og Frederikssund. Hændelsen skete onsdag den 3. marts klokken 12, hvor den mistænkte steg på toget i Ballerup med sit løbehjul. Den mistænkte beskrives af politiet som en dansk mand, 25-30 år og 175-190 centimeter høj.

Fire måneders fængsel for at sparke kvinde i hovedet

Retten i Aalborg har idømt en 25-årig mand fire måneders ubetinget fængsel for umotiveret at have sparket en kvinde i hovedet på Aalborg Banegård 18. december 2020. Han blev anholdt af Nordjyllands Politi tilbage i januar efter at have været efterlyst. Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel appel af dommen.