Nyheder

Statsministeren regner stadig med endnu en genåbningsaftale på mandag

Torsdag aften blev Folketingets partier enige om en genåbning af Danmark, der gælder fra mandag.

Torsdag aften blev Folketingets partier enige om en aftale, der letter på de gældende restriktioner for danskerne.

Og allerede mandag forventer statsminister Mette Frederiksen (S), at der falder endnu en aftale om yderligere genåbning af Danmark på plads, når partierne igen mødes til forhandlinger.

Statsministeren har tidligere lagt op til, at der skal laves en langsigtet plan for genåbning frem mod sommer, som skal være færdig senest på tirsdag 23. marts.

Statsministeren håber på en bred aftale om genåbningens yderligere skridt.

Balancepunkt

Genåbningen, der faldt på plads torsdag aften, betyder blandt andet, at forsamlingsloftet hæves fra fem til ti udendørs, og flere elever kan komme tilbage i skole.

- Der er mange partier, der vil meget mere også nu, og her har vi forsøgt at finde et balancepunkt, siger statsministeren.

Få hele overblikket over genåbningen, der gælder fra mandag 22. marts, her.

Alle partier var med

Flere partier havde håbet på en større genåbning. Venstre havde gerne set, at liberale erhverv og storcentre også kunne være blevet omfattet af torsdagens genåbningsaftale, men statsministeren mente ikke, at der var plads til at åbne mere.

- Vi er stadig et kritisk sted, og vi har ikke vaccineret nok endnu, og det er ikke helt det varme forår endnu, og lande i Europa er på vej ind i en tredje bølge. Derfor kan vi ikke endnu åbne op for en række erhverv, siger Mette Frederiksen.

Troels Mylenberg forklarer, hvordan dagens aftale er et digebrud. Video: Albert Schmidt Møller

Troels Mylenberg, der er politisk redaktør på TV 2, hæfter sig ved, at trods ønsker om endnu mere genåbning fra de borgerlige partier, tilsluttede alle Folketingets partier sig aftalen.

- Det er et vigtigt brud for de borgerlige partier at komme igennem med at få fremrykket genåbning. Det er ikke så meget, og det ikke ligeså meget, som de havde håbet, siger han.