Nyheder

Forsamlingsloft hæves til ti personer udendørs

Det nye forsamlingsloft er en del af en aftale om genåbning af Danmark, som Folketinget blev enige om torsdag aften.

Forsamlingsloftet hæves fra fem til ti personer udendørs fra på mandag.

Det hæves samtidig for udendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter fra 25 til 50 personer, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Der åbnes også for udendørs gudstjenester med op til 50 personer.

Der gælder stadig de samme anbefalinger om ikke at mødes mere end fem personer i hjemmet samt at begrænse social kontakt.

Siden 5. januar 2021 har det kun været tilladt at samles fem personer både indendørs og udendørs.

Yderligere genåbning

Folketingets partier mødtes torsdag for at tale om en langsigtet plan for genåbning af Danmark, men på grund af lave smittetal blev der plads til en yderligere genåbning allerede fra på mandag.

Udover at hæve forsamlingsloftet udendørs kan afgangselever i folkeskolen samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Region Hovedstaden komme tilbage i skole.

- Alle partier har gjort gældende, at det er vigtigt, at genåbningen har fokus på de unge. Det er lykkes. Vi giver også mulighed for, at danskerne kan mødes uden for i påsken, siger statsminister Mette Frederiksen (S) om aftalen.

Der gives også mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag og for elever i skolepraktik i hele landet.

Forskellige ønsker til genåbning

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen havde gerne set, at også de liberale erhverv kunne blive omfattet af genåbningen.

- Jeg havde håbet på, at flere fik lov at vende tilbage til deres skole, at de liberale erhverv kunne åbne, og storcentrene kunne åbne. Men det var der ikke flertal for. Det her var, hvad vi kunne komme igennem med, siger han.

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl glæder sig over, at forsamlingsloftet er hævet, men kalder aftalen "noget krymmel."

- Det er små justeringer i forhold til behovet for at få erhvervslivet i gang igen og få flere besøg på plejehjemmene, siger han.