Nyheder

Dagens nyheder 18. marts

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Læger frygter for sundhedsvæsenets styring

Læger frygter for sundhedsvæsenets styring, fordi Sundhedsministeriet siden coronakrisens begyndelse har oplevet en medarbejderflugt på alle centrale nøgleposter. Det skriver Politiken.

Person påkørt af tog og uden for livsfare

En person er blevet påkørt af et tog tæt ved Kalundborg Station, men er uden for livsfare. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Påkørslen skete i lav fart, og personen pådrog sig "meget få skader".

53-årig mand fundet død i bæk

En 53-årig mand blev sidst på eftermiddagen torsdag fundet druknet i en bæk ved Tommerup på Fyn. Det fortæller Henrik Krøjgaard, vagthavende ved Fyns Politi. Han var beboer på et botilbud tæt på, som ikke havde set manden i en uge. Hvor længe han har været død eller hvad han dødede af, ved politiet ikke endnu, men han forestiller sig ikke, at der ligger noget kriminelt bag.

- Han bliver kørt ind til retsteknisk institution, som foretager en obduktion, siger Henrik Krøjsgaard.

Politi leder efter 15-årig pige

Opdatering klokken 20.37: Freja Schunk er fundet igen. Tidligere på aftenen efterlyste Nordjyllands Politiet 15-årige Freja Schunk, der forlod sin bopæl onsdag aften. 

En menneskelig fejl

Ekstern undersøgelse fastslår, at det var en menneskelig fejl, der førte til, at Sundhedsdatastyrelsen slettede en stor bunke mails i 2020. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. 85-90 procent af de slettede mails er genskabt. Den eksterne undersøgelse er foretaget af revisionsfirmaet KPMG.

Ny sundhedsminister i USA

USA får nu en ny sundhedsminister. Senatet har ved en tæt afstemning torsdag godkendt præsident Joe Bidens nominerede til posten, Xavier Becerra. Det skriver New York Times og Washington Post. Becerra har hidtil været Californiens justitsminister.

Varetægtsfængslet for hvidvask op til 200 millioner

Fem mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger grundet en mistanke om hvidvask for 200 millioner kroner. Det har Retten i Kolding afgjort, skriver BT. Ifølge SØIK har mændene svindlet ved at bruge falske regninger. 

34-årig anholdt for voldtægt

En 34-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at have begået en voldtægt til en privat fest 28. december sidste år. Det skriver Københavns Politi på Twitter. Manden er varetægtsfængslet i 19 dage.

50-årig sigtet for at svindle med corona-lønkompensation

En 50-årig kvinde er torsdag blevet anholdt og sigtet for at have svindlet med coronalønkompensation. Ifølge Københavns Politi har hun lavet en ansøgning til Erhvervsstyrelsen på over 238.000 kroner for tre ansatte, skriver politiet på Twitter.

Formodet bagmand udleveret fra Marokko

En formodet bagmand i en omfattende sag om ulovlige piratservere er blevet udleveret fra Marokko til Danmark. Den 33-årige mand er ved et retsmøde i Københavns Byret torsdag blevet varetægtsfængslet i 25 dage, oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale Bagmandspolitiet - i en pressemeddelelse.

E20 farbar igen

Så er alle spor igen farbare på E20 Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Middelfart Ø efter et uheld tidligere på dagen. Køen efter uheldet skal lige opløses, hvorefter der atter vil være normal trafik.

Kongehuset med sorte tal på bundlinjen

Det årlige regnskab fra kongehuset er udkommet torsdag. Regnskabet for civilisten - der opgør blandt andet administrationen af hoffet, officielle statsbesøg og andet - viser et overskud på 2,1 millioner kroner i 2020. Ifølge kongehuset er besparelsen et udtryk for, at coronakrisen har medført et lavere aktivitetsniveau. Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Paludan og Mimi Jakobsen injuriedømt

I en injuriesag er såvel Rasmus Paludan som Mimi Jakobsen blevet dømt af Københavns Byret. De to parter skal hver betale 10 dagbøder á 1000 kroner, har byretten torsdag afgjort. Retten slår fast, at Rasmus Paludans ord "nazisvin" om modparten er ubeføjet. Det samme gælder Mimi Jakobsens betegnelse "åbenlyst nazist" om Paludan.

Uheld på flere motorveje spærrer spor

Der er sket et uheld på E20 Fynske Motorvej i vestgående retning mellem Nørre Aaby og rasteplads Lillebælt Nord. Det oplyser Vejdirektoratet. Derfor er der kun ét spor farbart, og oprydningsarbejdet forventes tidligst overstået klokken 14. Også på E45 Østjyske Motorvej er der sket et uheld mellem Ejer Bavnehøj og Horsens N. Her forventes oprydningsarbejdet overstået klokken 13.30.

Danske husstande abonnerer på flere streamingtjenester

Streamingtjenesterne fylder mere i de danske husstande, skriver Berlingske. Hver husstand abonnerer nu på 3,5 streamingtjenester i snit, mens det i 2020 lå på 2,8, viser en undersøgelse fra Wilke foretaget i februar. Omkring en tredjedel svarer, at grænsen er nået for, hvor mange streamingtjenester, de vil have.

Stockholm får død pop-berømthed som monument

Stockholm står overfor at få tilføjet en ny attraktion, når dj'en og popsnedkeren Avicii bliver hædret med en mindeplads på Östermalm i Stockholm. Oprindeligt var der tale om at navngive en plads i Aviciis navn, men Sverigedemokraterne er stemt for en fontæne. Det skriver svt.se.

25-årig mand afgået ved døden efter fire dage i kunstigt koma

En 25-årig mand er afgået ved døden som følge af en trafikulykke 12. marts i Vesthimmerland. Fire dage senere, tirsdag klokken 13, døde manden af sine kvæstelser. Det bekræfter Claus Stærk, politiassistent ved Nordjyllands Politi, torsdag over for TV2 Nord. De pårørende er underrettet.

Erdogans allierede støtter forbud mod oppositionsparti

I Tyrkiet støtter præsident Recep Tayyip Erdogans nationalistiske allierede nu et forbud mod det store prokurdiske oppositionsparti HDP. Det skriver Reuters.

Flere unge bliver længere hjemme

Andelen af 18-21-årige, der stadig bor med en af deres forældre, er steget fra 57 procent til 64 procent over de seneste ti år. Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse. Per 1. januar 2021 boede 59 procent af 20-årige med mindst en af deres forældre - det er en stigning på næsten 23 procent fra 2011, hvor 48 procent af de 20-årige boede ved deres forældre.