Coronavirus

I Esbjerg er smittetallet nu så højt, at man banker på hos de smittede

Borgerne vil gerne samarbejde, lyder det fra borgmesteren.

Esbjerg Kommune banker nu på dørene hos eller ringer til personer, der er smittet med coronavirus.

Kommunen har nemlig indtaget andenpladsen på listen over kommuner med det højeste incidenstal – altså antallet af smittede per 100.000 borgere.

Tirsdag er i alt 229,7 personer smittet per 100.000.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at begrænse smitteudbredelsen. Nu har vi fået mulighed for at få navn og adresse på de personer, der er smittet, så nu tager vi direkte kontakt til hver enkelt smittet, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til TV 2.

Borgmesteren fortæller, at man vejleder i, hvordan man isolerer sig, og sikrer, at de smittede rent faktisk gør det.

Hvis den enkelte har brug for hjælp til indkøb, så længe vedkommende er i isolation, kan kommunen også være behjælpelig med det, lyder det.

Der er desuden blev opsat testkapacitet i området.

- Folk vil gerne samarbejde

Udbruddet begrænser sig primært til byområdet Jerne og særligt et alment boligområde ved Stengårdsvej.

- Det er mange forskellige nationaliteter i området. Derfor er det rigtig godt, at vi kan vejlede, siger han.

Ifølge borgmesteren er der blevet fundet mellem 90 og 100 smittetilfælde i kommunen siden weekenden, og man har været i kontakt med samtlige.

- Folk vil gerne samarbejde. Alle har en interesse i at få det her bekæmpet. Det står vi sammen om, siger Venstre-borgmesteren.

Jesper Frost Rasmussen tilføjer, at man også har involveret en række af de etniske foreninger i området, der ”har et godt netværk og er til stede på sociale medier” til at hjælpe med at sprede budskabet om test og smitteinddæmning.

Ligner situationen fra Vollsmose

Tidligere på måneden satte Odense Kommune hårdt ind over for et smitteudbrud i bydelen Vollsmose.

4. marts havde området et incidenstal på 973,4 smittede per 100.000. Det førte til massetest i området, hvor der også blev stemt dørklokker.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), var ikke i tvivl om, at den særlige indsats bidrog til at få smittetallene til at dale.

- Vi har ikke bare haft gang i en testbølge, men en testtsunami. Det er en stor, men nødvendig indsats, og vi vil fortsætte i den kommende uge, sagde Peter Rahbæk Juel til TV 2 efterfølgende.

Jesper Frost Rasmussen forventer at se et lignende fald i smittetallene senere på ugen.

- Vi har i hvert fald ekstra test i området ugen ud, og så håber vi at se faldende smittetal gennem ugen, som gør, at vi kan drosle ned, siger han.

Høje-Taastrup Kommune har landets højeste incidenstal tirsdag med 262,8 smittede per 100.000 borgere.