GO'

48-årig vil efterlade sin arv til katte, og hun er ikke den eneste

Ifølge tal fra paraplyorganisationen Det Gode Testamente er der en markant stigning i indtægt fra testamenter.

Når Karina Dillon en dag ikke er her længere, har hun besluttet, at en del af hendes arv skal doneres til Kattens Værn.

Hun har hverken børn eller børnebørn, der kan arve, og derfor faldt det hende naturligt, at Kattens Værn skulle nyde godt at hendes arv.

- Kattens Værn er en organisation, som jeg støtter, og det har jeg gjort, så længe jeg kan huske. Så synes jeg lige så godt, at det, jeg efterlader, kan blive brugt til en god sag, lyder det i 'Go’ morgen Danmark'.

Karina Dillon er til hverdag veterinærsygeplejerske og kender til de mange faglige udfordringer, som der ifølge hende er med katte.

Derfor er det netop kattene, som skal nyde godt af hendes arv.

- For mig er det både at hjælpe de vildtlevende katte og herreløse katte, som kan have brug for hjælp, men jeg synes også, der er en masse i at give information til katteejerne, forklarer hun.

Flere testamenterer

Karina Dillon er langtfra den eneste dansker, som har besluttet, at arven skal gå til et godt formål.

Paraplyorganisationen Det Gode Testamente, som er et samarbejde mellem 40 danske velgørenhedsorganisationer, som eksempelvis Kræftens Bekæmpelse, Unicef og Dyrenes Beskyttelse, har det seneste år oplevet en stigning i danskere, som vælger at give noget af deres arv til velgørenhed.

Det er dyrere at få katten aflivet, end det er at købe den

Karina Dillon, veterinærsygeplejerske

I 2020 oplevede 75 procent af organisationerne en stigende interesse og flere henvendelser fra potentielle testatorer, og samlet set er indtægter fra arv i organisationerne steget med 27 procent, oplyser de.

I Dyrenes Beskyttelse har de ligeledes oplevet en stigende interesse, siger Tina Engberg, der er engagement- og fundraisingchef i organisationen.

- Hvor det før typisk var folk, der ikke havde nogen efterladte, ser vi flere og flere testamenter, hvor børn og børnebørn også bliver betænkt, men hvor man også vælger en eller flere velgørende organisationer, som skal modtage en del af arven, lyder det.

Hun tror blandt andet det handler om, at flere selv ønsker at bestemme, hvad deres arv skal gå til.

- Jeg tror, at den generation, som nu er nået til den alder, er en generation, hvor man selv vil bestemme. Vi vil ikke bare følge arvereglerne, vi vil gerne selv sige, hvem der skal have noget af vores arv og efterlade aftryk, siger hun.

Afstemning

Kunne du finde på at donere din arv til et godt formål?

Vil give katte højere status

Karina Dillon efterlader sig ikke flere millioner kroner til Kattens Værn, men hun håber alligevel, at de kan gavne.

Hun fortæller, at hun stadig ville have testamenteret penge til organisationen, selvom hun havde arvinger som børn og børnebørn.

Pengene håber hun vil blive brugt på oplysning til katteejere og ikke mindst, at de kan være med til at give katte en højere status.

- Du kan få en kat til en halvtredser. Altså, det er dyrere at få katten aflivet, end det er at købe den. Så jeg synes, der er en masse status, som vi kan prøve at give kattene, forklarer hun og fortsætter:

- Kattene kommer aldrig helt op på hundenes status. Det har de hos mig, men det har de ikke hos andre, slutter han.

Se hele interviewet med Karina Dillon og Tina Engberg i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY