Nyheder

Dagens nyheder 13. marts

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Tusinder trodser udgangsforbud i Myanmar for at hylde dræbte

Tusindvis af mennesker var fredag aften samlet i Myanmars største by, Yangon, for at tænde lys til ære for de mindst 70 ofre, der i de seneste uger har mistet livet i protester mod militærets kup. De mange mennesker trodsede et natligt udgangsforbud, som landets militære magthavere har indført i et forsøg på at stoppe protesterne. Det skriver netmediet The Irrawaddy.

Ventetiden på asyl er femdoblet på få år

Mens stadigt færre mennesker søger asyl i Danmark, er ventetiden på at få asyl steget markant. Det skriver dagbladet Information på baggrund af en ny undersøgelse fra Rockwool Fonden. I 2019 fik omkring 600 flygtninge, som ikke havde et opholdsgrundlag i Danmark i forvejen, asyl. Det er samme niveau som i perioden mellem 2005 og 2010. Til sammenligning fik mere end 9.000 mennesker asyl alene i 2015, hvor flygtninge gik på motorvejene.

George Floyds familie får 27 millioner dollar

Myndigheder i den amerikanske by Minneapolis har indgået forlig med George Floyds familie i et civilt søgsmål. Det skriver Reuters. Familien får 27 millioner dollar i sagen om George Floyds død under en anholdelse i maj sidste år.

Norsk fodboldforbund vil drøfte Qatar-boykot i juni

20. juni kan det blive afgjort, om Norge boykotter næste års VM i fodbold i Qatar. Norges Fodboldforbund (NFF) har på et bestyrelsesmøde fredag besluttet, at det på den dato vil afholde et ekstraordinært møde med en eventuel VM-boykot som hovedtema. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Mand i kritisk tilstand

Politiet fik fredag eftermiddag en anmeldelse om en alvorlig ulykke ved Havbrovej ud for nummer 58 i Aars. Her kørte en mand galt i sin Audi og blev slynget ud af bilen. Han er i kritisk tilstand, oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Jess Falberg til Ekstra Bladet. Politiet kan endnu ikke oplyse, hvorfor manden kørte galt, eller hvor hurtigt han kørte.

Prins Harrys popularitet falder efter interview

Prins Harrys popularitet i Storbritannien er faldet efter det omtalte Oprah Winfrey-interview, hvor han og Meghan Markle blandt andet talte om racisme i kongefamilien. Prins Harrys popularitet er faldet fra 53 procent til 44 procent blandt den britiske befolkning. For Meghan Markles popularitet er dalet fra 38 til 31 procent.

20 høns ramt af fugleinfluenza

Endnu en hobbybesætning med høns er smittet med fugleinfluenza H5N8, viser prøver fra Statens Serum Institut. Besætningen består af omkring 20 høns og ænder. Fødevarestyrelsen afliver fuglene i dag for at forhindre yderligere smitte til fugle i området.  

Der bliver født rekord mange tvillinger

Der fødes 1,6 millioner tvillinger hvert år globalt set. Det svarer til, at én ud af hver 42. fødsel er med tvillinger. Forklaringen er, at flere kvinder er ældre, når de får børn, og at de får hjælp til at blive gravide via reagensglasbehandling. Det skriver BBC. Der er særligt mange tvillingefødsler per 100.000 indbyggere i Europa og USA.

Køge Bugt Motorvejen er igen åben for trafik

Der er åbent på Køge Bugt Motorvejen igen, men der er stadig kø, der skal afvikles, skriver Vestdirektoratet.

33-årig forsvundet kvinde fra Storbritannien er fundet død

Liget, der blev fundet i i et skovområde i Kent i Storbritannien, er den 33-årig kvinde Sarah Everard, som sidst blev set i live om aftenen 3. marts i det sydlige London. En politibetjent fra Metropolitan Police er anholdt i sagen. Sagen har allerede sendt chokbølger og vrede gennem offentligheden og hele politikredsen.

Makedonsk mand idømt fængsel for at bringe hash til Danmark

En ung makedonsk mand har mandag fået en dom på to års fængsel for at fragte 460 kilo hash ind i Danmark. Det oplyser anklager Jhin Lee til Ritzau. Dommen er afsagt af Retten i Horsens, og manden havde forinden erkendt at have indsmuglet hashen. Indsmuglingen skete ad to omgange.
 

Kø på Køge Bugt Motorvejen

Kø på Køge Bugt Motorvejen. Et spor er spærret, skriver Vejdirektoratet.

25-årig islandsk mand idømt fængsel for besiddelse af narkotika

En 25-årig islandsk mand er i Københavns Byret blevet idømt ni års fængsel og en advarsel om udvisning for besiddelse af ca. 850 gram kokain og 28.537 ecstasypiller. Det skriver Københavns Politi.

To selskaber får bøder for at sætte skærm op på bygning

To virksomheder er blevet idømt bøder for at drive ulovlig reklamevirksomhed. Det ene selskab, der ejer en bygning i Viborg, er blevet idømt en bøde på 25.000 kroner for at leje en plads ud på deres bygning. Selskabet, der lejede pladsen, satte en LED-skærm op uden tilladelse fra Aarhus Kommune. De er fredag blevet idømt en bøde på 100.000 kroner.

39-årig mand dømt for besiddelse og handel med narkotika

Retten i Glostrup har i dag idømt en 39-årig mand fra Rødovre fem et halvt års fængsel for besiddelse og handel med amfetamin og kokain. Det skriver Københavns Vestegns Politi.

645 registreret smittet det seneste døgn

Der er i SSI's seneste opgørelse fundet 645 coronasmittede i Danmark. Opgørelsen indeholder også smittede fundet i PCR- og lyntest foretaget af private leverandører. Antallet af indlagte stiger med tre til 225. Der er samtidig registreret tre dødsfald.

Tre på hospitalet efter trafikulykke - en i kritisk tilstand

Tre personer er kommet til skade i en trafikulykke med to biler på Vembvej i Holstebro. Midt- og Vestjyllands Politi skriver på Twitter, at en person er fløjet til Aalborg, en er fløjet til Aarhus, mens en tredje er kørt til Herning Sygehus. En person er i kritisk tilstand, oplyser politiet. 

Falske profiler fangede mands forsøg på voldtægt af børn

En 38-årig mand er kendt skyldig i en sag om forsøg på voldtægt af mindreårige piger via scor.dk. Det har et nævningeting afgjort fredag, oplyser retsformand Anders Herping Nielsen i Retten i Roskilde.

Kvinde får to års fængsel for demo-tale

En 30-årig kvinde er ved Københavns Byret blevet idømt to års fængsel for at have opfordret til vold ved en Men in Black–demonstration mod coronarestriktionerne 9. januar, hvor hun holdt en tale.

Person død af røgforgiftning

En person er fredag fundet død i Vildbjerg ved Herning. Dødsfaldet skyldes ifølge politiet røgforgiftning, skriver Herning Folkeblad.