Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvad sker der? Torsdag er det ét år siden, at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af det danske samfund ned.

Coronavaccinen fra Johnson & Johnson er torsdag godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

I aften er der partilederdebat, hvor det diskuteres, hvordan Danmark kommer igennem coronakrisen. Debatten sendes fra klokken 19.55 på TV 2 og TV 2 News.

75.412 nye smittede i Brasilien

Torsdag registrerer Brasilien 75.412 personer, som i løbet af det seneste døgn er blevet smittet med coronavirus, oplyser det brasilianske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

2.233 personer er døde med covid-19 i Brasilien i løbet af det seneste døgn.

Epidemiolog om vaccine-pause: Ingen grund til panik

Selvom man har fået første dosis af coronavaccinen fra AstraZeneca, er der ingen grund til panik, siger Christian Wejse, epidemiolog og afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital til DR Nyheder.

– Man kan med sindsro vente ret længe med at få anden dosis, siger Christian Wejse.

Fire nye tilfælde af brasiliansk variant i Storbritannien

Torsdag er der fundet fire nye tilfælde af den brasilianske coronavariant i Storbritannien, skriver Sky News.

Tre af dem er fundet i South Gloucestershire, mens et andet er blevet fundet i West Yorkshire.

Med de nye fund kommer det samlet antal af tilfælde af den brasilianske coronavariant i Storbritannien op på ti.

Wammen vil styrke krigskasse mod coronavirus med 2,4 milliarder kroner

Finansminister Nicolai Wammen (S) vil afsætte yderligere 2,4 milliarder kroner til den såkaldte krigskasse, som skal bruges på coronarelaterede udgifter og til at styrke dansk økonomi i 2021.

Det skriver Børsen.

- Vi har set, at dansk økonomi har fået et hårdt slag på grund af coronakrisen. Vi er kommet mere nådigt igennem krisen end mange andre lande, men det ændrer ikke ved, at der stadig er en række virksomheder, der kæmper med næb og kløer for at klare sig, siger Nicolai Wammen til Ritzau.

Svensk kongefamilie deltager i mindegudstjeneste for coronaofre

Torsdag er det et år siden, at den første svensker døde som følge af coronavirusset.

Det blev markeret af den svenske kongefamilie ved en mindegudstjeneste i Drottningholms slotskirke, som ligger vest for Stockholm.

Tidligere torsdag kom det frem, at kronprinsesse Victoria og hendes mand, prins Daniel, er smittet med coronavirus.

Portugal genåbner børnehaver og skoler for de yngste på mandag

Portugal genåbner børnehaver og skoler for de yngste elever på mandag, siger Antonio Costa, premierminister i Portugal, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Derimod vil genåbning af restauranter i landet først ske i maj.

Frisører om nedlukning: Om kort tid må folk lukke butikken

Pia Hansen, formand for afdeling Sjælland og Bornholm i DOFK, Danmarks Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere, slår alarm.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Hvis frisørerne ikke får lov til at genåbne nu, så kommer lukninger og konkurser til at slæbe et spor af fyringer, tvangsauktioner og menneskelige tragedier med sig, siger Pia Hansen til avisen.

Brostrøm om vaccinestop: Vi havde ikke noget valg

Sundhedsstyrelsen havde ikke noget valg, mener Søren Brostrøm om beslutningen om at sætte brugen af AstraZeneca-vaccinen i bero.

Det siger han til Jyllands-Posten.

- Vi reagerede på nogle indberetninger om mulige bivirkninger, som er kommet ind fra flere forskellige europæiske lande.

Biden har underskrevet stor coronahjælpepakke

En coronahjælpepakke til 1900 milliarder dollar, som svarer til næsten 12.000 milliarder danske kroner er nu underskrevet af USA's præsident Joe Biden, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Hjælpepakken åbner blandt andet op for, at der kan udbetales en kontant støtte til mange amerikanere på 1400 dollar (knap 9000 kroner).

- Den her hjælpepakke er målrettet til de socialt svageste. Den er en markant økonomisk håndsrækning til de økonomisk svagest stillede, har Jesper Steinmetz, TV 2's USA-korrespondent forklaret om hjælpepakken..

Mette Frederiksen: - Yderligere genåbning for børn og unge øverst på listen

- Det, der står øverst på listen er yderligere genåbning for børn og unge.

Sådan siger statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag aften i en partilederdebat i TV 2 i anledning af det er ét år siden, de første coronarestriktioner blev indført i Danmark.

Region i Brasilien lukker ned i to uger

Guvernør for São Paulo–regionen i Brasilien, João Doria, oplyser torsdag, at regionen lukker ned de næste to uger.

Det skriver avisen The Guardian.

São Paulo er et af de områder i Brasilien, som er hårdest ramt af coronasmitte. Mere end 63.000 indbyggere er døde som følge af covid–19.

Tårnhøjt dødstal i Slovakiet: Sundhedsminister stopper

Slovakiets sundhedsminister, Marek Krajci, oplyser, at han forlader sin ministerpost. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Meddelelsen kommer samtidig med, at de slovakiske myndigheder kæmper med det næsthøjeste antal døde som følge af covid–19 i verden målt per indbygger.

Vaccine-pause rammer 40.391 midtjyder

Torsdag er vaccinationen med AstraZeneca–vaccinen sat på pause i Danmark. Det betyder, at 40.391 borgere i Region Midtjylland må vente på at få første vaccinedosis.

Det skriver Jyllands–Posten.

I Region Midtjylland er 32.772 medarbejdere i region og kommuner påbegyndt vaccine med Astrazeneca, oplyser regionen til avisen.

Frankrig: Vi ser ingen grund til at suspendere AstraZeneca-vaccinerne

Frankrigs sundhedsminister, Olivier Veran, siger torsdag, at de franske sundhedsmyndigheder ikke ser nogen grund til at suspendere brugen af coronavaccinen fra medicinalvirksomheden Astrazeneca.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Obama vaccineret: Det kan redde dit liv

- Det kan måske redde dit liv.

Sådan skriver USA's tidligere præsident Barack Obama i et tweet, hvor han skriver at han og Michelle Obama er blevet vaccineret mod coronavirus.

- Det er den bedste måde at vinde over den her pandemi på, beskytte hinanden og få landet i gang igen, skriver Obama i tweetet.

Israel holder møde om vaccine med Ungarn og Tjekkiet

Torsdag aften vil den tjekkiske premierminister, Andrej Babis, og Ungarns premierminister, Viktor Orban, lande i Israel for at mødes med landets premierminister, Benjamin Netanyahu.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

De tre regeringsledere skal diskutere muligheder for at samarbejde i kampen mod coronavirusset.

Svensk kronprinsesse og prins smittet

Den svenske kronprinsesse Victoria og hendes mand prins Daniel er testet positive for coronavirus, oplyser det svenske hof ifølge blandt andet Expressen.

Stor stigning i antal af dagligt smittede i Italien

I løbet af det seneste døgn er der registreret 25.673 personer i Italien, som i løbet af det seneste døgn er blevet smittet med coronavirus, oplyser det italienske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er en stor stigning i forhold til onsdag, hvor tallet var 22.409.

373 personer er døde med covid-19 i Italien i løbet af det seneste døgn. Onsdag var tallet 332.

6.753 nye smittede i Storbritannien

Der er i løbet af det seneste døgn registreret 6.753 personer i Storbritannien, som er smittet med coronavirus, oplyser de britiske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters. 

181 personer er døde med covid-19 i Storbritannien i løbet af det seneste døgn.
 

To smittet med coronavirus på Bornholm

Der er torsdag fundet to tilfælde af covid–19 på Bornholm. Det skriver TV2 Bornholm.

Samtidig er en enkelt patient – ifølge Region Hovedstaden – indlagt med covid-19 på Bornholms Hospital.