GO'

Morten Messerschmidt bliver værge til søsters børn: - Børnene varmer midt i tragedien

Familien til Line Messerschmidt håber, at de kan få andre til at forlade voldelige forhold, ved at fortælle deres historie.

Morten Messerschmidt var på vej til Christiansborg, da hans mor ringede en efterårsdag i 2019.

- Sidder du ned?, spurgte hun.

På togstationen modtog Morten Messerschmidt herefter beskeden om, at hans lillesøster, Line Messerschmidt, var blevet myrdet af sin kæreste.

- Så vender jeg selvfølgelig om og kører hjem, men jeg skal selvfølgelig på vejen ringe ind og sige, at jeg ikke kommer på arbejde. At skulle have det over sine læber, at det er fordi, at min søster er blevet myrdet af sin kæreste, det var meget svært, lyder det i 'Go’ aften LIVE'.

Line Messerschmidt efterlod sig fire børn i alderen 0-11 år.

Jeg tror ikke, man kan opleve noget så brutalt uden at være mærket

Morten Messerschmidt, næstformand, DF

I tiden efter hendes død rykkede familien sammen i sorgen, og især Line Messerschmidts børn, som Morten Messerschmidt delvist er blevet værge for, blev det store omdrejningspunkt.

"Når et menneske bliver taget så pludseligt fra en, så er det jo ikke bare ens egen tilværelse, men hele familiens tilværelse, der bliver kastet op i luften. Der må man prøve at gribe hinanden på vej ned, så man lander på begge ben", lyder det.

Indtil nu har familien valgt ikke at dele historien, men Morten Messerschmidt håber, at andre kan blive inspireret til at takle sorg i familien - og ikke mindst at nogle vil forlade voldelige forhold, ved at de nu står frem.

- Hvis man rykker sammen, kommer man igennem det på en anden måde, end hvis man sidder hver for sig, som jeg tror, vi har lidt en tendens til her i det kolde nord. Sorg, smerte og ulykke, det er helst ikke noget, vi snakker om, lyder det.

Morten Messerschmidts søster

Politikeren Morten Messerschmidt mistede i november 2019 sin søster Line Messerschmidt, der blev dræbt af sin kæreste. Hun efterlod sig fire børn i alderen 0-11 år.

Drabsmanden Martin Christensen Degn blev i december idømt 16 års fængsel i byretten i sagen, hvor han også dræbte ekskæresten Jeanette Rømer Hansen.

Martin Christensen Degn er far til de to yngste af Line Messerschmidts børn.

Anklageren i sagen valgte efter dommen i byretten at anke, fordi man går efter en livstidsdom.

Kilde: Ritzau

Stor omvæltning

For Morten Messerschmidt har rollen som værge for de to ældste børn betydet, at der nu er nogle helt andre krav til ham, end da han "bare" var onkel og inviterede de store på tur.

- Så var vi måske i Tivoli, og så kunne det være, at jeg sagde: "Så skal vi også lige ned og se særudstillingen på Nationalmuseet. I skal også have noget kultur med", fortæller han.

Nu er der lektielæsning, diktater og skole/hjem-samtaler, lyder fra Morten Messerschmidt, der også fortæller, at børnene til dagligt bor hos deres mormor, men hele familien deler ansvaret om at hjælpe dem videre i livet.

Det vil altid sidde i en, når ens lillesøster er blevet slået ihjel

Morten Messerschmidt, næstformand, DF

For selvom den 40-årige politiker ikke havde regnet med at skulle være far, har hans søsters fire børn varmet midt i tragedien, forklarer han:

- Det var ikke noget, jeg havde planlagt skulle være en del af mit liv, men at tage del i det og glæden ved at blive ringet op: "Jeg havde kun én fejl i diktat", det vidste jeg ikke kunne være så fedt, fortæller han.

I hverdagen forsøger hele familien at have Line Messerschmidt med i hverdagen, hvor de taler med børnene om hende, og hvor der er plads til at nævne, hvis man hører eller ser noget, der minder om hende.

- Jeg tror ikke, man kan opleve noget så brutalt uden at være mærket, men det er et spørgsmål om, at man finder en måde, hvor den der sorg og det der savn kan blive placeret på en måde, der ikke gør ondt i hverdagen, lyder det.

Det har naget

For Morten Messerschmidt har det naget ham, at han ikke havde gennemskuet, hvor usundt et forhold hans søster var i, og det har påvirket ham meget.

- Det vil altid sidde i en, når ens lillesøster er blevet slået ihjel, lyder det.

Han forklarer, at hans lillesøster var en stolt pige og havde et stort ønske om at få forholdet til at fungere.

Derfor tror han, at hun holdt det skjult.

Han håber dog på, at andre vil tage ved lære af han søsters historie og råbe op, før det er for sent.

- Hvis der er andre, der sidder derude, så skal de virkelig sørge for at komme væk. Man skal ikke tolerere det. Det håber jeg på, ved at vi fortæller den her historie, at nogle måske kan finde mod til, slutter han.

Se hele interviewet med Morten Messerschmidt i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY