Det bli'r godt igen

Det savner vi: Se danskernes fotos fra lige før lockdown

Vi bad danskerne gå tilbage i deres fotorulle til dagene før den første nedlukning 11. marts 2020. Her er, hvad de savner mest.

Magnus Bjerg (https://nyheder.tv2.dk/profil/magnus-bjerg), Lasse Kalhauge (https://nyheder.tv2.dk/profil/lasse-kalhauge), Sophie Amalie Kok Ruhnau (https://nyheder.tv2.dk/profil/sophie-amalie-kok-ruhnau)

Fitness, ferier og familien fylder virkelig meget, når man spørger danskerne, hvad de savner mest fra tiden lige inden den første nedlukning.

Tak for alle de tusindvis af fotos, der er blevet sendt. Her er nogle af dem, som I har sendt til os.

Savner, at venner og familie endnu ikke har mødt min datter

Maria Fussin fik en meget tydelig positiv graviditetstest, dagen før at Danmark lukkede ned.
Maria Fussin fik en meget tydelig positiv graviditetstest, dagen før at Danmark lukkede ned. Foto: Privatfoto

- Et meget specielt år at være gravid for første gang. Familie og venner fik nyheden via Facetime, siger Maria Fussing.

- Vi har nu den dejligste lille pige på tre måneder. Men hold nu op, hvor jeg savner mine venner og kollegaer, som endnu ikke har kunnet møde min datter grundet covid-19. Min mand og jeg glæder os sådan til, at vi kan vise vores skønne datter frem til alle.

**

Savner at være social indendørs

- Jeg arbejder heldigvis som pædagog i en vuggestue, så jeg får masser af kram af børnene hver dag. Min hverdag er anderledes, men jeg skal på arbejde. Det er jeg glad for. Jeg føler med alle de mennesker, som ikke får den nærvær og de kram, siger Nichola Bertelsen.

- Jeg savner faktisk at være social med mine veninder indendørs. Jeg savner, at jeg ikke skal være begrænset i min kontakt. Jeg savner mest at kramme dem, jeg har omkring mig.

Nichola Bertelsen med veninder.
Nichola Bertelsen med veninder. Foto: Privatfoto

**

Savner en ordentlig sidste skoledag

Thilde Phillipsen og venner.
Thilde Phillipsen og venner. Foto: Privatfoto

- Jeg gik i 9. klasse og skulle snart til at gå ud af folkeskolen og til en masse festivaler, koncerter og fester. Alt blev taget væk, og ingenting skete, siger Thilde Phillipsen.

- Jeg savner så meget fester. Jeg oplevede aldrig en ordentlig sidste skoledag. Det får jeg nok heller ikke her i 10. klasse. Jeg savner skolen. Jeg savner at holde hyggefester med over fem personer.

- Jeg er træt af alle de ældre, som siger: “Vær glad for, at du ikke har corona, og at du ikke har nogen i din familie med det. Du skal nok få dine fester. Bare bliv hjemme!”. Selvfølgelig er jeg taknemlig for, at det ikke er sket, og at jeg ikke er syg. Men jeg er 16 år. Årene går hurtigt, og hver en fest tæller. Nu er det et helt år!

**

Savner drømmejobbet og skieleverne

Udsigten fra jobbet før corona.
Udsigten fra jobbet før corona. Foto: Privatfoto

- Jeg savner at være aktiv hver dag og arbejde med sådan en flot udsigt, skriver Laura Lindskov, der før lockdown var skiinstruktør og følte sig velsignet, hver gang hun gik ud af døren.

- Jeg har haft nogle af de bedste og værste børn, men jeg kan huske dem alle, fordi jeg var så meget i nuet. Jeg fandt mit drømmejob og mit happy place. Nu kæmper jeg med en depression og savner det hver dag.

**

Savner bedste venindes bryllup

- Min bedste veninde blev gift, og jeg havde glæden af at være maid of honor, siger Sandra Alexis Roksi.

Det er brudens far, der kører bilen, og Sandra sidder bagved.
Det er brudens far, der kører bilen, og Sandra sidder bagved. Foto: Privatfoto

- Jeg husker, da vi frit kunne kramme hinanden. Være tætte på hinanden på dansegulvet og generelt være bekymringsfrie for alt det, der hedder virus og mutationer. Glæden over at kunne fejre en stor dag for en af sine kære, som man ikke kan i dag. Mange har aflyst, mange har ændret bryllupsplaner, mange bryllupsdrømme er gået i vasken. Vi var dog heldige, at min bedste veninde nåede at blive gift. Billedet viser en af mange stunder, hvor verdenen omkring os endnu ikke var vendt på hovedet.

**

Savner rejser

Mika Borre ude at dykke.
Mika Borre ude at dykke. Foto: Privatfoto

- Jeg savner at komme ud og opleve verden. Når jeg er hjemme i længere tid, går der for meget hamsterhjul i den. Der skal ske noget nyt, siger Mika Borre.

**

Savner min datter

Elsebeth Anker Hermansens datter.
Elsebeth Anker Hermansens datter. Foto: Privatfoto

- Vi fejrede min datters 30-årsfødselsdag 29. februar, inden hun skulle flytte til Grækenland, hvor hun havde fået job. Jeg fulgte hende til lufthavnen 10. marts og har ikke set hende siden på grund af diverse lockdowns. Hun har det godt i det græske, og jeg håber på snarligt gensyn, siger Elsebeth Anker Hermansen.

**

Savner festerne, hvor man ikke kender alle

- Jeg savner de fester, hvor man ikke nødvendigvis kender alle dem, der kommer, siger Kirstine Lindhardt.

Kirstine Lindhardt til fest.
Kirstine Lindhardt til fest. Foto: Privatfoto

- For eksempel er ham i den grå trøje en af mine gode venner, efter at jeg mødte ham til min fest for et år siden.

**

Savner rejser med familien

- Fotoet er fra Antelope Canyon i Arizona med min kone Pernille og vores to drenge Willum og Lasse. 14 skønne dage i USA lige inden Danmark lukkede ned, siger Pernille Oxholm Bertelsen.

Familien i Arizona.
Familien i Arizona. Foto: Privatfoto

**

Savner at komme ud og spille

- Jeg savner at komme ud og spille med Hanne Rathcke og resten af Aarhus Drumcorps, siger Lise Elkrog Robdrup.

Lise Elkrog Robdrup.
Lise Elkrog Robdrup. Foto: Privatfoto

**

Savner at springe ud i det

Fotoet er taget, da Mette Frederiksen kaldte danskerne hjem fra verden.
Fotoet er taget, da Mette Frederiksen kaldte danskerne hjem fra verden. Foto: Privatfoto

- Jeg besluttede mig for at hoppe ud af Sky Tower i Auckland, New Zealand. Og thank God, at jeg gjorde det, for det er nok det mest spændende, der er sket det sidste år, siger Ditte Greve.

- Der var kun nogle få bekræftet smittede, da jeg rejste fra New Zealand 18. marts og absolut ingen retningslinjer overhovedet, men nøj et kaos at komme hjem til. I flyet sad vi 600 mennesker op og ned ad hinanden, og lige så snart vi gik ud af flyet i Kastrup, blev der råbt: “HOLD TO METERS AFSTAND!”, og så var det direkte hjem i 14 dages karantæne. Jeg glæder mig meget til, at man igen kan rejse, og forhåbentlig kan jeg komme tilbage og se resten af det smukke land på den anden side af jorden

**

Savner en hverdag uden mundbind

- Jeg savner en hverdag uden at skulle have mundbind på, fortæller Christian Joshua Korsgaard.

Christian Joshua Korsgaard tog billedet den sidste dag før kravet om mundbind i metroen.
Christian Joshua Korsgaard tog billedet den sidste dag før kravet om mundbind i metroen. Foto: Privatfoto

**

Savner at skyde med gutterne

- Jeg savner at komme til skydning og mødes med gutterne i klubben, siger Laila Panslev.

- Vi nåede lige en pistolrensningsaften 28. februar, inden foreningslivet lukkede ned.

Pistolrensning.
Pistolrensning. Foto: Privatfoto

**

Savner vores udvekslingsstudent

- Jeg savner Bell, vores sidste udvekslingsstudent, som måtte rejse hjem til Thailand 17. marts, da AFS International afbrød alle programmer, fortæller Anne Frederiksen.

- Det var synd for alle udvekslingsstudenterne. Bell, som lærte at tale flydende dansk på fem måneder, glædede sig til at opleve det danske forår og komme rundt i Danmark og lære meget mere om vores kultur.

Udvekslingsstudenten Bell fra Thailand.
Udvekslingsstudenten Bell fra Thailand. Foto: Privatfoto.

**

Savner ægte livemusik med fadøl og sang

Mette Frydendal Larssen med sin far og Birgit Tosti Nielsen.
Mette Frydendal Larssen med sin far og Birgit Tosti Nielsen. Foto: Privatfoto

- Jeg hørte ÆGTE livemusik sammen med min fatter og bonus. Vi havde en fantastisk aften. Vi stod tæt. Vi drak fadøl, hujede og sang med. Alt det, jeg savner mest nu, siger Mette Frydendal Larssen, der står yderst til venstre.

Birgit Tosti Nielsen, der står yderst til højre, bakker op med et: “Også mig!”.

**

Savner min klub

- Jeg savner min klub FC Midtjylland og at komme på stadion igen, siger Boy Juul.

Stadion.
Stadion. Foto: Privatfoto

**

Savner foreningslivet

- Jeg savner generelt bare at kunne komme ud. Men allermest savner jeg foreningslivet med håndbold, fodbold, fitness og så videre, siger Cathrine Lene Alstrup Høy.

Foto fra fitnesscentret med hele familien.
Foto fra fitnesscentret med hele familien. Foto: Privatfoto

**

Savner et brag af en fest

- Jeg synes efterhånden, at jeg savner et brag af en fest. Men der går vist lidt endnu, siger Pia Bargmann.

Pia Bargmann savner en ordentlig fest.
Pia Bargmann savner en ordentlig fest. Foto: Privatfoto

**

Savner mine børnebørn

- Jeg savner mine tre børnebørn, som bor i Afrika. Så jeg glæder mig til, at vi kan rejse igen, siger Lene Maarth.

Lene Maarths tre børnebørn.
Lene Maarths tre børnebørn. Foto: Privatfoto

**

Savner friheden og hverdagen

Min søn og jeg var på fodboldtur til London 1. marts 2020 for at se Tottenham spille på et fyldt stadion.

Jeg savner mest af alt friheden og hverdagen, siger Marlene Qvist Simoni.

London.
London. Foto: Privatfoto

**

Savner fitness

- Jeg savner fitness med de bedste mennesker, siger Lena Blomstrøm Jørgensen.

Selfie af Lena Blomstrøm Jørgensen og træningsmakkere.
Selfie af Lena Blomstrøm Jørgensen og træningsmakkere. Foto: Privatfoto

**

Savner venindebesøg

- Dette er et billede af min datter og hendes bedste veninde, som er taget hjemme hos os i slut februar 2020. De har ikke set hinanden et år, da min datter har en kronisk sygdom. Uha, hvor vi savner venindebesøg hos os, og at vores datter kan få et liv igen, siger Vivi Bødtker Levin.

Vivi Bødtker Levins datter og datterens veninde.
Vivi Bødtker Levins datter og datterens veninde. Foto: Privatfoto

**

Savner at give den gas på dansegulvet

- Jeg føler mig stærk og uovervindelig, når jeg danser sammen med mine venner. Det giver mig en fantastisk følelse indeni at give den gas med dem på dansegulvet. Især når musikken hamrer derudad, og jeg kan høre publikum heppe på os, siger Mikala Krarup Simonsen.

- Mørke og ubehag forsvinder, når jeg danser. Der findes ingen bedre følelse end det.

Billeder er fra verdensmesterskabet i hip hop i Tyskland.
Billeder er fra verdensmesterskabet i hip hop i Tyskland. Foto: Privatfoto

**

Savner at kunne hygge os uden bekymringer

Billedet er fra en tur til London 1. marts 2020.
Billedet er fra en tur til London 1. marts 2020. Foto: Privatfoto

- Billedet er fra min tur til London. Det er en tur, vi alle ser tilbage på i disse tider og mindes. Vi mindes at tage hen på en vild pub og drikke pints i lange baner. Vi savner den kulturelle åbenbaring, som vi fik, når vi gik gennem gaderne og kiggede på de typer, vi færdedes blandt. Vi savner, at vi kunne hygge os uden bekymringer, siger Alberte Fritze.

- Vi savner lidt at leve livet, som vi gjorde før corona.

**

Savner ferie og varme

Det er nemt for Nichola Bertelsen at svare på, hvad hun savner mest.
Det er nemt for Nichola Bertelsen at svare på, hvad hun savner mest. Foto: Privatfoto

- Ja, det må blive et ferieminde fra min side af. Hold nu kaje, hvor jeg savner ferie, varme og sydens sol, siger Nichola Bertelsen.

- For ikke at tale om vores venner, som vi hverken har kunnet ses med her hos os i Danmark eller hos dem i Tyrkiet i halvandet år. Kors, hvor vi savner dem, siger Nichola Bertelsen.

**

Savner koncerterne

- Koncerterne er på førstepladsen over ting, jeg savner mest, siger Mike Terkelsen.

Foto fra Slowjoint-koncert i Ribe fire dage før nedlukningen.
Foto fra Slowjoint-koncert i Ribe fire dage før nedlukningen. Foto: Privatfoto

**

Savner at teste min styrke

Foto fra dagen før nedlukningen.
Foto fra dagen før nedlukningen. Foto: Privatfoto

- Her dødløfter jeg 117 kilo. Det er taget dagen før nedlukningen, og otte måneder efter at jeg fødte mit tredje barn, siger Laura Østvedt.

- Jeg savner at teste min styrke og se, hvor jeg er henne i min træning på nuværende tidspunkt. Dagen efter gik jeg en ny hverdag i møde – alene med tre børn i alderen 0 til 4 år de efterfølgende to måneder, siger Laura Østvedt.

**

Afstemning

Det er snart et år siden, at Danmark lukkede ned første gang på grund af corona. Det er et år, som vi aldrig glemmer, og vi lever stadig med omfattende restriktioner. Men der er lys forude.

De vigtige vacciner er landet og i gang med at gøre en forskel. Vejret bliver lunere, og inden så længe er vi mere udenfor med lavere smitterisiko til følge. TV 2 markerer årsdagen for coronanedlukningen med showet ’Det bli’r godt igen’.

Natasja Crone og Mikkel Beha Erichsen er værter på showet, der sendes fra Langelinje og en række andre steder i Danmark.
Natasja Crone og Mikkel Beha Erichsen er værter på showet, der sendes fra Langelinje og en række andre steder i Danmark. Foto: Per Arnesen / TV 2 Danmark

Se hele mosaikken med et udvalg af de tilsendte billeder. Billedehåndtering: Isabelle Eyrich Fumero Campos, Astrid Evertsen, Pernille Soelmark Kasting.