De blev kærester på tv, men deres første år sammen blev langt fra som forventet

Stine og Niels fandt sammen midt i coronapandemien. Men de mange restriktioner har ikke stoppet dem fra at tage hul på et helt nyt liv.

De blev kærester i sommer, hvor coronavirussen aflyste det meste – i et af de få tv-programmer, som trods pandemien stadig blev optaget og sendt efter planen.

For selvom der var færre krammere og mere håndsprit end i de øvrige sæsoner af ‘Landmand søger kærlighed’, lykkedes det 28-årige Stine Marthine Pedersen at finde kærligheden i 23-årige Niels Pors.

Og derfor har de to aldrig kendt til andet end at være kærester i en tid med coronarestriktioner og omvæltninger, som man ikke kan forberede sig på.

Det fortæller de om søndag aften, når Lene Beier besøger dem i showet 'Det bli’r godt igen', der markerer årsdagen for den første nedlukning af Danmark.

Og der er sket meget for kæresteparret, siden tv-værten sidst lagde vejen forbi i sommer.

Flyttet i nyt hus

I efteråret flyttede de sammen i Stines lejlighed i nordjyske Aars, og vinteren har de brugt på at renovere et lille hus, der ligger bare få kilometer fra Niels’ forældres gård i Brørup i det sydlige Jylland.

Det er sket under den nuværende nedlukning, hvor det har været stort set umuligt at komme både i byggemarkedet og i Ikea.

Derfor har parret da også stadig en meget tom stue – og de ser frem til, at de kan komme ud og kigge på reoler.

- Sådan noget møbelværk kan man jo altså ikke lige bestille på nettet. Jeg vil sgu gerne ud og se det i et boligcenter, siger Stine med et grin.

Men det har ikke været den største udfordring ved at flytte sammen midt i en coronapandemi.

Det nye hus ligger omkring 200 kilometer fra Stines hjemstavn. Og da hun pakkede flyttekasserne i januar, var både hun og Niels nervøse for, hvordan hun skulle falde til i den anden ende af landet.

Midt under en nedlukning.

Alle planer blev umulige

Planen var nemlig, at Stine ville begynde på en delvis digital læreruddannelse, som både gav hende mulighed for at få opfyldt en drøm om at læse til lærer, samtidig med at hun stadig kunne have tid til at komme ud i naturen og passe både heste og høns.

Derudover regnede Stine med, at hun skulle skaffe sig en ny social omgangskreds både gennem studiet og ved at begynde til volleyball.

- Men alle de der planer, jeg havde lagt, var virkelig bare umulige lige pludselig, siger Stine Marthine Pedersen og slår ud i en stor latter, der understreger absurditeten.

Så fortsætter hun:

- Det har jo ikke været så nemt at få den sociale omgangskreds, jeg regnede med, fordi jeg ikke møder nogle mennesker. Så det har været lidt surt.

Men der gemte sig dog alligevel et lyspunkt ganske tæt på deres nye hjem.

Naboerne blev en redning

Allerede inden parret rykkede teltpælene op, luftede Stine Marthine Pedersen på sin Instagram-profil, at hun var på udkig efter et job ved siden af studiet.

Og i en weekend, hvor hun og Niels var på vej mod Brørup for at arbejde på huset, fik hun en besked fra en næsten jævnaldrende fra egnen.

Hendes kæreste manglede én til at malke køer hver anden weekend.

Det betyder virkelig meget for mig, at det ikke kun er mig, der udgør hendes liv her. For det gør også mig glad

Niels Pors

Skæbnen ville, at det var deres nærmeste nabo. Og halvanden time senere stod de i stalden og sludrede. Her fik Stine både det, hun kalder et nyt "kojob", mens hendes nye nabo også tilbød at hjælpe til med at male stuen i deres nye hus dagen efter.

- Jeg var flabet nok til at takke ja, og så viste det sig bare, at vi klikkede på alle punkter, siger Stine.

Derfor har Stine og Niels allerede fået sig et vennepar, som de har haft i deres sociale boble under nedlukningen. De spiser sammen en gang om ugen, ses til snobrød og et par øller i weekenden.

Og det har betydet rigtig meget, både for Stine og for deres forhold, understreger parret.

- Jeg har da været bekymret på Stines vegne for, om hun ville føle sig ensom. Så det betyder virkelig meget for mig, at det ikke kun er mig, der udgør hendes liv her. For det gør også mig glad, siger Niels Pors.

- Ja, det ville være hårdt for vores forhold, hvis jeg bare sad og ventede på, at Niels kom hjem fra arbejde hver dag og ikke havde andre at snakke med. Så det betyder jo alt.

- De er også tilflyttere, så de har heller ikke så mange bekendte i lokalområdet. Det er megaheldigt og ret fint, siger Stine Marthine Pedersen.

Landmandsparret mener dog ikke, at corona har testet deres forhold særligt af, for de har jo aldrig prøvet andet.

Stine og Niels har også været meget enige om, hvordan de har skullet forholde sig til de mange restriktioner.

Da Nordjylland eksempelvis oplevede en regional nedlukning i efteråret, tog de en “coronasnak” og blev enige om, at hvis Niels skulle arbejde på huset i Brørup, måtte han blive der – også selvom det så betød, at de så ikke kunne se hinanden på grund af de lukkede kommunegrænser.

Heldigvis blev de åbnet igen efter en uges tid, så Stine og Niels kunne ses.

Og parret har da heller ikke fået nok af hinanden under nedlukningen.

Glæder sig til date night

I stedet har de fundet ud af, at de er gode til at få hygge sig med fælles projekter og få oplevelser sammen, selvom de første ni måneder af deres forhold er foregået på coronaens præmisser.

- Hvis vi har en fridag sammen, så bygger vi et hønsehus eller finder på noget aktivt, vi kan lave sammen, siger Stine.

Han er den eneste ene for mig

Stine Marthine Pedersen

Men som det ellers er tilfældet for mange nye par, er de første dates ikke blevet brugt i biografen eller på andre kulturelle begivenheder.

I stedet har Stine og Niels været ude at ride sammen, kørt en tur på ATV og været i sommerhus. Og sådan havde det nok alligevel været – corona eller ej.

Men det er kun blevet til én middag ude, bare de to, i løbet af deres forhold.

Det skyldes, at Stine og Niels på grund af ‘Landmand søger kærlighed’ ikke måtte vise sig offentligt sammen, inden det blev afsløret, at de endte ud som et par.

Og da sidste afsnit rullede over skærmen, gik der ikke lang tid, før alle restauranter lukkede ned igen.

- Så det kunne jeg godt tænke mig igen engang, når vi må det. Sådan en rigtig date night, griner Stine.

Derudover har Niels givet hende en parmassage i adventsgave, som det ikke har været muligt at bruge endnu. Så den glæder de sig til at indløse, mens de også drømmer om at komme ud at rejse sammen.

Stadig lige så glade for hinanden

Landmandsparret vil gerne opleve Australien, USA og Canada. Derudover har de snakket om, at de gerne vil se nordlys, hvorfor turen måske også kan gå til Nordnorge eller en ødegård i det svenske.

Dog har de ingen konkrete rejseplaner endnu, da de ikke ved, hvornår det igen bliver muligt.

- Jeg tror også, at vi får nok at se til i år, siger Niels, der har købt en rendegraver og er startet op som selvstændig entreprenør.

- Det mest realistiske er nok en tur over grænsen efter øl og sodavand, griner Stine.

Men til trods for det, er både hun og Niels ikke i tvivl om, at deres liv – både under coronapandemien og i det hele taget – havde været noget mere trist, hvis ikke de havde fundet sammen i sidste års ‘Landmand søger kærlighed’.

Og de har bestemt heller ikke i sinde at give slip på hinanden.

- Vi er mindst lige så glade for hinanden, som vi var i sommer. Han er den eneste ene for mig, siger Stine.

- Og du er den eneste ene for mig, svarer Niels.